Kredi Destekleri ve Bankacılık

2021 Asgari Ücreti Kredi Veren Bankalar Hangileri?

30.07.2021
1.447
2021 Asgari Ücreti Kredi Veren Bankalar Hangileri?

2021 yılı asgari ücreti alan kişilere kredi veren bankalar şu şekilde verilmiştir:

  • QNB Finansbank,
  • Türkiye Ekonomi Bankası,
  • Yapı Kredi Bankası,
  • Akbank,
  • ING Bank,
  • Garanti BBVA,
  • Türkiye İş Bankası, 2021 asgari ücreti kredi veren bankalar arasında yer almaktadır.

Eğer kişi asgari ücretli bir çalışan iseniz, acil nakde ihtiyaç duymanız halinde bankalardan asgari ücretli kişiler için kredi seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Bütçenize ve ödeme gücünüze göre kredi veren yukarıdaki bankalar, uygun faiz oranları ile kredi desteği sağlamaktadır. Bankalar, asgari ücret ile çalışan kişilerin acil nakit ihtiyaçlarını bütçelerine göre karşılayabilmeleri için pek çok kampanya düzenlemektedir.

Asgari Ücreti Alanlar Nasıl Kredi Çekebilir?

Asgari ücret ile çalışan kişiler kredi çekmek için bankalar tarafından belirlenen birtakım şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar; asgari ücret alan bir kişi bankaya başvuru yaptığı zaman kredi talebini değerlendiren banka yetkilileri öncelikle başvuru sahibinin kredi notunu inceler. Dolayısıyla da kredi sicillerinin düzgün olması ve kredi puanlarının da banka tarafından belirlenen sınır içerisinde yer alması durumunda kişinin başvurusu olumlu sonuçlanır. Bu sayede de başvuruda bulunan asgari ücretli kişiye kredi çekme imkânı verilir.

Bankaların belirlediği şartları sağlayan kredi puanı ve kredi siciline sahip iseniz, siz de asgari ücretli kişilere kredi veren bankalar ile iletişim kurarak uygun miktarda kredi çekebilirsiniz. Asgari ücret ile çalışan kişilerin, bankadan çekebilecekleri kredi tutarının üzerinden nakit ihtiyacı var ise bu durum, bankalar açıcından önem kazanır.

İlginizi Çekebilir :  Devlet Destekli Besicilik Kredisi Nasıl Alınır?

Asgari Ücret Alanlar için Kredi Alabilme Şartları Nelerdir?

Asgari ücretli kişilerin kredi alabilmesi için sağlaması gereken koşullar standart kredi şartları ile benzerlik göstermektedir. Her bankanın kredi müşterisinden talep edeceği şartlar, asgari ücretli kişiler için verilen kredi şartları arasında yer alır. Asgari ücret kazanan kişiler için mevcut kredi şartları ise şu şekilde verilmiştir:

  • Asgari ücret alan kişinin kredi notunun 1200 ve üzerinden olması,
  • Kredi kartı ödemelerinin düzenli olması,
  • Mevcut kredi ve ek hesapların ödemelerinde gecikme yaşanmamış olması,
  • Bankalara çok fazla kredi başvurusunda bulunulmaması,
  • Ödenmekte olan krediler var ise bu kredilerin aylık taksit tutarının, aylık maaşın yarısını geçmemesi,
  • İcra ve haciz kaydı gibi olumsuz kayıtların bulunmaması,
  • Son 2 – 3 yıl içerisinde idari ve kanuni takip kaydının olmaması,
  • Kredi çekilmesine engel olacak herhangi bir yasal durumun olmaması da asgari ücretli kişiler için verilen kredinin şartları arasında yer almaktadır.

Kredi puanının 1200 ve üzeri olması durumunda, kredi başvurularınız banka tarafından değerlendirilir. Kredi notu en fazla 1900 olabileceği gibi şahsi notunuz 1900’e ne kadar yakın ise kredi başvurunuzun olum sonuçlanması ihtimali de o kadar artacaktır.

Emeklilere PTT kredisi şartları nelerdir? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Asgari Ücret ile Çekilebilecek Kredi Limiti Nedir?

asgari ucretle ne kadar kredi cekilir

Asgari ücretler alınabilecek kredi limiti, 37.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu krediler, kişinin ihtiyacı belirlenerek kullanılabilir. Kredi alırken aranan şartlar ise şu şekilde verilmiştir:

  • Sigorta girişinin en az 3 ay öncesinde başlamış ve hala devam ediyor olması,
  • Gelir belgesinin olması,
  • Kredi sicilinin düzgün olması,
  • Kredi notunun yüksek olması da 2021 asgari ücreti kredi veren bankalar tarafından aranan şartlar arasındadır.

Asgari Ücret ile Ne Kadar Kredi Çekilebilmektedir?

Asgari ücreti ile çalışan kişilerin çekebileceği kredi miktarı en az 5.000 TL ve en fazla 37.000 TL olarak belirlenmiştir. Fakat bankadan çekebileceğiniz kredi limiti maaş aldığınız bankanın inisiyatifine, kredi sicilinize ve kredi notunuza göre değişiklik göstermektedir.

İlginizi Çekebilir :  Emeklilere PTT Kredisi Şartları Nelerdir?

Asgari Ücreti Alanlara Araç Kredisi Çıkar Mı?

Asgari ücret alan kişilere araç kredisi çıkabilir. Aylık olarak bankaya maaşınızın % 70 kadarının ödenmesi mümkün ise, araç kredisine sahip olabilirsiniz ancak bu kredinin verilmesi her banka için bir risk taşır. Kişinin üzerine ev, arsa ya da başka bir mal kayıtlı ise alacağınız aracı kullanarak ipotek ettirebilir ve araç kredisinde yararlanabilirsiniz.

Asgari Ücret Alanlara Ne Kadar Konut Kredisi Çıkmaktadır?

Asgari ücret alan kişilere çıkabilecek konut kredisi söz konusudur. Fakat kişi, maaşının % 70’ini yani 2021 yılı için hesaplanacak olursa 2.825 TL’den 1.977 TL’sini bankaya ödeyerek krediye başvuruda bulunabilir. 3 aydan başlayarak 120 aya kadar konut kredisi kullanabilirsiniz. Konut kredilerinde avantaj olarak aile bireylerinin toplam geliri de incelenerek % 70’i kadar kredi taksiti ödenmektedir.

İhtiyaç Kredisi Miktarı Neye Göre Hesaplanmaktadır?

İhtiyaç kredisi tutarının hesaplanması, ihtiyaç kredisi kullanacak olan kişinin geri ödeme taksiti tutarı kanun gereği aylık ödeyeceği miktarın hane gelirinin % 50’sini geçmeyecek şekilde olması ile yapılır. Kullanacağınız kredi miktarının üst limitini belirlemek kişiye bağlı olarak gelişir. Kişinin kredi sicil durumu, kredi notu ve kredi almasına neden olacak herhangi bir yasal sürecin içerisinde bulunmaması da kredi miktarını ya da kredi alıp almayacağını belirlemektedir. Aynı zamanda hane gelirinize şayet eşiniz ya da bekar çocuğunuz varsa onları da dahil edebilir ya da herhangi bir kanıtlanır kira gelirinizi de ilave ederek çekeceğiniz kredinin üst sınırını yükseltme imkanına sahip olabilirsiniz.

Enpara.com Asgari Ücrete Verilen Kredinin Özellikleri Nelerdir?

enpara asgari ucret kredisi nitelikleri

Enpara.com tarafından verilen asgari ücretli kişiler için olan kredini öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • QNB Finansbank adına, online bankacılık hizmeti verilmektedir.
  • com üzerinden yapılan EFT ve havale gibi bankacılık işlemleri için ücret kesintisi alınmaz.
  • Kredi kullanımı için tahsis edilen ücret ya da farklı bir masraf talep edilmez. Yalnızca banka tarafından kredi ödemesi yaptırılır.
  • Asgari ücrete karşılık olarak alınan QNB Finansbank ihtiyaç kredisine en az % 2,10 oranında faiz yansıtılır.
  • Asgari ücret ile çalışan kişilere verilen kredi için en fazla 10.000 TL değerinde bir limit belirlenmiştir.
  • Kredinin geri ödemeleri, en az 1 yıl en fazla 5 yıl olabilmektedir.
İlginizi Çekebilir :  Akbank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

10.000 TL değerindeki asgari ücrete verilen kredinin ödeme tablosu ise şu şekilde verilmiştir:

  • 1 yıla kadar olan vade seçeneklerinin aylık taksit tutarı 990 TL olmaktadır. Kredi için belirlenen aylık faiz oranı ise % 2,30 oranındadır. Kredinin toplam geri ödemesi 11.883 TL’ye ulaşmaktadır.
  • 2 yıla kadar olan vade seçeneklerinin aylık taksit tutarı 571 TL olmaktadır. Kredi için belirlenen aylık faiz oranı ise % 2,25 oranındadır. Kredinin toplam geri ödemesi 13.717 TL’ye ulaşmaktadır.
  • 5 yıla kadar olan vade seçeneklerinin aylık taksit tutarı 19.500 TL olmaktadır. Kredi için belirlenen aylık faiz oranı ise % 2,10 oranındadır.

Genç girişimci desteği nedir? Başvurusu, şartları Yazısına da göz atabilirsiniz.

Asgari Ücretle Alınan Kredilerin Limitleri Nelerdir?

Asgari ücret alan kişilere sağlanan kredilerin limitleri şu şekilde verilmiştir:

  • 300 TL tutarındaki asgari ücret ile alınan kredi için en fazla 1 yıla varan vade seçenekleri uygulanır. Kredinin aylık taksit tutarı ise 1.014 TL’ye ulaşır.
  • 000 TL değerindeki kredi için en fazla 2 yıla varan vade seçenekleri uygulanır. Kredinin aylık taksit tutarı ise 1.025 TL’ye ulaşır.
  • 500 TL değerindeki asgari ücret ile alınan kredi için en fazla 1,5 yıla varan vade seçenekleri uygulanır. Kredinin aylık taksit tutarı ise 1.023 TL’ye ulaşır.
  • 000 TL değerindeki kredi için en fazla 2 yıla varan vade seçenekleri uygulanır. 2021 asgari ücreti kredi veren bankalar için aylık taksit tutarı ise 1.010 TL’ye ulaşır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.