Kredi Destekleri ve Bankacılık

Akbank POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

27.05.2021
1.852
Akbank POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Akbank POS başvuruları, Akbank şubelerine gidilerek KOBİ müşteri temsilcisi ile görüşerek ya da Akbank müşterisiyseniz internetten yapılabilir. Akbank şubelerinden KOBİ müşteri temsilcisi ile size uygun olan Akbank POS cihazını seçebilirsiniz. Başvurunuzu 444 282 28 Akbank POS Destek Hattı’nı arayarak da gerçekleştirmeniz mümkündür. Telefon ile başvuruda müşteri temsilcisinin sizden isteyeceği ilgileri doğru olarak iletmeniz gerekir. Daha sonra verdiğiniz adrese POS cihazınızın kulumu ve imza işlemleri için yetkililer gelecektir.

Eğer başvurunuzu internetten yapmak istiyorsanız öncelikle Akbank müşterisi olmanız gerekir. Daha sonra izlemeniz gereken yol şudur:

  • Akbank müşterisi olanlar için internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden POS cihazı başvuruları alınabilir.
  • İnternet bankacılığı ya da mobil uygulamaya giriş yapıp menüde yer alan “POS Başvuru” linkine tıklayarak sizden talep edilen bilgileri eksiksiz giriniz. Eğer kullandığınız bir POS cihazı zaten var ise ek POS cihazı kısmını kullanarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Mobil uygulamada başvurunuzu “Akbank Mobil İşim” seçeneğinden yapabilirsiniz.
  • POS cihazı başvurunuzu akbank.com adresi üzerinden gerçekleştirmek için “İşim İçin” menüsüne tıklamanız gerekir. Bu menüden “KOBİ Bankacılığı”nı seçiniz. POS Hizmetleri seçeneğini tıkladıktan sonra formu doldurup hemen başvurunuzu gerçekleştirmeniz mümkündür.

Akbank POS Çeşitleri Nelerdir?

Akbank’ın POS cihazları çeşitleri kullanım amacına, sektöre ve iş hacmine göre farklıdır. Akbank’a POS cihazı başvurusu yapmadan önce hangi cihazın sizin için uygun olduğunu belirlemeniz gerekir. Akbank POS çeşitleri şunlardır:

  • DCC POS: Bu POS cihazı, yurt dışı kartları ile ödeme için kullanılan bir cihazdır. Bu POS cihazının özelliği anlık olarak kur dönüştürmesidir. Böylece döviz ödemelerini anlık olarak TL’ye çevirerek ödeme alır. Euro ve Dolar dahil 15 farklı para birimini çevirebilir.
  • ADSL POS (IP POS): Bu POS cihazı ise kablolu ya da kablosuz internet bağı ile çalışan bir cihazdır. Telefon hattı ile de çalışabilen bu POS cihazı daha çok küçük işletmeler tarafından tercih edilir.
  • Masaüstü POS: ADSL POS ile aynı özellikleri taşıyan ve sabit telefon bağlantısı ile çalışan POS cihazıdır.
  • Mobil POS: Bu cihaz ise GSM hattı ile çalışır. Bu cihaz ile işletme dışında da ödeme almak mümkündür. GSM hattının çektiği alanlarda kredi kartı ile ödeme alınmasını sağlar. Daha çok kapıda ödeme sistemi ve sipariş sistemi ile çalışan işletmelerin tercih ettiği bir cihazdır.
  • Yazar Kasa POS (ÖKC POS): ÖKC POS ya da yazar kasa POS cihazı ise aynı yazar kasaya bağlı birden fazla banka için ödeme alınan işletmelerde kullanılır. Bu cihaz ile alınan ödemeler rapor haline getirilebilir. Pek çok işletme için tercih edilen bir türdür.
  • Sanal POS: Bu POS cihazı ise internetten sanal mal ya da hizmet sunan işletmelerin tercih ettiği bir cihazdır. Son yıllarda daha çok tercih edilen bu cihaz, kolay ödeme alan ve güvenli bir tercihtir.
  • Mail Order: Bu POS cihazının özelliği ise kart bilgilerinin girilmesi, kartın fiziki olarak kullanılmasına gerek olmadan çalışan bir cihazdır. Daha çok turizm, seyahat, sigorta, eğitim ve bayili çalışma sistemi kullanan işletmelerde tercih edilir.
İlginizi Çekebilir :  ING Bank Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi POS başvurusu nasıl yapılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Akbank POS Başvurusunda Talep Edilen Belgeler Nelerdir?

akbank pos cihazı icin istenen belgeler

Akbank’a POS cihazı başvurusunda sizden bazı evraklar istenecektir. Bu evrakları eksiksiz bir şekilde iletmeniz gerekir. Akbank POS cihazı başvurusu sırasında sizden istenecek evraklar şunlardır:

  • İşletmenize ait vergi levhası ve işletmenin maliye kaydı
  • İşletmeye ait ticari sicil kaydı
  • İşletme sahibinin adını elektrik, su, doğal gaz gibi bir abonmanlık faturası
  • İşletme ruhsatı
  • Eğer işletme şahıs şirketi ise imza sirküleri ya da yöneticiye ait yetki belgesi
  • İşletme sahibinin ya da ortaklarının T.C kimlik kartı fotokopileri
  • Noter onaylı imza beyanı

Akbank POS Cihazı Komisyon Oranları Nedir?

Akbank POS cihazı komisyonları belirli taahhütlere göre oluşturulmuştur. Bankaya POS cihazınızı ne kadar süre ile kullanmak istediğinizi belirtmeniz gerekir. Aylık işlem hacmi ve taahhüt oranına göre kesilen komisyon ücreti eğer taahhüt sınır altında kalınmışsa alt taahhüt sınırına göre kesilir. 2021 yılı için belirlenmiş komisyon oranları şöyledir:

  • 5000 TL taahhüt tutarı için 24 ay taahhüt süresi: %2,75 komisyon kesilir.
  • 7500 TL taahhüt tutarı için 24 ay taahhüt süresi: %1,75 komisyon kesilir.
  • 9000 TL taahhüt tutarı için 24 ay taahhüt süresi: %1,55 komisyon kesilir.
  • 5000 TL taahhüt tutarı için 12 ay taahhüt süresi: %3,50 komisyon kesilir.
  • 6000 TL taahhüt tutarı için 12 ay taahhüt süresi: %2,75 komisyon kesilir.
  • 9000 TL taahhüt tutarı için 12 ay taahhüt süresi: %2,10 komisyon kesilir.
  • 000 TL taahhüt tutarı için 12 ay taahhüt süresi: %1,75 komisyon kesilir.
  • 000 TL taahhüt tutarı için 12 ay taahhüt süresi: %1,50 komisyon kesilir.

TEB POS Başvurusu nasıl yapılır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Akbank POS Destek Hattı Nedir?

akbank pos destek hatti tanimi

Akbank POS destek hattıyla cihazınızda meydana gelen arızlar, POS cihazı ile ilgili kampanyalar, cihazla ilgili merak ettiğiniz sorular ya da istekleriniz için arayabileceğiniz numaradır. Akbank Üye İş Yeri Destek Hattı 444 28 28 ya da 0850 222 28 28 numaralı telefonları günün her saati arayabilmeniz mümkündür. POS destek hattı, cihazınızdaki bir arızayı bildirmenize, cihaz değişim talebinize, cihaz iptali ya da uzaktan destek almanıza olanak sağlar. Akbank POS cihazları ile ilgili sorularınızı, başvuru süreci ya da komisyonla alakalı aklınıza takılanları ücretsiz olarak arayıp öğrenebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir :  Akbank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

Yapmış olduğunuz Akbank POS cihazı başvurularının iptali için de bu numaraları aramanız yeterlidir. Başvuru iptalinde başvuru sahibinin arama yapması gerekir. İstediğiniz takdirde POS cihazı başvuru işlemlerini Akbank şubelerine giderek de gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.