Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Esnaf Kredisi Başvurusu ve Şartları 2021

17.05.2021
2.507
ING Bank Esnaf Kredisi Başvurusu ve Şartları 2021

ING Bank esnaf kredisi koşulları banka tarafından belirlenir ve her başvuru sahibinin ilgili şartlara uyması istenir. ING Bank esnaf kredisi veren bankalar arasındadır ve faiz oranı için belirlenen alt limit yüzde 1,80’dir. Bankanın esnaf kredisi için sunduğu faiz oranı yüzde 1,80’den başlar ve kredi miktarına ve vade uzunluğuna göre artış gösterebilir. ING Bank esnaf kredisine başvuru yapmak isteyenler bankanın şubelerini ve dijital bankacılık kanallarını kullanabilir. Ayrıca telefon bankacılığı kanalları olan müşteri iletişim merkezi ve çağrı merkezi de esnaf kredisi için yapılacak başvuruları kabul eder.

ING Bank Nedir?

ING Bank merkezi Hollanda’da olan ancak Türkiye’de de birçok şubesi ile hizmet veren global bir bankadır. 1984 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan ING Bank, günümüzde Türkiye’nin birçok şehrinde hizmetlerine devam eder. Uygun faiz oranları ve vade seçenekleri ile hizmet veren banka birçok nedenden dolayı sıkça tercih edilir. Oyak Bank olarak faaliyetlerine başlayan bankanın adı 2007 yılı itibari ile ING olarak değiştirildi. 2007 yılından beri müşterilerinin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket eden ING Bank yabancı sermayeli mevduat bankaları arasında yer alır.  

Esnaf Kredisi Nedir?

ING Bank esnaf özel kredisi bir diğer adı ile kobi kredisi olarak da bilinir. ING Bank esnaf kredisi, şahıs işletmelerinin destelenmesini hedefler ve bu kapsamda esnaflara kredi imkanı tanır. Bankanın esnaf kredisi için verdiği miktar 100 bin Türk lirasına kadar artış gösterebilir. 100 bin Türk lirasının üzerindeki kredi başvuruları esnaf kredisi olarak verilmez. Esnaf kredisi ile yerel ekonominin güçlenmesi ve sürdürülebilir bir hale getirilmesi hedeflenir. Bu neden ile de ekonominin önemli yapı taşlarından olan esnafların ve küçük işletmelerin desteklenmesi ile yola çıkılmıştır. Esnaf kredisini almak için başvuruların şahsen yapılması gerekir.

ING Bank Esnaf Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

ING esnaf kredisi başvurusu yapmak isteyen kişiler işlemlerini bankanın belirlediği platformlardan gerçekleştirebilir. ING Bank esnaf kredisini almak için banka alternatif kanalları ile hizmet verir. ING Bank esnaf kredisi almak isteyen kişiler eğer banka müşterisi ise bankanın şifreli kanallarına giriş yaparak başvurularını tamamlayabilir. Şifreli kanallar arasında internet bankacılığı ve mobil bankacılık yer alır ve sadece banka müşterilerinin kullanımına açıktır. Esnaf kredisi, 100 bin Türk lirasına kadar artış gösterebilen bir ihtiyaç kredisidir. Yabancı sermaye ile desteklenen ING Bank tarafından verilen esnaf kredisine tüm şartları sağlayan kişiler başvurabilir.

İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Müşteri Temsilcisi ile Nasıl Görüşebilirim?

QNB Finansbank esnaf kredisi başvurusu ve şartları 2021 Yazısını inceleyebilirsiniz.

ING Bank Esnaf Kredisi Başvuru Yeri Neresi?

ing bank esnaf kredisi basvuru mecra

ING kredi başvuru kanalları arasında hem geleneksel başvuru yöntemleri yer alır hem de bankanın alternatif kanalları aracılığı ile hizmet verilir. ING Bank esnaf kredisi almak isteyen işletme sahiplerinin ya da ortaklarının başvurularını iletmesi gereken kanallar şunlardır:

  • İnternet sitesi
  • İnternet bankacılığı
  • Mobil bankacılık uygulaması
  • Müşteri hizmetleri
  • Çağrı merkezi
  • Banka şubesi

Aracılığı ile esnaf kredisine başvuru yapılabilir. Ayrıca bazı dönemlerde eğer banka izin verir ise kısa mesaj ile e esnaf kredisine başvuru alınır. Banka kampanya dönemlerine bağlı olarak başvuru kanallarını geliştirir ve günceller. ING Bank esnaf kredisi almak için yukarıdaki başvuru kanallarının kullanılması gerekir.

ING Bank Esnaf Kredisi Başvuru Şartları Nedir?

ING esnaf kredisinin şartları oldukça kısa ve nettir. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olsun olmasın her esnaf ve şahıs işletmesi ING Bank’ın esnaf kredisine başvuru yapabilir. ING Bank’ın esnaf kredisini almak isteyen kişiler için belirlediği şartlar şunlardır:

  • Vergi levhasına sahip olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Gerçek kişi olmak
  • Şahıs şirketine ya da işletmesine sahip olmak
  • Ticari faaliyette bulunmak

Bankanın esnaf kredisi verebilmek için belirlediği koşullardır. ING Bank esnaf kredisi için yukarıdaki başvuru şartlarının hepsine uyan kişiler, esnaf kredisine başvuru yapabilir.

ING Bank Esnaf Kredisi İnternetten Alınır Mı?

ING internetten kredi başvurusu alan bankalar arasındadır. ING Bank üzerinden kredi başvurusu yapacak olan kişiler dilerler ise başvurularını internet üzerinden dilerler ise telefon bankacılığını kullanarak gerçekleştirebilir. ING Bank kredi başvurusu yapmak için belirlenen internet kanalları şunlardır:

  • İnternet sitesi
  • İnternet bankacılığı
  • Cep şube

Üzerinden işlem yapılabilir. Ancak internet şubesini ve cep bankacılığı sadece banka müşterileri kullanılabilir. Esnaf kredisine başvuru yapmak için internet sitesini müşteri olup olmadığı fark etmeksizin her bireyin kullanımına açıktır. ING Bank esnaf kredisini almak için eğer internet şubesi ya da cep bankacılığı kullanılacak ise şifre ile işlem yapmak gerekir. Şifresini hatırlamayan ya da daha önce şifre almamış olan müşteriler, müşteri iletişim merkezini arayabilir.

İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Kimin Bankasıdır, Kaç Şubesi Vardır?

Esnaf Kredisi Faiz Oranı Kaç?

ing bank esnaf kredisi faiz orani

ING Bank esnaf kredisinin faizi yüzde 1,80 olarak belirlendi. 2021 yılı içerisinde banka üzerinden kredi almak isteyen kişiler en az yüzde 1,80’lik faiz oranı ile karşılaşır. Esnaf kredisi, birçok banka tarafından verilse de ING Bank tarafından sunulan kredinin özellikleri ve avantajları daha kapsayıcıdır. Bu neden ile birçok esnaf tarafından kamu bankalarının yanı sıra ING Bank da sıkça tercih edilir. ING Bank esnaf kredisinin faizi yüzde 1,80’den başlar ancak bazı dönemlerde artış gösterebilir. Bu durum bankanın alacağı kararlara ve uygulayacağı kampanyalara göre değişir. 50 bin Türk lirası için olan esnaf kredisinin faizi yüzde 1,54; 100 bin Türk lirasının faizi ise yüzde 1,80’dir.

Esnaf Kredisi Vade Uzunluğu Kaç Gün?

ING Bank esnaf kredisi vadesinin uzunluğuna bağlı olarak kredinin faizi belirlenir. Alınan ana para miktarı üzerine faiz oranı kadar ekleme yapılır. Bankadan kredi alan herkes ana para ile birlikte faizini de ödemek zorundadır. Esnaf kredisini almak için bankanın tüm bankacılık kanalları tercih edilebilir ve ön başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir. Ancak evrak teslimi için mutlaka banka şubesine gidilmesi ve alınacak krediye dair sözleşmenin ıslak imza ile belgelenmesi istenir. Esnaf kredisinin vadesi için alt limit ve üst limit belirlenmiştir. Bankadan ne kadarlık kredi alınır ise alınsın aynı vade seçenekleri sunulur. ING Bank tarafından belirlenen vade seçeneklerinin alt limiti 3 aydır. Üst limiti ise 36 ay olarak belirlenmiştir.

Garanti BBVA esnaf kredisi başvurusu ve şartları 2021 Yazısına da göz atabilirsiniz.

Esnaf Kredisi Ne Kadar?

ING Bank esnaf kredisi miktarı için alt limit ve üst limit belirlenmiştir. Bankadan alınacak kredilerin en az 3 bin Türk lirası olması gerekir. Belirlenen üst limit ise 100 bin Türk lirasıdır. Bankadan ana para olarak 100 bin Türk lirası alan kişiler vadeye bağlı değişen faiz oranıyla toplam ne kadar ödeyeceklerini hesaplayabilir. Bankadan alınacak maksimum tutar 100 bin Türk lirasını geçmemelidir. Faiz oranları ve vade seçeneklerinin de kredi başvurusu esnasında değerlendirilmesi gerekir.

İlginizi Çekebilir :  Akbank Şikâyet Hattı Telefon Numarası Nedir?

Esnaf Kredisinin Özellikleri Nedir?

ING Bank kobi kredisi esnaflara verilen bir kredidir ve hızlı başvuru seçeneği ile başvurmak mümkündür. 100 bin Türk lirasına kadar olan başvuruları kabul eder ve limit fark etmeksizin maksimum 36 aylık vade seçeneği sunar. ING Bank esnaf kredisi almak için çevrim içi kanallardan ya da telefon bankacılığından başvuru yapılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.