Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

14.05.2021
1.870
ING Bank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

ING Bank’tan satılık gayrimenkulleri görüntüleyebilmek için bankanın web sitesine girmeniz gerekir. ING Gayrimenkul sitesinde bankanın satışa sunduğu taşınmazları inceleyebilir, gayrimenkuller hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bankanın sitesinde gayrimenkullerle ilgili hangi ilde, ilçede bulunduğu, türü, kaç metre kare olduğu, parseli, açık adresi ve fiyat bilgileri yer alır. ING Bank satılık gayrimenkul alımı için bankanın sitesi üzerinden işlem gerçekleştirmek mümkün değildir. Almak istediğiniz gayrimenkul için banka sitesi üzerinden sadece inceleme yapabilir, genel bilgileri öğrenebilirsiniz.

ING Bank gayrimenkul satışlarını INTENGO ve bankadan.com üzerinden gerçekleştirir. Gayrimenkul satın almak için bankadan.com ve INTENGO üzerinden düzenlenen e-ihalelere katılmanız gerekir. INTENGO üzerinden başvuru yapmak için kullanıcı hesabı açmanız ve e-ihale şartnamesi imzalamanız gerekir. Sonrasında açılan ihalelere katılabilir ve teklif verebilirsiniz.

INTENGO ve E-İhale Nedir?

INTENGO Bilişim Teknolojileri Anonim Şirketi’dir. Şirket 2005 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Şirketin verdiği hizmetler e-ihale, e-satın alma hizmetleri vermektedir.

E-ihale ya da diğer adıyla elektronik ihale online ihale sistemidir. B2B alanında kullanılan bu sistem bir satın alma yöntemidir. Mal ya da hizmet satıl almak isteyen ya da mal ya da hizmet satmak isteyen birden çok şirket olduğunda kullanılır. E-ihale ile internet ortamından yapılan ihalelere kolayca katılabilir, zaman kaybetmeden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

ING Bank Gayrimenkulleri Fiyatı Nasıl Belirlenir?

ING Bank’ın satışa sunduğu gayrimenkullerin fiyatı uzmanlar tarafından belirlenir. Bankanın satışa sunduğu gayrimenkuller icra ya da ipotek sonucu icra dairelerine düşmüş olan taşınmazlardır. Bu taşınmazlar, tarafsız bir ekspert firması tarafından değerlendirilir ve rapor hazırlanır. Bilirkişi raporunu gayrimenkulün yaşı, konumu, türü, kat sayısı gibi özelliklerine bakarak yazar. Rapor sonucu gayrimenkul için muhammen fiyat belirlenir.

İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Garanti BBVA satılık gayrimenkuller nasıl görüntülenir, başvurulur? Yazısını inceleyebilirsiniz.

ING Bank’tan Gayrimenkul Almanın Avantajları Nelerdir?

ing bank gayrimenkul olumlu yonler

Bankadan gayrimenkul almanın avantajları öncelikle fiyattır. Banka, gayrimenkulleri elinde bulundurmak istemez. 2 sene içinde satılmayan gayrimenkul sermayeye irat edilir. Bu yüzden muhammen fiyat üzerinden ihaleler açar. Banka altı ay ya da bir yılda bir isterse yeniden ekspert çağırıp fiyat güncellemesi yapabilir. Bankalar ellerinde gayrimenkulü satıp finansmana çevirmek isterler

Bu yüzden bankaların satışa sunduğu gayrimenkuller güncel piyasadan daha uygun fiyatlıdır. Ayrıca ING Bank’tan satılık gayrimenkul alındığında banka dekont kesen bir kurum olduğu için fatura kesilmez ve dolayısıyla KDV ödemeye gerek kalmaz.

Gayrimenkul alımlarınız emlakçılar aracılığıyla gerçekleştirdiğinizde emlakçı gayrimenkulün %2’si oranında komisyon alacaktır. Bu da 200.000TL tutarında bir gayrimenkul için 4000TL komisyon demektir. ING Bank’tan yapılan gayrimenkul satışlarında komisyon alınmaz. Banka sizden yalnızca ihale katılım bedeli ya da teminat bedeli alacaktır, bu tutar komisyon bedeline oranla daha uygun bir fiyat olacaktır.

ING Bank Satılık Gayrimenkul İçin Nasıl Teklif Verilir?

Bankanın satıştaki gayrimenkullerine teklif vermek için öncelikle hangi kanalla teklif vereceğinize karar vermelisiniz. Teklifinizi bankada.com adresi üzerinden verecekseniz satın almak istediğiniz gayrimenkulün %15’i oranındaki temin bedelini TR33 0009 9003 9401 5016 0000 01 IBAN numarasına yatırmanız gerekir. Bu işlemi yaptıktan sonra size kısa mesaj ile bir şifre gönderilir. Bu şifre ve kimlik bilgilerinizle sitede üyeliğinizi oluşturup güvenlik için kendinize yeniden bir şifre belirlemeniz gerekir. ING Bank satılık gayrimenkulleri için banka üzerinden teklif verilmez.

Teklifinizi INTENGO üzerinden de yapabilirsiniz. Teklifinizi bu kanal ile verebilmek için gayrimenkulün %6’sı oranında temin bedelini size verilen IBAN numarasına yatırmanız gerekir.

Ödemelerinizi gerçekleştirdikten sonra teminat bedeli yatırdığınız gayrimenkul için en az belirlenen muhammen bedel kadar teklif vermeniz gerekir. Daha yukarıda da teklifinizi yapabilirsiniz. E-ihalenin açık olduğu süreç boyunca gayrimenkul için teklif yapmak mümkündür. Yaptığınız teklifi diğer alıcılar da görerek buna göre teklif yapabilir ya da siz yapılan teklif üzerine yeni bir teklif yapabilirsiniz. Eğer teklif yaptığınız gayrimenkul için yeni bir teklif yapılmış ise mail adresinize bildirim gelir.

İlginizi Çekebilir :  Ziraat Bankası Vadeli ve Vadesiz Altın Hesabı

Teklif sonrası bankanın belirlediği geri sayım süreci başlar. Bu süre banka ve sisteme göre değişiklik gösterir. İhale bitimine son 30 dakika kalana kadar gayrimenkul için teklif yapılmaya devam edilebilir. Bu durumda süre 30 dakika daha uzar. Teklif gelemeyen son 30 dakika sonrası ihale kapanır ve değerlendirilmeye başlanır. Teklifler en yüksekten en düşüğe kadar sıralanır. Ve ihaleyi en yüksek teklifi veren alıcı kazanmış olur.

ING Bank Satılık Gayrimenkul İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Bankanın talep ettiği belgeler tüzel kişiler ve gerçek kişiler açısından farklılık gösterir. İlk önce satılık gayrimenkul ihalesine girip teklif vermek için gereken ihale bedelini yatırmanız ve dekontunu almanız gerekir. Dekontla birlikte sizden iletmeniz istenilen belgeler gerçek kişiler için nüfus cüzdanı fotokopisidir.

Tüzel kişiler için ise dekont ve nüfus cüzdanı fotokopisi yanında istenen belgeler imza atacak kişi için yetkili olduğunu gösteren yetkili belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve vergi levhasıdır.

Bütün bu belgeleri eksiksiz toplayıp bankadan.com’un Key Yazılım Çözümleri A.Ş. Üniversiteler Mahallesi, Cyberplaza D:308/A, 06800 Çankaya/Ankara adresine iletmeniz gerekir.

ING Bank Satılık Gayrimenkul Teminatı Hangi Durumlarda Geri Ödenir?

İhale teminat bedelinizin geri ödendiği birkaç durum vardır. Bu durumların yaşanması halinde bankaya yatırdığınız tutar tarafınıza geri ödenir. Bu durumlar şunlardır:

  • İhalede verdiğiniz teklifin diğer tekliflere göre düşük bir tutarda kalması ve ihaleyi kaybetmeniz durumunda
  • Bankanın çeşitli sebeplerden sizin ihaleye girmenize izin vermemesi
  • Bankanın çeşitli sebeplerle ihaleyi iptal ettiği durumlar
  • İhale bedelini yatırdığınız halde ihale için teklif vermez iseniz bu durumu bankaya yazılı olarak bildirdiğinizde ödediğiniz tutar hesabınıza geri yatırılır.

İş bankası vadeli mevduat hesabı başvurusu nasıl yapılır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

ING Bank Satılık Gayrimenkul Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

ing bank satilik gayrimenkul dikkat edilecek hususlar

Satılık gayrimenkul almadan önce dikkat edilmesi gereken ilk şey kendi araştırmanızı yapmış olmaktır. Almak istediğiniz gayrimenkulü belirledikten sonra gayrimenkulü yerinde görmeniz gerekir. Gayrimenkulün fiziki durumuna bakmalı, herhangi bir hasarı var mı, tadilat gerektirir mi kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca çevresel konumu, etrafındaki yapılar, ulaşım bakımından ne kadar avantajlı gibi noktalar da dikkat etmelisiniz.

Daha sonra ilgili kurumlara giderek alt yapısı ile ilgili bilgileri öğrenmeli ve teyit etmeli, geçmiş döneme ait herhangi bir fatura var mı diye de kontrol etmelisiniz. Alım sonrası gayrimenkule ait tüm ödemelerde sorumluluk size ait olacaktır, ING Bank satılık gayrimenkuller için bu anlamda herhangi bir sorumluluk taşımaz. Ayrıca gayrimenkulün ödenmesi gereken birikmiş vergileri de var mı kontrol edilmelidir.

Tüm bu kontrollerden sonra gayrimenkulü almaya karar verip ihaleye katıldığınız ve kazandığınız takdirde bankanın belirlediği süre içerisinde gayrimenkulün ederini ödemeniz gerekir. Belirlenen süre zarfında ödemeyi gerçekleştirmemeniz halinde bankaya yatırdığınız teminat tutarı ya da ihale bedeliniz tarafınıza geri ödenemez ve irat olarak kaydedilir.

Eğer gayrimenkul ederini kredi ile ödeyecek iseniz belirlenen süre zarfında kredi işlemleriniz tamamlamanız gerekir.

Ödeme sonrası tapu işlemlerinde ihaleyi kazanan kişi üzerine devir yapılır. Eğer başka birisi üzerine devir yapmaya kalkışılırsa banka işlemi iptal etme hakkına sahiptir. Bu yüzden ihaleye katılan kişi devir işlemlerini yapmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.