Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

30.06.2021
1.831
ING Bank Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

ING Bankası hesap yönetim ücreti miktarı 10,50 TL olarak belirlenmiştir. ING Bank müşterileri, vadesiz mevduat hesabı ya da kredi kartlarına bağlı olan hesaplar için yıllık olarak ING Bank hesap işletim ücreti olan 10,50 TL kadar ödeme yapmaktadır.

ING Bank Havale Ücreti Ne Kadardır?

ING Bankası havale işlem ücreti havalenin nasıl yapıldığına göre değişiklik göstermektedir. ING Bank şubelerinden yapılan işlemlerde 50 TL, dijital bankacılık sistemi ya da mobil bankacılık uygulaması üzerinden yapılan transfer işlemlerinde 2,50 TL ve ATM’lerden yapılan transferlerde ise 8 TL tahsil edilmektedir.

ING Bank EFT Ücreti Ne Kadardır?

ING Bankası EFT işlem ücreti EFT işleminin nasıl yapıldığına göre değişiklik göstermektedir. ING Bank şubelerinden yapılan işlemlerde 60 TL, internet şubesi ya da mobil bankacılık uygulaması üzerinden yapılan işlemlerde 5,25 TL ve ATM’lerden yapılan EFT transferleri için ise 12 TL tahsil edilmektedir.

Hangi ING Bank Hesaplarından Hesap İşletim Ücreti Alınmaz?

ING Bank hesap yönetim ücreti alınmaması için belirli hesap çeşitlerinin açılmaması gerekmektedir. Bankanın hesap işletim ücreti almadığı hesaplar şu şekilde verilmiştir:

  • Düzenli ödemelerin yapıldığı TL hesapları
  • Euro hesapları
  • Dolar hesapları
  • Vadesiz altın hesapları
  • Turuncu hesap
  • E-turuncu hesap da hesap işletim ücreti alınmayan hesaplar arasında yer alır.

Aynı zamanda ING Bank Günlük Paket ürünü de hesap yönetim ücreti almayan hesaplar arasında yer alır. Üstelik ING Günlük Paket kapsamında, hesap işletim ücreti haricinde fatura ödeme talimatlarına da Bonus verilir. ING Bank Turuncu Hesap işletim ücreti olarak da tanımlanan bu kampanyada, Turuncu hesap açtıran Günlük Paket müşterileri de faydalanabilir. Kampanya koşullarını sağlayan müşterilerden hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Ayrıca 3 ay süre ile hoş geldin faizi verilir.

İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Borsa Hesabı Nasıl Açılır?

ING Bank temel bankacılık paketinden yararlanan vadesiz mevduat hesabına sahip müşterilerden de hesap yönetim ücreti tahsis edilmez.

ING Bank Vadeli Mevduat Hesabının Özellikleri Nelerdir?

ıng bank vadeli mevduat hesabi nitelikleri

ING Bankası vadeli mevduat hesabı öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • ING Bankası vadeli mevduat hesabı, avantajlı faiz oranları sunar.
  • TL cinsinden hesap açmak için banka tarafından belirlenen tutar en az 5.000 TL olarak belirlenmiştir.
  • Döviz cinsinden vadeli döviz hesabı açmak için alt limit Dolar kuru bazında 2.000 ve Euro bazında 2.000’dir.
  • Açılan hesabın vadesi bozulmadan aynı dönemde en fazla 2 kez vadeli mevduat bakiyenizin % 20’si oranında para çekme işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Para çekme işlemi sonrası vadeli mevduat hesabında kalan bakiyenize faiz işlemesi devam eder.
  • İnternet şubesi üzerinden açılacak olan TL, Euro ya da Dolar hesapları e-vadeli hesap için 1 aydan 1 yıla kadar vade süreleri vardır.
  • ING Bank şubelerinden açılan vadeli mevduat hesabını e-vadeli mevduat hesabına döndürmek mümkündür.

Yapı Kredi hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısını inceleyebilirsiniz.

ING Bank Turuncu Hesap Nedir?

ING Bankası turuncu hesap çeşidi ING Bank müşterilerine sunulan hizmetlerden biridir. Turuncu hesap ve e-turuncu hesap olarak ayrılan hizmet, banka müşterilerine faiz ile kazandırma imkânı sunmaktadır. Turuncu hesap avantajları ise şu şekilde verilmiştir:

  • Turuncu hesap ve e-turuncu hesap kullanıcılarından ING Bank hesap işletim ücreti tahsil edilmemektedir.
  • Alt limiti yoktur.
  • Şube yerine internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulaması ile daha fazla avantaj ve imkân sağlanır.
  • Turuncu hesaba yeni geçiş yapan müşteriler, ilk 3 ay hoş geldin faizinden yararlanır.
  • Hesaba para yatırmanız ya da hesabınızdan para çekmeniz durumunda vadeli turuncu hesabın vadesi bozulmaz.
  • TL, Dolar, Euro, Sterlin ve altın hesabı açmak da mümkündür.
İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Mevduat Faiz Oranları 2019

ING Bank Hesap İşletim Ücreti Tahsilat Dönemi Nasıldır?

ING Bankası hesap yönetim ücreti alma süreci, vadesiz mevduat hesabı açan ve ING Bank’taki hesabında para bulunduran müşterilerin hesaplarından aylık olarak ücretin kesilmesini kapsar. ING Bank hesap işletim ücreti tahsil edilme döneminde, hesap bakiyesi yeterli olmayan müşterilerin hesapları takibe alınır. Vadesiz mevduat hesabına ilk para transferi gerçekleştiği zamanda, ilgili döneme kadar biriken hesap işletim ücretinin hepsi birden kesilir. Aynı zamanda ING hesap işletim ücretleri uygulamasında, müşteri baz alınarak tek bir hesaptan ücret kesilir.

ING Bank Hesap İşletim Ücreti Nasıl Ödenmeyebilir?

ING Bankası hesap yönetim ücreti ödememek için otomatik fatura ödeme talimatı verilmelidir. 2 ve üzerindeki fatura ödeme talimatı verilen faturaların ödemesi gerçekleştiği sürece, ING Bank müşterilerinden hesap işletim ücreti tahsis etmez. Hesap işletim ücretine Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) de dahil edilir. Ancak bu ücret ödenmek istenmez ise ING Günlük Paket’ten faydalanılabilir.

ING Bank Vadesiz Mevduat Hesabı Özellikleri Nelerdir?

ING Bankası vadesiz mevduat hesabı öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • EFT işlemleri yapılabilir.
  • Havale işlemleri yapılabilir.
  • Kredi kartı borçları ve faturalar ödenebilir.
  • Düzenli ya da otomatik ödeme talimatı verilebilir.
  • ING Nakit Kart ile Türkiye genelinde tüm ATM’lerden para çekilebilir.
  • Müşterinin, yanında nakit taşımasına gerek kalmadan alışverişlerde ING Nakit Kart kullanılabilir.

ING Hesap Açmak için İstenen Belgeler Nelerdir?

ing bank hesap acmak icin hangi belgeler gerekir

ING Bankası hesap açma işlemi için gereken evraklar bankada hesap açmak isteyen kişilerin vakit kaybetmemesi için önemlidir. Şubeye giderek vadesiz mevduat hesabı açma işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kişilerin bulundurması gereken tek belge T.C. kimlik belgesidir. ING Bank kimlik belgesi dışında hiçbir evrak istemez fakat talep edebilecekleri belgeler şu şekilde verilmiştir:

  • C. kimlik numarası
  • İkametgâh adresi belgesi
  • Cep telefonu numarasıdır.
İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA İnternet Bankacılığı Girişi ve Şifre

ING Kredi Kartı Başvurusu için Talep Edilen Evraklar Nelerdir?

ING Bank kredi kartı başvurusunda istenen belgeler şu şekilde verilmiştir:

  • Kimlik belgesi, ehliyet ya da pasaport yeterli olacaktır.

ING kredi kartı başvurusu sırasında sistemde geliri tespit edilemeyen kişilerden ise gelir gösteren bir belge talep edilebilir.

ING Bank İnternet Üzerinden Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

ING Bankası internetten hesap açma işlemi sadece bankanın internet bankacılığı müşterilerine ve henüz müşteri olmayan ama vadeli hesap başvurusu yapmak isteyen kişilere sunulan bir imkandır. Bankanın müşterisi olan kişilerin ise ilk olarak internet bankacılığına kaydolması gerekir. İnternet bankacılığı müşterileri ise ING internet sitesinde kişisel bilgileri ile giriş yaparak “ING Hesap Açma” menüsünden işlem yapabilir.

ING Bankası Hesap Açma Ücreti Ne Kadardır?

ING Bank hesap açma işleminin ücreti kapsamında tahsis edilecek herhangi bir ücret yoktur. Bu sebeple de ING Bank’dan hesap açtırmak isteyen müşteriler, ücretsiz bir şekilde işlem yaptırabilir ve hesaplarında işletim ücreti kesilmeyeceğinden kolayca kullanabilirler.

TEB hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısına da göz atabilirsiniz.

ING Bank Öğrenci Hesabı Nasıl Açılır?

ING Bankası öğrenci hesabı açma işlemi için en önemli husus, bu bankanın öğrenciler için hazırlamış olduğu bir hesabının olup olmadığıdır. Öncelikle birçok bankada mevcut olan öğrenci hesabı uygulaması, ING Bankası’nda bulunmamaktadır. Bu sebeple de öğrencilerin bankanın şubesine giderek ING Bank hesap açma için başvuruda bulunması gerekir. Bunun yanı sıra tüm bankalar tarafından uygulanan öğrenciler, ING Bank hesap işletim ücreti almama uygulaması, ING Bank’ta da mevcut olan bir uygulamadır. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen öğrencilerin vadesiz mevduat hesabı için bankaya yapacakları başvuru esnasında öğrenci belgelerini ya da öğrenci kimlik kartlarını bankaya vermeleri gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.