Kredi Destekleri ve Bankacılık

QNB Finansbank Satılık Gayrimenkul Nasıl görüntülenir ve Başvurulur?

14.05.2021
2.292
QNB Finansbank Satılık Gayrimenkul Nasıl görüntülenir ve Başvurulur?

QNB Finansbank’tan satılan gayrimenkulleri görüntüleyebilmek için bankanın web sayfasına giriş yapmanız ve sayfada yer alan arama kısmına “Satılık Gayrimenkul” yazmanız yeterli olacaktır. Ana sayfanın en alt kısmında da “Satılık Gayrimenkul” kısmı yer almaktadır. Bu kısma tıkladığınızda bankanın satışa çıkardığı gayrimenkulleri görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca banka, INTENGO üzerinden de e-ihale ile gayrimenkul satışı yapmaktadır.

QNB Finansbank satılık gayrimenkullere başvuru yapmak için bankanın kendi sitesine girerek arama kısmına “Satılık Gayrimenkul” yazmanız ya da sayfanın en alt kısmında yer alan “Satılık Gayrimenkul” seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Açılan sayfada bankanın satıla sunduğu gayrimenkuller sıralanacaktır. Burada gayrimenkulün türü, kat sayısı, parseli, kaç metre kare olduğu ve fiyatı gibi bilgileri yer alır.

Hangi gayrimenkul için başvuru yapacağını belirlemiş iseniz “Teklif Ver” kısmına tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

QNB Finansbank’tan Satılık Gayrimenkuller İçin Nasıl Teklif Yapılır?

Bankanın satılık gayrimenkullerine teklif vermek için öncelikle bankanın belirlediği teminat bedelini yatırmanız gerekir. Bankanın sayfasından hangi gayrimenkul için teklif vereceğinize kara veriniz. Sonrasında teminat bedelini, almak istediğiniz gayrimenkulün ederinin %2’lik bir kısmındır, bankanın verdiği IBAN numarasına yatırdıktan sonra başvurunuz kabul edildiğinde ödeme yaptığınıza dair dekontu ve istenen diğer belgeleri bakaya iletmeniz gerekir.

Bankanın kendi sitesi üzerinde gayrimenkul satışı için teklif vermek için ana sayfadaki “Satıştaki Gayrimenkuller” kısmına tıklayıp, gayrimenkullere ulaşabilir ve buradan gayrimenkulleri inceleyebilirsiniz. Hangi gayrimenkulü alacağınıza karar verdikten sonra “Gayrimenkul Detay” kısmına tıklayarak sayfadaki “Teklif Ver” bölümünden teklifinizi gerçekleştirebilirsiniz.

INTENGO üzerinden e-ihale ile teklif vermek için yine ilk önce hangi gayrimenkulü almak istediğinize karar verip, belirlenen teminat ücretini ödemeniz gerekir. Ödemenizi yaptıktan sonra sisteme telefonunuza gelen kısa mesajdaki şifre ile giriş yapıp üyelik oluşturmanız gerekir. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra size verilen şifreyi değiştirmeniz tavsiye edilir. Bu işlemler sonrası almak istediğiniz gayrimenkule en az belirlenen muhammen bedel kadar ya da isterseniz daha yüksek bir fiyattan bir teklif verebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir :  Enpara Bankamatik Kartı Başvurusu

Belirtilen süre içinde bütün teklifler verilir ve geriye doğru bir süreç başlar. Bu sürecin bitimine son 30 dakika kalana kadar yeni teklif gelmez ise ihale kapatılır. Değerlendirme sürecinde yapılan bütün teklifler en yüksekten başlanarak sıralanır. En yüksek teklifi veren ihaleyi kazanır. Sonuçlar 5 gün içerisinde bütün katılımcılara duyurulur.

Banka eğer isterse alıcılar arasında açık artırma da düzenleyebilir. Bu durumda açık artırma yeri, saati, tarihi alıcılara iletilir.

QNB Finansbank’tan Gayrimenkul Satışı İçin Hangi Belgeler İstenir?

qnb finansbank satilik gayrimenkul basvurusu icin gereken evraklar

Gayrimenkul satışı için sizden talep edilen belgeler nüfus cüzdanı fotokopisi ve teminat bedeli dekontunuzdur. Tüzel kişi başvurularında ise bu iki belgeye ek olarak imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve sözleşmeyi imzalayan kişinin yetkili olduğuna dair yetki belgesi gerekir.

ING Bank satılık gayrimenkuller nasıl görüntülenir ve başvurulur? Yazısına da göz atabilirsiniz.

QNB Finansbank’tan Gayrimenkul Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Bankadan gayrimenkul alım işlemlerinden önce müşteri kendi araştırmasını yapmalıdır. Banka sayfasındaki ya da INTENGO üzerindeki ilanda “Gayrimenkuller hakkında verilen bilgiler ve ilanlar, genel bilgi niteliğinde olup, herhangi bir taahhüt içermez.” ibaresi yer almaktadır.

Bankaya teklif vermek istediğiniz gayrimenkulü yerinde görmek istediğinizi iletebilirsiniz. Gayrimenkulü yerinde görmek çevresi hakkında bilgi sahibi olmak ve gayrimenkul için herhangi bir tadilat gerekli mi kontrol etmek gerekir.

Banka gayrimenkulün satış hakkını almadan önceki döneme ait konularda sorumluluk sahibi değildir. Gayrimenkule ait fatura, vergi, tapu, alt yapı sorgulamanızı belediye ye da ilgili kurumlara giderek yapmanız gerekir. Tapu ile ilgili iskân ve kullanım durumları öğrenilmelidir.

Teklif veremeden önce bütün bu konuları iyice araştırmanız tavsiye edilir. Eğer araştırma yapmadan teklifinizi yapar iseniz şartnamede yer aldığı üzere olası borç, tadilat gibi durumlarda sorumlu olursunuz.

İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Araştırmanız sonrası teklif yapmaya karar vermiş iseniz teminat bedelini ödeyip şartnameyi imzaladıktan sonra ihaleyi kazanmış iseniz gayrimenkul için belirlenen tutarı banka tarafından belirlenen süre içerisinde bankanın verdiği IBAN numarasına yatırmanız gerekir. Bu süre 7-15 günlük bir süredir ve belirlenen süre bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Belirlenen süre içerisinde ödeme yapmazsanız teminat bedeliniz size geri ödenmez.

Bütün işlemler bittikten sonra gayrimenkulün ederini ödeyip tapu işlemleri yapılırken de şartnameyi imzalayan kişi tapuyu üzerine almalıdır. 3. Şahıslara tapu işlemi gerçekleştirilmez. Bu durumda satış iptal edilebilir. Tapu ihaleye girip şartnameyi kazanan kişi tarafından alındıktan sonra eğer istenirse başka bir kişi üzerine devredilebilir.

Teminat Bedeli Hangi Durumlarda İade Edilir?

Teminat bedelinizin tarafınıza geri ödendiği bazı durumlar vardır. Bu durumlar şunlardır:

  • QNB Finansbank satılık gayrimenkuller için bir sebepten ötürü ihaleye girmeniz engellenmiş ise banka tarafınıza teminat bedelini geri öder.
  • İhalede verdiğiniz tutar aşağıda kalmış ve ihaleyi kaybetmiş iseniz teminat bedeli tarafınıza geri ödenir.
  • Banka teminat bedeli ya da ihale katılım bedeli ödendiği halde ihaleye katılmamış, teklif vermemiş iseniz banka teminat bedelinizi tarafınıza iade eder.
  • Banka herhangi bir sebepten ihaleyi iptal etmiş ise teminat bedeli tarafınıza ödenir.

QNB Finansbank’tan Satılık Gayrimenkul Almanın Avantajları Nelerdir?

qnb finansbank satilik gayrimenkuller olumlu yanlari

QNB Finansbank’tan gayrimenkul almanın avantajları mevcuttur. Öncelikle bankadan gayrimenkul satın alma işlemlerinde bankalar dekont kesen kurumlar olduğu için fişe gerek kalmaz ve KDV ödemezler. Dolayısıyla siz de KDV ödememiş olursunuz. Güncel piyasada serbest fiyat üzerinden fiyatlandırılan gayrimenkullere kıyasla bankadan gayrimenkul almada fiyatlar daha uygundur. Serbest piyasada emlakçı komisyonu gibi ekstra ücretler ödemeniz gerekir. Şişirilmiş yüz ölçümleri belirtilebilir.

Bankadan satılan gayrimenkullerde ise fiyat bilirkişi raporuyla gayrimenkulün değeri üzerinden tespit edilir. Tam bir alan belirtilir ve fiyatlandırma objektif bir şekilde yapılır. Böylece piyasaya göre daha uygun bir fiyatlandırma yapılmış olur. Satışı banka tarafından gerçekleştirildiği için yasal bir sorunu olmayan gayrimenkullerdir.

İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Kredi Kartı Nedir? Özellikleri Neler?

QNB Finansbank’tan Satılık Gayrimenkul Almanın Dezavantajları Nelerdir?

Bankadan gayrimenkul almanın dezavantajları da mevcuttur. Örneğin banka eğer gayrimenkul için açık artırma yoluna gider ise fiyat fazlalaşabilir. Ayrıca eski, bakıma ihtiyacı olan bir gayrimenkul satışı da gerçekleştirilebilir. Banka kredisini alabilmek için gayrimenkulleri aldığı için satılan gayrimenkulün kentsel dönüşümde olup olmaması gibi durumlarla ilgilenmez. Bu tür konulardan banka sorumlu tutulamaz.

Garanti BBVA satılık gayrimenkuller nasıl görüntülenir ve başvurulur? Yazısını buradan göz atabilrisiniz.

Kredi Kullanarak QNB Finansbank’tan Satılık Gayrimenkul Alınabilir Mi?

Kredi kullanarak QNB Finansbank’tan gayrimenkul satın almak mümkündür. Konut kredisi sayfasından uygun faiz oranları ile konut için kredi alabilirsiniz. Sabit faiz oranları ile ödeme sıkıntısı çekmeden krediniz kullanabilirsiniz. Aylık %1,74 faiz oranı uygulanmaktadır. 180 aya kadar vade ile kredinizi seçebilirsiniz.

100.000TL’lik bir krediye 180 ay vade ve %1,74 faiz oranı ile aylık 1.821,61 TL olarak geri ödeyebilirsiniz.

QNB Finansbank’tan taksitle konut almak mümkün değildir. QNB Finansbank satılık gayrimenkuller için konut kredisi almak isteyenler bazı koşulları yerin getirmelidir. Bu koşullar şu şekildedir:

  • Kredi kullanabilmek için satın alınacak ev teminat olarak gösterilir. Banka tarafından gerekli görülür ise kefil aranır.
  •  Sabit faizli kredilerde kredi taksitleri bir ya da birden fazlasının ödenmesi talep edilirse kalan vade 36 ayı aşmıyor ise ödenen ana para tutarının %1’ini, 36 ayı aşıyor ise %2’sini geçmeyecek tutarda masraf tahsil edilir.
  • Tapu’da mesken olarak belirtilmiş gayrimenkuller alımı amacıyla ve gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.