Kredi Destekleri ve Bankacılık

Enpara İhtiyaç Kredisi 2019 Faiz Oranları

19.11.2019
1.971
Enpara İhtiyaç Kredisi 2019 Faiz Oranları

2019 yılında Enpara ihtiyaç kredisinin faiz oranları %1.49 ile %1.59 arasında değişmektedir. Seçilen vadeye göre uygulanan faiz oranı değişmektedir. Enpara ihtiyaç kredisinin daha erken kapatılması durumunda ise uygulanan faiz oranında bir indirime gidilebilmektedir. Bireysel müşterilere verilen bir kredidir. Gelir belgesi, kefil veya ipotek talep edilmeden başvuru sahiplerine verilebilmektedir. Enpara dijital bankacılık faaliyetleri sürdüren bir banka olduğu için başvuru yapma veya ödeme yapma işlemleri için gidilebilecek bir Enpara şubesi bulunmamaktadır. İhtiyaç kredisi alabilmek için hayat sigortası yapılması gereklidir. Hayat sigortası için ödenecek sigorta prim tutarı düşüldükten sonra kalan tutar başvuru sahibinin hesabına aktarılmaktadır.

Enpara İhtiyaç Kredisine Başvurmak İçin Sağlanması Gereken Şartlar Nelerdir?

Enpara ihtiyaç kredisi başvuru şartları şunlardır:

  • Başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir.
  • Kredi sicili temiz olan, daha önceki kredi ve kredi kartı ödemelerini düzenli yapmış olmaları gereklidir.
  • Aylık düzenli bir geliri olan ve bu geliri belgeleyebilenlerin başvurularının onaylanma olasılığı daha yüksektir.
  • Enpara ihtiyaç kredisi başvurusunda ipotek talep etmez. Ancak başvuru sahibinin kredi siciline göre ipotek talep eder ise; başvuru sahibinin evli olması durumunda, eşinin de yazılı izninin alınması gereklidir.

Enpara İhtiyaç Kredisi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Enpara ihtiyaç kredisi başvurusu için evrak gerekli değildir. Gelir belgesi, ikametgah belgesi gibi evraklar talep edilmemektedir. Kredi siciline bakıldığı için kredi risk raporu sonuçları değerlendirilmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin düzenli bir gelirinin olup olmadığına da e-devlet üzerinden SGK dökümü çekilerek bakılmaktadır. Dolayısı ile başvuru sahibinin teslim etmesi gereken bir belge bulunmamaktadır.

Enpara İhtiyaç Kredisinin Özellikleri Nelerdir?

Enpara ihtiyaç kredisinin nitelikleri şöyledir:

  • 000 TL’den 60.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilmektedir.
  • En az 1 ay ve en fazla 60 ay vade seçeneği bulunmaktadır.
  • Esnek ödeme planı bulunmamaktadır. Belirlenen ödeme planı çerçevesinde her ay eşit tutarda taksit ödemesi yapılmalıdır.
  • Herhangi bir dosya masrafı, ücret veya komisyon alınmadan kredi işlemleri tamamlanmaktadır.
  • Enpara ihtiyaç kredisi başvuruları değerlendirme sürecinde, QNB Finansbank’ın kredi politikaları dikkate alınarak değerlendirilmektedir.
  • Kredi başvurusu yapmak birkaç dakika sürmektedir.
  • Kredi başvurusunun değerlendirme sonucu başvuru sahibine 8 iş saati içerisinde bildirilmektedir.
  • Kredi taksit ödemelerini zamanından önce yapabilmek mümkündür. Ayrıca toplu ara ödeme yapılmasına da izin verilmektedir. İsteyenler vade dolmadan önce kredilerini kapatabilmektedirler. Bu durumda Enpara müşterilerine çeşitli faiz indirimleri de sunabilmektedir.
İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Enpara İhtiyaç Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

Enpara ihtiyaç kredi başvurusu için izlenecek yollar aşağıdadır:

  • https://www.qnbfinansbank.enpara.com adresinden başvuru yapılabilmektedir. Siteye giriş yapıldıktan sonra krediler menüsü seçilmelidir. Ardından ihtiyaç kredisi butonuna tıklanmalıdır. Alınacak olan kredinin tutarı, vadesi hesaplanmalıdır. Sonrasında açılan sayfanın alt kısmında bulunan hemen başvur butonuna tıklanmalıdır. T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası, doğum tarihi ve adres gibi bilgilerin olduğu bir form doldurulmaktadır. Ardından başvuru işlemi tamamlanmaktadır. Enpara müşterileri kredi başvurusunda imzalanması gereken sözleşmeyi cep şubeden veya internet bankacılığından imzalayabilmektedir. Ancak Enpara müşterisi olmayanların belirttikleri adreslere Enpara yetkilileri giderek sözleşmeyi imzalatmaktadır.
  • Enpara’nın mobil uygulamasının indirilmesi gereklidir. Ardından uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilgili menüden kredi başvurusu yapabilmek mümkündür.

Enpara Müşterisi Olmayanlar İhtiyaç Kredisi Başvurusu Yapabilir Mi?

Enpara müşterisi olmayanlar kredi başvurusunda bulunabilmektedirler. Ancak süreç içerisinde Enpara müşterisi olmaları gerekmektedir. Enpara’nın web sitesinde belirtilen ihtiyaç kredisi hesaplama aracında alınacak kredinin hesaplaması yapıldıktan sonra hemen başvur butonuna tıklanarak başvuru işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Enpara müşterisi olmadıkları için dijital bankacılık yöntemleri ile kredi sözleşmesini imzalayabilmeleri mümkün değildir. Bu yüzden Enpara’dan bir yetkili belirtilen adrese sözleşme ile gelmektedir. Aynı zamanda Enpara müşterisi olmak için gerekli formu da başvuru sahibine getirmektedir. Kredi başvuru sahibine aktarıldığında, Enpara müşterisi olmaktadır. Süreç içerisinde önceden Enpara müşterisi olabilmek için ise; Enpara’nın web sitesinde bulunan Enparalı ol butonuna tıklanması yeterlidir. 4 aşamadan oluşan bir form doldurulmaktadır. Bu formda kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, kişisel bilgiler ve adres bilgileri talep edilmektedir. Ardından Enpara müşterisi olunmaktadır.

Enpara İhtiyaç Kredisi Geri Ödemesi Nasıl Yapılır?

Enpara ihtiyaç kredi ödemesi yapmak için uygulanabilecek yöntemler aşağıda belirtilmiştir:

  • Enpara’nın web sitesine giriş yaptıktan sonra, internet bankacılığı hesabına da giriş yapılması gereklidir. Ardından yapılabilecek işlemlerin olduğu menüden var olan kredi ödemesi yapılabilmektedir.
  • Enpara cep şubesi aracılığı ile Enpara ihtiyaç kredisinin geri ödemesinin yapılabilmesi mümkündür.
  • 0850 222 36 63 numaralı Enpara çözüm merkezi numarası aranarak kredi geri ödemesi için talimat verebilmek mümkündür. Müşteri temsilcisine bağlanarak yapılmak istenen işlemin söylenmesi gereklidir.
  • Herhangi bir QNB Finansbank ATM’si kullanarak, Enpara’dan alınan ihtiyaç kredisinin geri ödemesi yapılabilmektedir.
İlginizi Çekebilir :  Emeklilere PTT Kredisi Şartları Nelerdir?

Enpara İhtiyaç Kredisi İçin Faiz Oranı Değişimleri

Enpara ihtiyaç kredisi faiz değişimleri şöyledir:

  • 2019 yılında eylül ve ekim ayında uygulanan faiz oranlarına bakıldığında bir düşüş olduğu gözlenmektedir. Örnek vermek gerekir ise; 24 ay vade ile 10.000 TL ihtiyaç kredisi alındığında, eylül ayında %1.59 oranında faiz uygulanır iken bu oran eylül ayında aynı şartlar altında %1.55 olmaktadır. Kredi maliyet oranında da bir düşüş meydana gelmektedir.
  • Yıl bazında bakıldığında; 2018 yılında uygulanan faiz oranları 2019 yılına göre daha fazladır. 2018 yılında piyasa ortalamasına göre %3.5 faiz uygulanırken bu oran 2019 yılının nisan ayına kadar düzenli olarak düşüş sergilemiştir.
  • 2018 yılının altıncı ayına kadar kredi faiz oranları 2019 yılında da olduğu gibi ortalama %1.59 dolaylarında olmaktadır.
  • Enpara’nın ihtiyaç kredisi için uyguladığı faiz oranları piyasa ortalamasına bakıldığında ortalamanın altındadır.

Enpara İhtiyaç Kredisi Hesaplama Örnekleri

Enpara ihtiyaç kredisi hesaplamaları aşağıda sıralanmaktadır:

  • 60 ay vade ile 10.000 TL Enpara ihtiyaç kredisi alındığında; %1.149 aylık faiz oranı ile aylık 273.11 TL taksit ödemesi talep edilmektedir. Toplamda geri ödenmesi gereken tutar, 16.386,60 TL olmaktadır. Alınacak olan krediden 384 TL sigorta prim tutarı kesilmektedir. Dolayısı ile 10.000 TL yerine 9.616 TL başvuru sahibine aktarılmaktadır. Yıllık maliyet oranı ise %23.6976’dır.
  • 000 TL ihtiyaç kredisinin 60 ay vade ile talep edilmesi durumunda; başvuru sahibinin hesabına yatırılacak net tutar 33.655,97 TL olmaktadır. Çünkü 1.344,03 TL sigorta prim tutarı kesilmektedir. %1.49 faiz oranı uygulandığından, toplamda geri ödenecek tutar 57.352,20 TL’dir. Aylık ödenmesi gereken taksit tutarı ise 955.87 TL’dir.
  • 48 ay vade talep edilerek 35.000 TL kredi alındığında, krediden 1.083,34 TL sigorta primi kesilmektedir. Yıllık %24.7512 maliyet oranı ile 33.916,66 TL hesaba yatırılmaktadır. %1.55 aylık faiz uygulanmaktadır. 1.108,80 TL’lik taksit ödemeleri ile toplamda 53.222,40 TL geri ödeme yapılmaktadır.
  • 000 TL kredi alındığında eğer 60 ay vadelendirilir ise; 1.428,26 TL sigorta primi kesilmesi ile 58.571,74 TL hesaba aktarılmaktadır. Ödenecek taksit tutarı 2.301,37 TL olmaktadır. %1.55 faiz oranı uygulanmaktadır. Toplamda talep edilen tutar ise 82.849,32 TL’dir.
İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.