Kredi Destekleri ve Bankacılık

TEB Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

01.06.2021
4.105
TEB Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

TEB şifresi unutulduğunda, CEPTETEB/TEB Kredi Kartı veya CEPTETEB/TEB Banka Kartı bilgilerini girerek CEPTETEB İnternet Şubesi/Mobil Uygulaması kullanıcı kodu ve parolası alınabilir, işlemler şubeye gitmeden yapılabilir.Ticari hesaplar için TEB şifre alma, parola yenileme, bloke kaldırma ve yeni kullanıcı oluşturma işlemleri için TEB İnternet Bankacılığı ile sağlanabilir. Herhangi bir TEB kartı yoksa en yakın TEB şubesi ile iletişime geçilebilir.

TEB Kredi Kartı Şifre Alma

TEB kredi kartı şifresi için şubeye gitmeden bankacılık işlemleri kolaylıkla gerçekleştirmek için CEPTETEB uygulamasını cep telefonuna indirilebilir, işlemler hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşebilir. TEB Bonus kredi kartı kişiye ulaştıysa pek çok farklı yöntemle kart şifresi oluşturabilir, hemen kart kullanılmaya başlanabilir. Yer alan yöntemler TEB banka kartı şifre alma için de geçerlidir.

Müşteri Hizmetlerinden Şifre Oluşturma

Müşteri hizmetlerinden şifre almak için TEB müşteri hizmetleri numarası 0850 200 0 666 numarası aranarak sesli komut sistemine “kart şifresi alma” diyerek veya sesli komut sistemi konuşmasını yaptıktan sonra tuşlama işlemlerinden “şifre alma” adımları takip edilerek kart şifresi oluşturulur.

QNB Finansbank şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısını inceleyebilirsiniz.

TEB Şubelerinden Şifre Alma

TEB şubelerinden şifre oluşturmak için en yakın olan TEB şubesine gidilebilir ve müşteri temsilcileri aracılığıyla yeni kart şifresi alınabilir. Müşteri temsilcisine şifre başvurusu yaptıktan sonra bankada kayıtlı olan cep telefonuna SMS ile geçici şifre gönderilecektir. Bu şifreyi TEB ATM’lerinde kullandıktan sonra yeni şifre ATM’de belirlenebilir.

İlginizi Çekebilir :  TEB Şikâyet Hattı Telefon Numarası Nedir?

SMS ile Şifre Alma

SMS ile şifre oluşturmak TEB SMS ile kredi kartı şifresi alınmak isteniyorsa kişiye gönderilen zarf içeriğindeki SMS ile şifre alma adımları takip edilmelidir.

İnternet Bankacılığı ile Şifre Alma

internetten sifre olusturma

İnternetten şifre oluşturmak için TEB internet bankacılığı veya CEPTETEB mobil bankacılığa giriş yaptıktan sonra kart işlemleri ve şifre alma adımları takip edilebilir ve anında yeni şifre tanımlanabilir.

CEPTETEB ile Şifre Alma

CEPTETEB ile şifre oluşturmak için mobil uygulamaya giriş yaptıktan sonra Ayarlar – Kart Ayarları – Kredi Kartını seçerek sayfanın en altında yer alan “Şifre Değişikliği” butonuna tıklayarak yeni kart şifresi oluşturulabilir. Bu adımda şifre oluştururken kişiden istenilen güvenlik kodu bölümüne kartın arka yüzünde yer alan 3 haneli CCV yani güvenlik kodunun girilmesi gerekmektedir.

ATM ile Şifre Alma

ATM ile şifre oluşturmak için TEB ATM’sine gidilerek kartı ATM’de giriş yaptıktan sonra “Şifre Al” butonuna tıklayarak yeni şifre kolaylıkla alınabilmektedir.

CEPTETEB İnternetten Bankacılık Şifresi Yenileme

CEPTETEB internet bankacılığı şifresi alıp kullanabilmek için mutlaka bir şifreye ihtiyaç olacaktır. Şifre alma ve yenileme işlemi için en hızlı, pratik ve kolay olan yöntem; Cepteteb’in resmi internet sitesinden yapılmakta olup bu işlem için şunlar yapılmalıdır:

  • Cepteteb’in resmi internet sitesine giriş yapmak
  • Cepteteb giriş alanına girmek
  • Bu alanda kişiye uygun olan seçeneklerden birinin seçilmesi şifre yenileme ya da şifre alma
  • Ardından açılan ekrandan gerekli yerlere bilgiler doğru bir şekilde girilmelidir
  • Tüm bilgilerin girilmesinin hemen ardından cep telefonuna bir kod gelmektedir
  • Bu kodu ekranda yer alan uygun alana girerek onaylamak gerekir

Aynı zamanda TEB şifre yenileme yaparken kullanılacak şifre en son kullanılan 3 şifreden farklı olmalı ve kimlik bilgileri, doğum tarihi gibi kişisel bilgiler içermemelidir. Tüm bu işlemlerin ardından Cepteteb internet bankacılığı şifresi yenilenecektir.

İlginizi Çekebilir :  İş Bankası Borsa Hesabı Nasıl Açılır?

TEB Sim Kart Bloke Kaldırma İşlemi Nasıl Olur?

TEB sim kart blokesi kaldırmak için TEB müşterileri ve internet bankacılığı kullananlar, giriş işlemleri için cep telefonuna doğrulama mesajı gelmektedir. Sim kart bloke olduysa bu mesaj gelmemekte ve tek kullanımlık şifreyi alınmak isteniyorsa sim kart blokesi kaldırma işlemi yapılması gerekmektedir. TEB üzerinden birkaç işlem ile sim kart blokesi kaldırma işlemi yapılabilmektedir. En çok kullanılan sim kart blokesi kaldırma işlemi müşteri hizmetleri üzerinden yapılan işlem olup 0 850 200 0 666 numarası arandıktan sonra müşteri temsilcisi ile görüşüp sim kart blokesi kaldırma işlemi yapılabilir. Müşteri temsilcisi ile görüşürken cep telefonunu kişinin yanında olması gerekir. Bunun sebebi kişiye doğrulama mesajı gelmesi ve o mesajı temsilciye söylenmesi sonrasında sim blokesi kalkacaktır. Bu seçenekler sonrasında işlemler eskisi gibi yapılabilir.

TEB Şubelerinden ve ATM Üzerinden Bloke Kaldırma

TEB şube ve TEB ATMlerinden bloke kaldırma işlemi için müşteri temsilcisi ile yapılamayan işlemler en yakın TEB şubesinden veya TEB ATM’sinden bankamatik kartı ile yapılabilir. Banka şubelerine gidildiğinde müşteri temsilcisine sim kartının bloke olduğunun söylenmesi yeterli olmaktadır. Bu işlemi yaparken kişinin yanında kimliği ve cep telefonu olması gerekmektedir. Banka ATM’si üzerinden de bankamatik kartı ile işlemler menüsünden işlem yapılabilir. Sim kart blokesi kalktıktan sonra işlemlerin yapılmasına devam edilebilir.

Cep Pratik Şifre Nasıl Kullanılır?

Cep Pratik Şifre, tek kullanımlık şifre üretmek için kullanılan bir güvenlik programıdır. Cep Pratik Şifre kullanılıyorsa adımlar takip edilerek TEB İnternet Şubesi’ne güvenle ve hızla giriş yapılabilir. CEPTETEB uygulamasındaki Cep Pratik Şifre menüsüne giriş yapıldıktan sonra CEPTETEB önceden belirlenen PIN girilerek devam butonuna basılır. PIN’in hatırlanmıyor ya da bloke edilmiş ise CEPTETEB “Anında Şifre” fonksiyonu kullanılabilir. Devam butonu sonrasında oluşan Cep Pratik Şifre TEB İnternet Şubesi’ne girişlerde kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir :  2019 Ziraat Bankası EFT Saatleri ve Ücretleri

İşlem Şifresi Nedir?

islem sifresi ne ise yarar

İşlem parolası, CEPTETEB ile yapılan para transferi işlemlerinde müşterinin isteğine bağlı olarak işlem sonunda müşteriye CEPTETEB için belirlediği PIN sorulur. Mobil İmza ve TEB Ekranlı Kart kullanan müşterilere PIN sorulmamakta olup, işlem doğrulamayı mevcut yöntemleri ile yapmaları sağlanacaktır. Eğer müşteri PIN bilgisini doğru olarak girerse işlem gerçekleşir, PIN girilmediği ya da hatalı giriş yapıldığı takdirde işlem gerçekleşmez ve böylece dolandırıcılık amaçlı işlemler önlenmiş olur.

Tek Kullanımlık Giriş Şifresi Uygulamaları

Tek kullanımlık giriş şifre işlemi bankacılık işlemlerinin daha güvenli gerçekleştirilmesi için, CEPTETEB’e her girişte  kullanıcı kodu ve parolanın ardından bazı yöntemler ile edinilen tek kullanımlık şifre girilmesi gerekmektedir. Tek kullanımlık şifre ile her kullanımda kişiye özel ve yeni bir şifre üretilir. Bu sayede CEPTETEB ile  her yerden güvenli olarak giriş yapılabilir.

Garanti BBVA şifremi unuttum ne yapmalıyım? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Gizli Mesaj ve Gizli Resim Yöntemi

Gizli mesaj ve gizli resim tekniği Türkiye’de ilk defa kişiye özel mesaj ve resim uygulamasıdır. Bu yöntem sayesinde müşteri, kullanıcı kodu ve parolası ile login olduğunda, şifre girmeden gelen resim ve mesajın, müşterinin kendisine ait olup olmadığını görerek, gerçekten CEPTETEB’e  bağlandığından emin olabilir.

Anında Bilgilendirme Nedir?

Anında bilgilendirme işlemi, müşterinin belirleyeceği tutar ve üstünde yapacağı tüm para transferlerinde sistemde kayıtlı cep telefonu veya e-posta adresine uyarı mesajı gelecek ve yapılan işlem hakkında müşteri anında bilgilendirilecektir. GSM operatörleri 01.04.2016 tarihinden itibaren 4.5G mobil iletişim altyapısını müşterilerinin hizmetine sunmaktadır. SIM kartı 4.5G ile uyumlu olmayan ve bu sebeple SIM kartını değiştiren müşteriler internet ve mobil bankacılık kanallarına giriş aşamasında SMS ile gönderilen tek kullanımlık TEB şifresi yasal düzenlemelere bağlı banka uygulamaları nedeniyle iletilememesi söz konusu olabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.