Kredi Destekleri ve Bankacılık

TEB Esnaf Kredisi Başvurusu ve Şartları 2021

18.05.2021
1.413
TEB Esnaf Kredisi Başvurusu ve Şartları 2021

TEB esnaf kredisine başvuru 2021 yılında çevrim içi kanallar üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Esnaf kredisi almak isteyen kişiler banka müşterisi olmadan da kredi başvurusu yapabilir. Kredi başvurusu yapabilmek için öncelikle bankanın belirlediği şartların tamamlanması gerekir. Bankanın belirlediği alt ve üst limit dahilinde kredi başvuru yapılabilir. Belirlenen limitlerden daha az ya da daha yüksek olan kredi başvuruları Türkiye Ekonomi Bankası tarafından onaylanmaz. Bu neden ile esnaf kredisi alan kişilerin belirlenen limitleri baz alarak esnaf kredisine başvuru yapması gerekir. TEB esnaf kredisine başvuru çevrim içi kanallar üzerinden alınır.

Türkiye Ekonomi Bankası Kimdir?

Türkiye Ekonomi Bankası mevduat bankaları arasında yer alır ve özel sermaye ile çalışır. Mevduat bankaları sermaye alanına bağlı olarak 3 kategoriye ayrılır. Bu kategoriler; kamu sermayesi, özel sermaye ve yabancı sermayedir. Türk Ekonomi Bankası ise özel sermaye ile çalışan bir bankadır ve Türkiye’nin birçok şehrinde şubesi bulunur. 1927 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan bankanın ilk adı Kocaeli Halk Bankası idi. Günümüzde ise Türk Ekonomisi Bankası adı ile hizmet veren bankanın Türkiye’de 400’den fazla şubesi bulunur. TEB uygun faizli kredi veren ve müşterilerinin ihtiyaçlarına göre hareket eden sürdürülebilir bankadır.

TEB Esnaf Kredisi Verir Mi?

Ekonomi Bankası esnaf kredisi veren bankalar arasında yer alır ve müşterilerine en uygun seçenekler ile kredi verir. Ekonomi Bankası üzerinden kredi almak isteyen kişilerin bankanın istediği şartları yerine getirmesi önem taşır. TEB tarafından sunulan esnaf kredileri birçok farklı başlık altında verilir. Esnaf özel kredi, ihtiyaç kredisi, nakdi krediler ve gayrinakdi krediler başta olmak üzere kategoriler bulunur. Türkiye Ekonomi Bankası esnaf kredisi uygun faiz ve geniş vade seçeneği ile sunulur. Ayrıca bankanın sunduğu farklı özelliklerde krediler de bulunur. Esnafların işletmelerini geliştirebilmeleri için verilen esnaf kredisinden sadece şartları yerine getirenler faydalanabilir.

TEB Esnaf Kredisi Özellikleri Nedir?

teb esnaf kredisi nitelikleri

TEB esnaf kredisinin özellikleri 3 ay geri ödemesiz oluşu ile bilinir. 36 aylık vade ile verilen esnaf kredisinde eğer müşteriler ister ise ilk 3 ay boyunca geri ödeme yapmama hakları bulunur. Türkiye Ekonomi Bankasının esnaf kredisi farklı kampanyalar ile sunulur ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefler. Ticari kredi ya da kobi kredisi olarak da bilinen esnaf kredisinin düşük faizi bulunur ve en fazla 36 aylık vade ile alınabilir. Türkiye Ekonomi Bankasının sunduğu esnaf kredisi çin ayrıca şartlar belirlenmiştir. Banka, sadece kendi sermayesi üzerinden değil ayrıca devlet destekli kredileri de müşterilerine sunar. KOSGEB destekli esnaf kredisi ve Kredi Garanti Fonu iş birliği ile verilen krediler de bankanın esnaflara sunduğu seçenekler arasında yer alır.

İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Online Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

QNB Finansbank esnaf kredisi başvurusu ve sonuçları 2021 Yazısını inceleyebilirsiniz.

Esnaf Kredisini Kim Alabilir?

Türkiye Ekonomi Bankasından esnaf kredisi almak için başvuru sahiplerinin esnaf kredisinin özelliklerine hakim olması gerekir. Faiz oranı, vade seçenekleri, kredinin diğer özellikleri ve esnek plan gibi konuların müşteri temsilcisi ile görüşülmesi önemlidir. Kredi başvurusu onaylanır ise banka ile bir taahhüt imzalanması gerekir ve bu taahhütnamede ödeme seçenekleri ve tarihleri yer alır. Ticari kredi adı altında verilen esnaf kredisi 3 ay geri ödemesiz olacak şekilde verilir. Esnaf kredisini almak için bankanın belirlediği şartların yerine getirilmesi önem taşır. Esnaf kredisini alan kişiler şahsi işletme sahibi olan esnaflardır. Krediyi almak için vergi levhasına sahip olmak gerekir.

Esnaf Kredisi Başvuru Şartları Nedir?

TEB esnaf kredisinin şartları banka tarafından belirlenir ve kampanya türlerine göre farklılık gösterir. Türkiye Ekonomi Bankasının esnaf kredisini almak için müşterilerin yerine getirmesi gereken koşullar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak
  • Esnaf olmak
  • Vergi levhası sunmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • İstenen belgeleri bankaya sunmak

Türkiye Ekonomi Bankasının belirlediği şartlar arasında yer alır. TEB tarafından belirlenen şartları yerine getiren tüm esnaflar kredi almak için başvuru yapabilir. TEB esnaf kredisini almak için öncelikle bankaya ön başvuru yapılması gerekir. Ön başvuru olumlu sonuçlanır ise ilgili belgeler ile başvurunun tamamlanması istenir.

Esnaf Kredisi Başvuru Kanalları Nedir?

TEB kredi başvuru kanalı internet bankacılığı ve mobil bankacılık başta olmak üzere bankanın tüm platformlarından işlem yapılabilir. Türkiye Ekonomi Bankasından esnaf kredisi almak isteyen kişiler eğer yaşanan salgın nedeni ile başvurularını dijital kanallardan yapabilir. Banka salgın önlemleri nedeni ile gerekmedikçe banka şubelerinin kullanılmamasını tavsiye eder. Bu neden ile de bankanın alternatif kanallarının tercih edilmesi bulaş oranını düşürür. Esnaf kredisine başvuru yapmak için kullanılabilecek kanallar şunlardır:

  • İnternet bankacılığı
  • Mobil bankacılık şubesi
  • İnternet sitesi
  • Müşteri iletişim merkezi
  • Çağrı merkezi
  • Banka şubesi
İlginizi Çekebilir :  İş Bankası Kredi Kartı Nedir? Özellikleri Neler?

Esnaf Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

TEB esnaf kredisine yapılan başvurular yukarıda belirtilen kanallar üzerinden yapılır. İnternet ve mobil bankacılık şubelerini kullanmak için banka müşterisi olunması gerekir. Müşteri iletişim merkezine ulaşmak ve esnaf kredisine başvuru yapmak için 0 850 200 06 66 numaralı telefon kullanılmalıdır. Çağrı merkezine ulaşmak için ise 444 06 66 numaralı telefonun aranması gerekir. Esnaf kredisine başvuru yapmak isteyen kişiler herhangi bir şifre ya da numara gerekmeksizin bankanın internet sitesi kullanılabilir. Banka şubesi üzerinden işlem yapmak için ise banko yerine müşteri temsilcisi ile görüşülmesi önem taşır.

Esnaf Kredisi Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

ne zaman sonuclanir teb esnaf kredisi basvurusu

TEB kredi başvuru sonucunu öğrenmek için banka tarafından seçilen kanallar kullanılarak işlem yapılır. TEB kredi başvurusunun ön değerlendirme sonucu 1 ila 3 iş günü arasında başvuru sahibine kısa mesaj ile gönderilir. Bu neden ile başvuru esnasında telefon numarasının ve diğer iletişim bilgilerinin doğruluğunun teyit edilmesi gerekir. TEB kredi başvurusunda telefon numarasının ve e – posta adresinin teyit edilebilmesi için doğrulama kodu gönderilir. Doğrulama kodu gönderildikten sonra numara teyit edilir ve ön başvuru sonucu bu platformlardan iletilir. Esnaf kredisinin sonuçları en fazla 7 iş gününde açıklanır.

Garanti BBVA esnaf kredisi başvurusu ve sonuçları 2021 Yazısına da göz atabilirsiniz.

Esnaf Kredisi Ne Kadar?

TEB esnaf kredisi miktarı Türk lirası cinsinden verilir. En fazla 100 bin Türk lirasına kadar verilen kredi esnaf bahar kredisi kapsamında 500 bin Türk lirasına çıkarılmıştır. 2021 mayıs ayına kadar geçerli olan esnaf bahar kredisinden yararlanmak için başvuruların şubeden yapılması gerekir. Türkiye Ekonomi Bankası esnaf bahar kredisini alabilmek için yüksek kredi puanına sahip olmak gerekir.

Esnaf Kredisi Faiz Oranı Kaç?

TEB esnaf kredisinin faizi esnaf bahar kredisi kampanyası kapsamında düşürülmüştür. 24 aylık vade için yüzde 1,49’luk faiz uygulanır. TEB esnaf kredisi 3 ay geri ödemesiz olarak verilir ve en yüksek vade seçeneği 36 aydır. Alınan para üzerine seçilen vadeye bağlı olarak faiz eklenir. Geri ödeme esnasında ana para tutarı ile birlikte faiz miktarının da ödenmesi gerekir. Türkiye Ekonomi Bankası esnaf kredisinin faiz oranları vade uzunluğuna göre farklılık gösterir. Vade uzadıkça faiz oranı düşer. TEB’in esnaf bahar kredisi süreli bir kampanyadır. 1 Mayıs 2021 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihe kadar başvuruların banka şubesine yapılması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.