Kredi Destekleri ve Bankacılık

Garanti BBVA Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

27.06.2021
1.814
Garanti BBVA Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Garanti Bankası hesap işletim ücreti miktarı 125 TL’dir. Kart, emekliler ve kurumsal maaş ödemeleri dışında Garanti BBVA hesap işletim ücreti tahsil etmektedir. Kişiler, kartı teslim aldıktan sonra kartı kullanarak her alışverişlerinde Bonus para kazanma imkanına sahiptir.

Garanti BBVA hesabı açmak için ilk olarak gerekli olan koşulların sağlanması ve talep edilen belgeler ile banka şubesine başvuru yapılması gerekir. İkametgâh adresi, telefon numarası, pasaport ya da kimlik belgesi evrakları hazırlandıktan sonra banka hesabı için başvuru, kolay bir şekilde yapılmaktadır. Evraklar hazırlandıktan sonra ise Garanti Bankası şubelerinde gidilmelidir. Bankaya başvuru yapılan zamandan yaklaşık olarak 10 gün içerisinde kart, teslim edilir. Garanti BBVA internet bankacılığı üzerinden Bonus ve Paracard uygulamalarını kullanmak için de başvuru yapılabilir. Bonus uygulaması ile alışveriş yaparken Bonus puanlar kazanılmaktadır. Daha sonra bu puanları alışveriş yaparken kullanabilirsiniz.

Garanti BBVA Vadesiz Hesap Özellikleri Nelerdir?

Garanti Bankası vadesiz TL hesabı öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • Hesap işletim ücreti her müşteri için 0 TL’dir.
  • Vadesiz TL hesabı açıldığında otomatik olarak Paracard sahibi olunur.
  • Garanti Bankası ATM’lerinden istenen zamanlarda nakit çekimi gerçekleştirilebilir.
  • Alışveriş yapmak için nakit taşımaya gerek kalmadan Paracard ile ödeyebilir ve aynı zamanda Bonus da kazanılabilir.

Garanti BBVA Hesap İşletim Ücreti Ne Zaman Tahsil Edilir?

Garanti Bankası hesap yönetim ücretinin kesildiği zaman 1. Yarıyıl ve 2. Yarıyıl olmak üzere yılda 2 sefer olarak gerçekleştirilir.

İlginizi Çekebilir :  Enpara Bankamatik Kartı Başvurusu

Garanti BBVA Hesap İşletim Ücreti Alınmaması için Neler Yapılabilir?

Garanti Bankası hesap yönetim ücreti kesilmemesi için sağlanan imkân Igaranti uygulaması ile hesap açmadır. Igaranti uygulamasını Iphone ya da Android işletim sistemli telefonlara indirilerek kullanabilirsiniz. Igaranti uygulaması ile açılan hesaplardan hesap işletim ücreti alınmamasının yanında havale / EFT ve fatura ödemeleri gibi pek çok işlem yapılabilmektedir. Günlük bankacılık işlemlerinin yanı sıra uygulamayı özel kılan farklı avantajlar da içermektedir. Örneğin sürekli yapılan ödemeleri uygulama yolu ile takip edilmesini sağlar ve ödeme zaman geldiğinde önceden müşteriyi bilgilendirir. Aynı zamanda para biriktirme gibi isteklere karşı özel teklifler alabilmeniz mümkündür.

Garanti Bankası müşterisi olmayan kişiler de uygulama üzerinden üyelik bilgilerini doldurarak Igaranti uygulamasına üye olabilmektedir. Yeni üyeliklerde imzalanması gereken sözleşmeler ise adresinize gönderilerek üyelik işlemleriniz tamamlanır. Aynı zamanda Garanti BBVA şubelerine giderek de üyeliğinizi tamamlayıp sözleşme imzalayabilirsiniz.

Hesap işletim ücreti, Garanti BBVA hesaplarından aynı meblağda alınmaktadır. Bankanın döviz tevdiat hesapları, TL hesapları ve müşterileri – şahıs firmaları ve ortakları arasında herhangi bir ücret farkı gözlenmez. Fakat hiç ücret alınmayan banka hesapları da mevcuttur.

Hesap ücreti almayan Garanti BBVA hesapları şu şekilde verilmiştir:

  • Düzenli ödeme yapıldığı TL, USD, Euro hesapları, hareketsiz mevduat hesapları,
  • 25 yaşında ve 25 yaşın altındaki Garanti Bankası müşterilerinin harçlık hesapları, maaş hesapları, vadesiz altın hesapları,
  • Yalnızca kredi ödemeleri için açılan vadesiz hesaplar,
  • Bireysel kredi işlemlerinde kullanılan müşteri hesapları
  • Vadeli dönüş için Garanti BBVA hesabını kullanan banka müşterilerinden de hesap işletim ücreti alınmaz.

Denizbank hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Garanti BBVA Hesap Çeşitleri Nelerdir?

garanti bbva hesap turleri

Garanti Bankası hesap türleri müşterilerin ihtiyaç ve isteklerine göre değişiklik ve çeşitlilik göstermektedir. Bankada temel olarak var olan hesaplar; vadeli mevduat hesabı, vadesiz mevduat hesabı, birikim hesabı ve altın hesabıdır. Bu hesaplar ise içlerinde şu şekilde ayrılıp çeşitlenmektedir:

  • Vadeli TL hesabı
  • E-vadeli hesap
  • Vadeli döviz hesabı
  • Elma mevduat hesabı
  • Enflasyon endeksli vadeli hesap
  • Vadesiz TL hesabı
  • Vadesiz döviz hesabı
  • Birikimli altın hesabı
  • Vadesiz altın hesabıdır.
İlginizi Çekebilir :  Köye Ev Yapmak İçin Devlet Desteği Nedir? Başvurusu, Şartları

Garanti Bankası Hesap Kartı Ne Kadar Zamanda Gelir?

Garanti BBVA hesap kartının elinize ulaşma süresi genellikle 10 gün sürmektedir. Eğer ki Garanti Bankası müşterisi iseniz 7 iş günü içerisinde banka kartınızı teslim alabilme imkânınız vardır.

Garanti Bankası Vadeli Mevduat Hesabı Özellikleri Nelerdir?

Garanti BBVA vadeli mevduat hesabı öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • Vadeli mevduat hesabı açmak için belirlenmiş olan alt limit 1.000 TL’dir.
  • Vadeli mevduat TL hesabında faiz oranları brüttür.
  • 1, 6 ve 12 aya kadar vadeli hesap açmak ve 32 Gün 400 gün ne kadar kırık vadeli mevduat hesabı açmak mümkündür. İnternet bankacılığı ile ise 999’a kadar kırık vadeli hesap açmak mümkündür.
  • Vadeli mevduat hesabı TL ve döviz cinsinden açılabilmektedir.
  • 6 ay dahil stopaj oranı % 15, 6 ay – 1 yıl arası stopaj oranı % 12, 1 yılın üzerindeki stopaj oranı ise % 10 olarak belirlenmiştir.
  • Garanti Bankası hesap işletim ücreti vadeli mevduat hesaplarından tahsil edilmez. (Yurt içindeki vadeli hesaplarda geçerlidir)

Garanti BBVA Hesap Açma Kanalları Nelerdir?

Garanti Bankası hesap açmak için kullanılabilecek bankacılık kanalları ilk kez hesap açacak müşteriler için yalnızca Garanti BBVA şubelerdir. Banka ile daha önce herhangi bir ilişkisi bulunan (hesap açtıran, kredi çeken ya da kredi kartı kullanan müşteriler olabilir) internet bankacılığı üzerinden işlem yaparak hesap açabilmektedir. Bazı bankalarda mobil uygulama üzerinden hesap açılabilmektedir fakat Garanti Bankası’nda yalnızca internet şubesi üzerinden hesap açılmaktadır. Bu işlem için ise Garanti BBVA internet sayfasına giriş yaparak “Hesaplar ve Ürünler” menüsü altında işlem yapmak gerekir.

Garanti BBVA Altın Hesabı Nedir?

garanti bbva altin hesabi nasil acilir

Garanti Bankası altın hesabı ile gram cinsinden TL ya da Dolar olarak altın alımı gerçekleştirilebilir. Garanti BBVA altın hesabı, birikimleri güvende tutacak bir vadesiz hesap türüdür. Vadesiz altın hesabı için en az 1 gram en fazla ise 3.000 gram altın alım – satım işlemi gerçekleştirilebilir. Vadesiz altın hesabındaki birikimler için faiz uygulanmaz. Garanti Bankası bünyesinde bulunan diğer altın hesaplarına anında altın havalesi işlemi gerçekleştirilebilir. Vadesiz altın hesabından da Garanti BBVA hesap işletim ücreti alınmaz. Hesap açma işlemi için Garanti Bankası internet bankacılığına giriş yapın ve daha sonra “Hesaplar” menüsüne tıklayın. “Hesap Açılışları” bölümünden vadesiz altın hesabı açabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise 444 0 333 numaralı Garanti Bankası telefon bankacılığı da olan müşteri hizmetlerini arayarak da vadesiz altın hesabı açabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir :  Denizbank Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Akbank hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Garanti BBVA EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Garanti Bankası EFT işlem ücreti işlemin nasıl yapıldığına göre değişiklik göstermektedir. Garanti Bankası EFT ücretleri şu şekilde verilmiştir:

  • Garanti BBVA EFT ücreti, şubeden gerçekleştirildiği zaman 60 TL – 600 TL arasında değişiklik gösterir.
  • Garanti BBVA EFT ücreti, internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirildiği zaman 5,50 TL’dir.
  • Garanti BBVA EFT ücreti, mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirdiği zaman ise 2,50 TL’dir.

Diğer bankalarda da olduğu gibi Garanti BBVA’da da düzenli EFT ödeme talimatı verildiği zaman, farklı kesinti ücreti uygulanır. Banka hesabından yapılan düzenli EFT işlemleri için kesinti miktarı 4,05 TL olarak sabitlenmiştir. Garanti Bankası’na ait bütün kredi kartlarından yapılan EFT işlemleri için kesinti ücreti ise 2 TL’dir. Bu yüzden düzenli EFT işlemi talimatı vermek daha kazançlı olacaktır. Aynı zamanda Garanti BBVA hesap işletim ücreti almayan banka hesapları tercih etmek de daha kârlı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.