Kredi Destekleri ve Bankacılık

2019 Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkuller

21.10.2019
1.695
2019 Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkuller

Ziraat Bankası’nın 2019 yılı satılık gayrimenkulleri, banka tarafından satışa sunulan ev, iş yeri, arsa gibi gayrimenkul çeşitleridir. Ziraat Bankasından ev alımı için kredi alan ve bu krediyi ödemeyen kişilerin evleri, kredi tahsilinin banka kanalınca yapılabilmesi için satılığa çıkarılırlar. Konut kredileri kullanılırken, kredinin ödenememesi durumunda, evin bankaya bırakılacağına dair kredi başvuru formuna imza atılır. Bu riskli durum gerçekleştiğinde ise taşınamaz mal, bankaya kalır. Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller kategorisi içerisinden ev almak için Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak gerekir. Ziraat Bankasından gayrimenkul alımının avantajlarını, satışa sunulan gayrimenkul çeşitlerinin neler olduğunu, başvuru ve satış onayı hakkında detayları, alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkuller İçin Avantajlar

Ziraat Bankası satılık gayrimenkul fırsatları arasında, evin banka kanalınca el koyulmadan önce sahip olduğu parasal değerin, çok altında bir değere satın alınabilmesi konusu yer alır. Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkul alımı ile yakalanan fırsatlar şu şekilde sıralanır:

  • Ev alımı bankadan yapıldığı için emlakçı ile çalışılmaya gerek duyulmaz. Bu durum sayesinde ev alırken ödenmek zorunda kalınan emlakçı komisyonu ortadan kaldırılır.
  • Bankanın el koyduğu ve satışı yapılacak olan evler, ilk satış fiyatlarının çok altında rakamlar üzerinden satışa çıkarılırlar. Bu duruma bağlı olarak evler değerlerinin altında rakamlar üzerinden satın alınır.
  • Evler, banka el koymadan önce ekspertiz raporu ile yasal olarak incelenirler. Ziraat Bankasının satışa sunduğu evler, yasal olarak hiçbir uygunsuzluk içermez.
  • Ziraat Bankasından ev alınırken, KDV ödemesi yapılmaz.

Tüm bu avantajlar sayesinde, ev alımı uygun fiyatlar üzerinden yapılır. Aynı zamanda ekspertizler tarafından incelenmiş olan evler, yasal koşullara uygun olarak satın alınır.

Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkuller Hakkında Özellikler

Ziraat Bankası satılık gayrimenkul özellikleri arasında, gayrimenkullerin banka kanalınca el koyulmuş taşınmaz varlıklar olmaları konusu yer alır. Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller için özellikler şu şekilde sıralanır:

  • Bu gayrimenkuller daha önce başka bir kişi tarafından alınmak istenen gayrimenkullerdir.
  • Gayrimenkuller hakkında Ziraat Bankası kanalından kredi çekilmiş ve ödenememiştir.
  • Bu duruma bağlı olarak, Ziraat Bankası gayrimenkule, kredi limitini tahsil edebilmek için el koymuştur. Satışa sunulan evler banka tarafından el koyulan evler ve iş yerleridir.
  • Ziraat Bankası tarafından satılığa çıkarılan gayrimenkullerin fiyatı, gerçek değerlerinin altında rakamlar üzerinden belirlenir. Evler düşük fiyat yapısına sahiptir.
  • Evler ekspertiz kontrolünden geçmiş ve yasal olarak satışa uygun özelliklere sahiptir.
İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Müşteri Hizmetlerine Nasıl Bağlanılır?

Bu özelliklere sahip ve kredilerin ödenememesi sebebiyle bankanın el koymuş olduğu evler, bankanın yayınladığı ilanlar aracılığı ile başka kişilere satılır. Satış işlemi ile evi önceden alan kişinin ödeyemediği kredi limiti banka kanalınca tahsil edilir.

 

Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkul İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Ziraat Bankası gayrimenkullerinin satışı, banka kanalınca yürütülür. Gayrimenkul alımı için bankadan kredi kullanmış olan ve bu krediyi ödeyemeyen kişilerin gayrimenkullerine banka el koyar. Banka kaydına giren evler, iş yerleri, ödenmeyen kredinin tahsili için değerlerinden düşük rakamlara piyasada satışa sunulur. Satış işlemleri için uygulanan aşamalar, şu şekilde sıralanır:

  • Ziraat Bankası satışa sunduğu evleri kendine ait olan bir web adresi üzerinden, satılık ev ilanları formatında yayınlar.
  • Bu evleri inceleyen ve beğenen kişiler evlerin alımı için Ziraat Bankası şubelerine başvuru gerçekleştirir.
  • Başvuru sırasında evin satışı için uygun görülen kişilere, Ziraat Bankası tarafından bir şifre iletilir.
  • Bu şifre üzerinden evi almak isteyen müşteriler, bankanın ev için belirlediği fiyatın altında kalmayacak şekilde fiyat tekliflerini yaparlar.
  • En iyi fiyat teklifini yapan kişi, Ziraat Bankası aracılığı ile evin alım işlemlerini gerçekleştirir.

Ziraat bankasının gayrimenkul satışlarında, açık arttırma yöntemi uygulanır. Bu yöntemin tercih edilmesinin sebebi, evlerin normal değerlerinden çok daha düşük rakamlarda satışa çıkarılmalarıdır.

Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkul Çeşitleri Nelerdir?

Ziraat Bankası satışlı gayrimenkul türleri, üç farklı başlık içerisinde sunulur. Ziraat Bankası’nın satışa sunduğu gayrimenkul çeşitleri şu şekilde sıralanır:

  • Satılık konutlar,
  • Satılık iş yerleri,
  • Satılık arsalar

Ziraat Bankasının sunmuş olduğu satılık gayrimenkul çeşitleridir. Tüm bu Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller kategorisi içerisinde yer alan gayrimenkul çeşitleri için verilen satılık ilanlara nasıl ulaşılabileceğini, alt başlıktan öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkullerine Nasıl Ulaşılır?

Ziraat Bankası satışlı gayrimenkullere ulaşmak için Ziraat Bankasının satılık evler, iş yerleri, arsalar hakkında ilan yayınladığı web adresine girilir. Web adresine ulaşmak için izlenecek adımlar şu şekilde sıralanır:

  • İnternetten, ‘’ ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/gayrimenkul/satılık-gayrimenkuller ‘’ adresine giriş yapılır.
  • Adrese girilmesi ile görüntülenen ilk sayfa ana sayfadır.
  • Bu sayfa üzerinde Ziraat Bankası satılık gayrimenkulleri hakkında ilanlar bulunur.
  • İlanların tümü sayfanın en altında yer alan, ‘’1’’, ‘’2’’ gibi rakamlar ile numaralandırılmış sayfa sekmelerine tıklanarak, sırasıyla görüntülenir.
İlginizi Çekebilir :  Enpara Bas Biriktir Nedir, Nasıl Kullanılır

Bu sayfa içerisinde evlerin fotoğrafları, bankanın evler için talep ettiği fiyat rakamları yer alır. Bu adres üzerinden alınmak istenen ev belirlenir ve bu evin alımı için Ziraat Bankasının şubelerine gerekli evraklar ile başvuru yapılır.

 

Ziraat Bankası Gayrimenkul Satışı İçin Açık Arttırma

Ziraat Bankası gayrimenkulleri açık arttırması, gayrimenkul alımı için yapılan başvuru sonrası uygulanır. Gayrimenkul alımı için kişiler, öncelikle Ziraat Bankası şubelerine başvuru gerçekleştirir. Bu başvuruda evraklar teslim edilir ve alım işlemlerinde kullanılmak üzere banka tarafından kişiye bir şifre verilir. Bu şifre sayesinde farklı kişilerin aynı ev için teklif ettiği alım fiyatları, banka sisteminde görüntülenir. Bu yöntem sayesinde ev açık arttırma işlemine sunulmuş olur. Bankaya en uygun teklifi veren kişi seçilir ve bu kişiye evin satışı gerçekleştirilir. Başvuru aşamasını ve başvuru sonrası teklifin nasıl verileceğini, alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankasından Gayrimenkul Satın Almak İçin Evraklar

Ziraat Bankası gayrimenkul alımı belgeleri, bankadan ev alım talebinde bulunurken kişinin yanında olmalıdırlar. Bankaya ev alımı için başvuru yapıldığında talep edilen belgeler şu şekilde sıralanır:

  • Ev alımı yapacak olan gerçek kişiler, nüfus cüzdanlarını ve fotokopisini bankaya evrak olarak iletmelidir.
  • Gayrimenkul alacak tüzel kişiler ise ticaret sicil belgeleri ve imza sirkülerini bankaya evrak olarak iletmelidir.
  • Her iki gurup için de aylık gelir belgesi bankaya teslim edilmelidir.

Bu evrakların tamamlanması ile ev alımı için Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapılmalıdır.

Ziraat Bankasından Gayrimenkul Satın Alma Başvurusu

Ziraat Bankası gayrimenkul alımı müracaatı için Ziraat Bankası şubesine başvurulur. Kişi kendine en yakın olan Ziraat Bankası şubesine, bir üst başlıkta yer alan evraklar ile gitmelidir. Başvuru için daha sonra izlenecek adımlar şu şekilde sıralanır:

  • Banka şubesinde bulunan müşteri temsilcileri ile görüşülür.
  • Müşteri temsilcisine başvuru için gerekli olan evraklar iletilir.
  • Müşteri temsilcisi ile ‘’satış şartnamesi’’ doldurulur, incelenir ve imzalanır.
  • Daha sonra kişiye ait telefon numarası, müşteri temsilcisine verilir.
  • Bu işlem sonrası satışa sunulan evin fiyatının % 6’lık kısmına denk düşen parasal tutar bankaya ödenir. Bu ödeme evin peşinatı olarak banka kanalınca tahsil edilir.
  • Kişin bankaya sunduğu başvuru belgeleri banka tarafından incelenir.
  • Ev satışı için uygun görülen kişinin telefon numarasına, açık arttırmaya katılabilmesi için bir şifre gönderilir.
  • Daha sonra, evi almak için teklif edilen parasal değer banka müşteri temsilcisine aktarılır.
  • Bu teklif kayıt altına alınır ve sistem üzerine bankanın vermiş olduğu şifre ile işlenir.
İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Esnaf Kredisi Başvurusu ve Şartları 2021

Bu adımlar sonrası başvuru tamamlanır. Bankanın sistemi içerisinde kişi, kendi adına verilmiş olan kod üzerinden, verdiği alış fiyatı teklifi ile birlikte görüntülenir. Başvuru süreci sonrası, alım işlemi için uygulanan adımları alt başlıktan öğrenilebilirsiniz.

Ziraat Bankası Gayrimenkul Satışı Onayı

Ziraat Bankası satılık gayrimenkul onayı, başvuru süreci sonrası verilen fiyat teklifinin kabul edilmesi halinde gerçekleşir. Onay sürecinde izlenen aşamalar şu şekilde sıralanır:

  • Bankaya yapılan başvurunun son aşaması olan fiyat teklifi verme işlemi şubede gerçekleştirilir.
  • Verilen şifreler üzerinden Ziraat Bankası sisteminde ev alımı için fiyat teklifi yapan, birden fazla kişi görüntülenir.
  • Bu fiyat teklifleri arasında en yüksek olan teklif için evin satış onayı gerçekleşir.
  • Müşteri temsilcileri verilen teklifleri görüntüler, kişinin verdiği teklif ev satışı için uygun bulunursa, evin satış onayı sağlanır.

Satış onayı alanlar Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller kategorisine dair ev, işyeri veya arsa alımlarında, değerlerinin çok daha altında rakamlara satılan gayrimenkullerden alım yaparak, avantaj elde eder. Satış için onay alan kişi gayrimenkule ait satış değerinin ödemesini, başvuru sağladığı aynı Ziraat Bankası şubesine gerçekleştirir.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.