Kredi Destekleri ve Bankacılık

Solucan Gübresi Üretimi Devlet Desteği Nedir? Başvurusu, Şartları

28.07.2021
1.626
Solucan Gübresi Üretimi Devlet Desteği Nedir? Başvurusu, Şartları

Solucan gübresi üretimi için devlet tarafından verilen destek, solucan gübreleri hibe desteği kapsamında organik gübre kullanılarak yetiştiricilik yapmak isteyen çiftçilere büyük olanak sağlayan bir projedir. Solucan gübresi üretimi devlet desteği ile genç ve deneyimli girişimcilere 100.000 TL faizsiz kredi ve 50.000 TL hibe desteği sağlanır.

Solucan Gübresi Üretim Tesisi Desteği Almak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Solucan gübresi için üretim tesisi yardımında aranan koşullar, şu şekilde verilmiştir:

  • İkamet edilen yerdeki KOSGEB Hizmet Müdürlüğü kurumuna şahsen müracaat ederek başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Başvuru işlemi sonrasında verilen girişimcilik eğitimi başarılı bir şekilde tamamlanıp uygulamalı girişimcilik sertifikası alınmalıdır.
  • Ardından da projenizi KOSGEB Hizmet Müdürlüğüne sunmalısınız.
  • KOSGEB tarafından kuruluş desteği alabilmek için destek programına yapılan başvurunun ardından 1 yıl geçmemiş olması gerekmektedir. Bu süre içerisinde işletmenin kuruluşu tamamlanmalıdır.
  • İşletmeniz gerçek kişi ve sermaye statüsünde olmalıdır.
  • Sertifika sahibinin şirket üzerinde en az % 50 oranında bir hissesi bulunmalıdır. Aksi takdirde bu destekten faydalanamaz.

Bu işlemlerin tamamlanması ardından KOSGEB tarafından işletmenize müfettiş gönderilecek ve müfettişin sunduğu raporun olumlu sonuçlanabilmesi durumunda ise solucan üretim tesisi desteği alabilirsiniz.

Solucan Gübresi Üretimi Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Solucan gübre üretim devlet desteği alabilecek kişiler esas olarak solucan gübresi desteği ile diğer organik gübre desteği projeleri arasında bir fark olmadığından dolayı KOSGEB genç ya da yeni girişimcilere 260.000 TL’ye kadar destek vermektedir. Bu desteklerden KOSGEB tarafından duyurulan ileri girişimci programı kapsamına NACE kodları listesinden bulunan alanlarda faaliyet göstermek isteyen girişimciler yararlanabilmektedir. Bu listede solucan gübresi üretimi NACE kodu, 20.15.01 olarak belirlenmiştir. Bu destekten faydalanabilmek için şartları sağlamak, iyi bir iş planı hazırlamak ve KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerini tamamlamak yeterli olacaktır.

İlginizi Çekebilir :  Akbank Şikâyet Hattı Telefon Numarası Nedir?

Salep yetiştiriciliği desteği nedir? Başvurusu, şartları Yazısını inceleyebilirsiniz.

KOSGEB Solucan Gübresi Üretimi Destek Kapsamı Nedir?

kosgeb solucan gubresi destegi verir mi

Solucan gübre üretimi desteği kapsamında verilen destekler şu şekilde verilmiştir:

  • Solucan gübresi üretim desteğinin NACE kodu orta – yüksek teknoloji seviyesi olduğu için girişimciyi geliştirme destek programı İleri Girişimcilik bünyesinde KOSGEB tarafından % 75’i 200.000 TL’ye kadar makine – teçhizat ve yazılım desteği sağlanır.
  • Bunun yanı sıra 10.000 TL’ye kadar kuruluş desteği, 10.000 TL’ye kadar mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği, 5.000 TL’ye kadar sertifika desteği ve 2 yıl boyunca sene sonlarında yatan SGK prim gün sayısına göre verilen, toplamda 50.000 TL’ye kadar performans desteği de alınabilmektedir.

Bütün bu rakamlar üst sınırdır. KOSGEB solucan gübresi üretimi desteği kapsamında verilen en yüksek tutar 260.000 TL’yi geçmez.

KOSGEB Veri Tabanına Nasıl Kaydolunur?

KOSGEB veri tabanına üye olma işlemi için şu adımlar takip edilmelidir:

  • İlk olarak KOSGEB internet sayfası üzerinden “KOBİ Giriş” seçeneğini seçin.
  • Sol tarafta açılan “İşlemler” penceresinde bulunan “KOSGEB’e ilk başvuru” sekmesine tıklayın.
  • Bu kısımda işletme ve iletişim bilgilerini doldurun ve “Kaydet” sekmesine tıklayın. Bu şekilde KOSGEB’e üye olma işlemi tamamlanmış olur.

Bu işlemlerin ardından KOSGEB giriş bilgileri şu şekilde verilmiştir:

  • Şirketin tam ve resmi adı,
  • Vergi dairesi ili ve adı,
  • Vergi numarası
  • Yetkili kişi adı,
  • SSK iş yeri sicil numarası,
  • Kuruluş tarihi,
  • Ticaret sicil numarası,
  • Bağlı bulunan ticaret ya da sanayi odası,
  • Vergi levhasında yazılı olan faaliyet kodu ve adı,
  • Şirket adresi ve posta kodu,
  • Telefon numarası,
  • Fax,
  • E-posta bilgileri istenmektedir.

Solucan Gübresi Desteği Ne Kadardır?

Solucan gübre destekleri kapsamında verilen miktar, 150.000 TL’ye kadar destek sağlanabilmektedir. Organik gübre desteği olarak da bilinen solucan gübre desteğinde 150.000 TL’nin 50.000 TL’si hibe olarak verilmektedir. 100.000 TL ise faizsiz kredi şeklinde düzenlenmiştir.

İlginizi Çekebilir :  Engelli Yardımı Ne Kadar, Nasıl Alınır?

Solucan Gübresi Üretimi Devlet Desteği için Aranan Şartlar Nelerdir?

Solucan gübresi hibe başvurusunda aranan koşullar şu şekilde verilmiştir:

  • KOSGEB eğitimlerini başarıyla tamamlamak,
  • Başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmak,
  • İş planını KOSGEB’e sunmak ve projeyi kabul ettirmek de solucan gübresi üretimi devlet desteği alabilmek için gerekli olan şartlar arasındadır.

Devlet destekli gübre yardımları alanı oldukça geniştir. Bu bağlamda işletme kuruluşu için 2.000 TL, kuruluş sırasında alınan faturalı malzemeler için 18.000 TL, işletme giderleri için 30.000 TL ve 1 senesini doldurmuş olan işletmeler için ise 100.000 TL faizsiz kredi imkanları sağlanır.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Nedir?

Uygulamalı girişimcilik sertifikası, iş yeri kurmak isteyen ya da iş yeri sahibi iken KOSGEB’in desteklerinden yararlanmak isteyen kişilerin alması gereken bir girişimcilik belgesidir. Girişimcilik belgesi, e-devlet ile giriş yapılarak uzaktan eğitim alınarak yapılabilmektedir. KOSGEB girişimcilik belgesi için 2 tür eğitim verilmektedir. Bu eğitimler şu şekilde verilmiştir:

  • Geleneksel Girişimcilik Belgesi
  • İleri Girişimcilik Eğitimleridir.

Her bir ders için ortalama 5 saatlik bir süre ayırarak eğitimleri tamamlayıp, online bir şekilde hazırlanmış olan KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası sahibi olabilirsiniz. Bu belge alındıktan sonra KOSGEB’in hibe ve desteklerinden faydalanma imkanına sahip olunabilmektedir.

İşkur eleman desteği nedir? Başvurusu, şartları Yazısına da göz atabilirsiniz.

Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır?

uygulamali girisimcilik destegi alma yollari

KOSGEB girişimcilik sertifikası almak için e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması yeterlidir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ise hangi eğitime katılmak isteniyor ise “Eğitime Başla” seçeneğine tıklanarak başlanabilir. Eğitim tamamlandıktan sonra uygulamalı girişimcilik sertifikası e-devlete yüklenmiş olacaktır. KOSGEB girişimcilik sertifikası alma adımları şu şekilde verilmiştir:

  • KOSGEB e-Akademi internet sayfasına gidilmelidir.
  • Açılan bu sayfada sağ üst bölümde yer alan “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır.
  • E-devlet ile giriş butonuna tıklandıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfa, aşağı doğru çekilerek Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimleri alanlarına ulaşılabilir. Burada hangi eğitim alınmak isteniyor ise “Eğitime Başla” butonuna tıklandıktan sonra eğitime kayıt butonuna tıklayıp kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra eğitime başlanır.
  • Sertifikayı çıktı alabilmek için e-devlet şifresi ile resmi sayfası e-hizmetler bölümüne giriş yapıldıktan sonra “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” altında yer alan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” ne tıklanarak belge alınabilir.
İlginizi Çekebilir :  Ölüm Yardımı Ne Kadar, Nasıl Alınır?

KOSGEB Solucan Gübresi Desteği için Ne Yapılmalıdır?

KOSGEB solucan gübresi üretim yardımı alabilmek için kişilerin ilk olarak KOSGEB veri tabanına kaydolması gerekmektedir. Bunun için de E-devlet üzerinden KOSGEB sistemine giriş yapılmalıdır. Bireyler, E-devlet sistemi giriş yapmak için E-devlet şifresine ihtiyaç duyarlar. E-devlet şifresi bulunmayan kişiler ise PTT üzerinden kolay bir şekilde şifre alabilir. Şifre alındıktan sonra bireyler, KOSGEB sayfasına giriş yaparak “uygulamalı girişimcilik eğitimi katılımcı başvurusu” kısmına girmeleri gereklidir. Açılan sayfada yeni başvuru talebinde bulunmaları gerekmektedir.

Aynı zamanda bu desteği alabilmek için gerekli olan bir diğer durum ise KOSGEB tarafından talep edilen tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekmektedir. Daha sonrasında kayıt seçeneğine tıklayarak kaydolmalıdır. Kurum tarafından verilen girişimcilik eğitiminin örgün ya da uzaktan eğitim programları çerçevesinde tamamlanması gerekir. Bireylerin, başvuru yapabilmeleri için eğitimi tamamlayıp, eğitim sonunda verilen sertifikayı almaları gerekir.

Bu sertifikayı alan kişilerin bir sonraki adımı ise iş planı hazırlamaları ve desteklenen sektörler arasından yer alıp almadıklarını kontrol etmeleridir. KOSGEB solucan gübresi üretimi devlet desteği yardımından faydalanabilecek olan işletme sahiplerinin sertifika, iş planı, işletme detaylarını içeren bir belge ve faturalar ile birlikte KOSGEB şubelerine başvuru yapması yeterli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.