Kredi Destekleri ve Bankacılık

Akbank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

19.05.2021
2.492
Akbank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

Akbank satılık gayrimenkul listesine erişmek için bankanın internet sitesinin tercih edilmesi gerekir. Banka kendi belirlediği bankacılık kanalları üzerinden gayrimenkul satışı gerçekleştirir. Bu satış işlemlerinin teklif sunarak mı yoksa açık arttırma şeklinde mi olacağına satış esnasında da karar verilebilir. Satılık gayrimenkuller ile ilgilenen kişiler, başvurularını ve teklif süreçlerini yönetebilmek için müşteri temsilcisine yetki verebilirler. Aynı zamanda tüm alıcılar, bankanın internet sitesini kullanarak da işlem yapabilir. Akbank satılık gayrimenkul ilanları Türkiye’nin tüm şehirlerini kapsar.

Akbank Satılık Gayrimenkul İlanı Nasıl Görüntülenir?

Akbank gayrimenkul ilanları bankanın kendi internet sitesinden görüntülenir. Bankanın kendi gayrimenkul sayfası üzerinden hem görüntüleme yapılır hem de teklif verilir. İl ve ilçeye göre arama yapılması da site içerisinde mümkün. Akbank ilanlarını görüntülemek isteyen kişiler bankanın resmi internet sitesi dışında başka bir kanal üzerinden işlem yapmamalıdır. Bir güvenlik önlemi olarak da sadece bankanın yasal sitesinin tercih edilmesi önem taşır.

Akbank Satılık Gayrimenkulü Almak için Başvuru Nereye Yapılır?

akbank gayrimenkul basvurulari nereye yapilir

Akbank’tan gayrimenkul almak için başvuruların internet sitesinden yapılması gerekir. Banka şubesi üzerinden müşteri temsilcisi ile görüşerek başvuru yapılmasına da izin verilir. Ancak daha kolay ve hızlı bir yöntem olan internet başvurusu da sık sık tercih edilir. Akbank’ın satışa çıkardığı gayrimenkuller için bir başvuru yöntemi bulunmaz. Bunun yerine teklif verilmesi gerekir. Teklif vermek aynı zamanda Akbank gayrimenkul satışına katılmak için de bir yöntemdir.

İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Kredi Kartı Başvuru Sonucu Ne Zaman Belli Olur?

Akbank Satılık Gayrimenkule Nasıl Teklif Verilir?

Akbank’a gayrimenkul teklifi vermek için alıcıların öncelikle internet sitesini kullanması gerekir. İl, ilçe, konut tipi, maliyet ve metre kare gibi seçenekler üzerinden sitede ilerleme yapılabilir. Teklif verilmek istenen gayrimenkul bulunduktan sonra sitede teklif ver butonunun aktif olması gerekir. Eğer buton aktif değil ise gayrimenkul ilanı henüz aktifleştirilmemiş anlamına gelir. Banka sadece aktif ilanlar için teklif verilmesine izin verir. İlgili gayrimenkulün sayfası açılarak detaylı bilgi alınabilir. Bilgilerin altında yer alan teklif ver butonu üzerinden ise kişiler gayrimenkul için başvuru yapabilir.

Yapı kredi satılık gayrimenkuller nasıl görüntülenir ve başvurulur? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Akbank Gayrimenkul Kategorileri Nedir?

Akbank gayrimenkul tipi 3 kategoriye ayrılır. Akbank’ın satışa çıkardığı gayrimenkul seçenekleri 3 grupta incelenir ve bu gruplara göre alış işlemi yapmak mümkündür. Akbank’ın gayrimenkul kategorisinde yer alan seçenekler şunlardır:

  • Konut
  • İş yeri
  • Arsa

Eğer konut seçilir ise tür kategorisi de açılacaktır. Konut başlığı altında bankanın sunduğu bazı seçenekler bulunur. Loft daire, yazlık, yalıda daire, villa, rezidans, müstakil ev, köy evi, komple bina ve dağ evi bankanın sunduğu seçenekler arasındadır. Ayrıca çiftlik evi, yalı, apartman dairesi ve kooperatif gibi ek seçenekler de alıcılara sunulur. İş yeri ve arsa kategorileri için de alt türler bulunur ve alıcılar ihtiyaçlarına göre tür seçimi yapabilir.

Akbank Kaç İlde Gayrimenkul Satar?

Akbank satılık gayrimenkul olan iller Türkiye’de bulunan tüm illeri kapsar. Türkiye’deki illerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan Girne, Güzelyurt, İskele, Lefkoşa ve Magosa’yı da kapsar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden satışa açılan gayrimenkulleri incelemek ve değerlendirmek için bankanın gayrimenkul sitesi kullanılır. İl ve ilçe seçerek hareket edilmesine izin verilir. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti baz alındığında Akbank’ın 2021 mayıs ayı itibari ile 88 ilde gayrimenkul satışı yaptığı bilinir. Akbank satılık gayrimenkul ilanlarına bankanın belirlediği çevrim içi kanallardan ulaşılır.

İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Bireysel Emeklilik Sistemi

Akbank Gayrimenkul M2 Sınırları Nedir?

Akbank satışa çıkarılan gayrimenkullerin büyüklüğü yapıdan yapıya farklılık gösterir. Bankanın metre kare üzerinden belirlediği alt limit 20’dir. Bankanın 2021 mayıs ayı itibari ile listesinde yer alan en geniş gayrimenkul ise 58 bin 700 metre karelik alanı kapsar. Bankanın alt ve üst limitleri, satışı yapılan gayrimenkule göre farklılık gösterebilir. Bu neden ile burada belirtilen alt ve üst limit banka tarafından satışa çıkarılacak yeni gayrimenkuller baz alındığında değişim gösterebilir.

Akbank Satılık Gayrimenkullerinin Fiyat Aralığı Nedir?

Akbank’ın sattığı gayrimenkullerin fiyatı ekspertiz raporlarına ve ilgili gayrimenkulün değerine bağlı bir şekilde belirlenir. Genellikle piyasanın altında bir satış fiyatı ile sergilenir ve alıcılar Katma Değer Vergisi ödemeden gayrimenkul sahibi olabilir. Akbank’ın gayrimenkul fiyatları 2021 mayıs ayı itibari ile en az 6 bin 150 Türk lirasıdır. En yüksek miktar ise 60.000.000 olarak belirlenmiştir. Metre kare limitlerinde de olduğu gibi satışa daha düşük miktarda bir gayrimenkul eklenir ise alt limit değişecektir. Aynı durum üst limit için de geçerlidir. Alt ve üst limit sürekli değişir ve güncellenir.

Akbank Ev Alım Rehberi Nedir?

akbank ev alim rehberi ne demektir

Akbank ev kredisi veren bankalar arasında yer alır ve aynı zamanda gayrimenkul satışı da yapar. Bu satışlar arasında sık sık tercih edilen kategorilerden biri de konuttur. Alıcılar, konut başlığı altında daire, ev, çiftlik evi, yazlık ev ve diğer ev çeşitlerini inceleyerek alış işlemi için teklif sunar. Akbank ise ev alırken dikkat edilmesi gereken unsurları belirleyerek müşterilerine sunmuştur. Akbank ev alım rehberinde yer alan maddeler, bankanın internet sitesinde bulunur. Özellikle ev kredisine başvuru yapacak olan kişilerin bu rehberi incelemesi tavsiye edilir.

Ev Alırken Neye Dikkat Edilmelidir?

Akbank ev alım rehberi bankanın uzmanları tarafından hazırlanmıştır ve yeni ev alacak olan müşterilerinin işini kolaylaştırmayı hedefler. Banka yüzde 1,39 gibi düşük bir faiz oranı ile konut kredisi vermek ile kalmaz aynı zamanda satılık gayrimenkulleri ile de hizmet verir. Konut alacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı temel konular şunlardır:

  • Benzer konut fiyatlarının öğrenilmesi
  • Evin bulunduğu adresin incelenmesi
  • Evin borç durumunun sorgulanması
  • Altyapının öğrenilmesi
  • Güvenli bir yer olup olmadığının öğrenilmesi
  • Evin çevresinin araştırılması
  • Yasal durumun değerlendirilmesi
  • Yapı değerlendirmesi
  • Maliyet değerlendirmesi
İlginizi Çekebilir :  Ziraat Bankası Ekspertiz Raporu Sorgulama ve Öğrenme

TEB Satılık gayrimenkuller nasıl görüntülenir ve başvurulur? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Kat Mülkiyeti Ne Anlama Gelir?

Akbank tapu incelemesi yapılmasına izin veren bir bankadır ve sattığı gayrimenkuller üzerinde alıcıların inceleme yapmasını sağlar. Kat mülkiyeti, tapuda yer alan bir maddedir ve tamamlanmış yapıları anlatmak amacı ile kullanılır. Bağımsız bölüm olarak da bilinen bir yapının farklı bölümlerini anlatmak için kullanılan bir terimdir. Kat mülkiyetinde yer alan tüm bölümler ayrı ve / veya birlikte kullanılabilir. Ayrıca özel mülkiyet hakkına dahil olan kat mülkiyeti, kanunlar ile korunur.

Gayrimenkul Satın Alırken Ödenen Ek Masraflar Nedir?

Akbank gayrimenkul satışındaki ek ödemeler genellikle mülkiyete ait masraflardır. Emlakçı komisyonu yoktur ancak banka şartlara bağlı olarak komisyon talebinde bulunabilir. Bankadan gayrimenkul alırken KDV ödenmez ancak farklı vergi türlerinin ödenmesi gerekebilir (Çevre Temizlik Vergisi, Gelir Vergisi, Emlak Vergisi, Tapu Harcı ve diğer vergiler gibi).

Akbank’ın Konut Kredisinin Çeşitleri Nedir?

Akbank konut kredisi sunan bankalar arasında yer alır ve 10’dan fazla konut kredisi bulunur. Akbank satılık gayrimenkul ilanına başvurmadan önce konut kredisi seçenekleri de değerlendirilebilir. Bankanın sunduğu konut kredisi çeşitleri şunlardır:

  • Sabit faizli kredi
  • İndirimli kredi
  • Ara ödemeli konut kredisi
  • Balon ödemeli kredi
  • Artan ödemeli konut kredi
  • Anlaşmalı konut kredisi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.