Kredi Destekleri ve Bankacılık

Denizbank Vadeli Mevduat Hesabı Başvurusu Nasıl Yapılır?

09.05.2021
1.591
Denizbank Vadeli Mevduat Hesabı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Denizbank mevduat hesap açma işlemleri vadeli olarak yapılabilir. Vadeli mevduat hesabı açmak isteyen kullanıcıların bankanın çevrim içi kanallarını kullanması gerekir. Vadeli mevduat hesabı başvurusu yapmak için bankanın şu kanalları kullanılabilir:

  • İnternet bankacılığı
  • Mobil bankacılık uygulaması
  • Bankanın internet sitesi
  • Müşteri iletişim merkezi / çağrı merkezi

Üzerinden vadeli mevduat hesabı açmak için başvuru yapılabilir. Denizbank üzerinden vadeli mevduat hesabı açmak için kullanılan internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamasını sadece banka müşterisi kullanabilir. Denizbank vadeli mevduat hesabı açtıktan sonra vade süresi, para transferi ve hesap kapatma gibi işlemler online bankacılık kanallarından gerçekleştirilir.

Denizbank Vadeli Hesap Nasıl Açılır?

Denizbank mevduat hesap açmak için yapılacak işlemlerin başında Denizbank üzerinden hesap açmak gerekir. Banka müşterisi olan kişiler var olan hesaplarına ek vadeli mevduat hesabı açabilirler. Denizbank vadeli mevduat hesabı açmak için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekir. Banka gelen vadeli mevduat başvurusunu inceleyerek vade uzunluğu ve faiz oranları ile ilgili müşteriye bilgi aktarır. Vadeli mevduat hesabı bankanın alternatif kanalları üzerinden açılabilir. Aynı kanallar üzerinden vadeli mevduat hesabını kapatma işlemi de yapılır. Vade süresi dolduktan sonra isteyen müşteriler hesaplarını kapatabilir isteyen müşteriler ise yeni vade belirleyerek işlemlerine devam edebilir.

Denizbank Vadeli Mevduat Hesabı Nereden Açılır?

Denizbank mevduat hesabı başvurusu bankanın belirlediği kanallar üzerinden yapılır. Birikimlerini kaybetmeden ve risk almadan kazanç sağlamak isteyen kişiler Denizbank üzerinden vadeli mevduat hesabı açabilir. Denizbank vadeli hesap açmak için kullanılabilecek platformlar şunlardır:

  • Mobil bankacılık uygulaması
  • Müşteri iletişim merkezi
  • Bankanın resmi internet sitesi
  • İnternet şubesi
  • Çağrı merkezi
  • Banka şubesi
İlginizi Çekebilir :  TEB Kimin Bankasıdır, Kaç Şubesi Vardır?

Üzerinden işlem yapabilirler. Henüz banka müşterisi olmayan kişiler mobil bankacılık uygulaması ve internet şubesi hariç tüm dijital kanallar üzerinden işlem yapabilir.

Akbank vadeli mevduat hesabı başvurusu nasıl yapılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Denizbank Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı Kaçtır?

Denizbank vadeli mevduat faizi bankanın farklı kampanya türlerine göre belirlenebilir. Denizbank yılın farklı dönemlerinde faiz oranlarında farklılıklar yapabilir. Bankanın faiz oranlarını değiştirme, vade süresini kısaltma ve / veya uzatma gibi konularda yetki kullanma izni vardır. Denizbank’ın vadeli mevduat hesabı için belirlediği faiz oranları 2021 yılı için en az yüzde 11’dir. En yüksek faiz oranı ise yüzde 18 olarak belirlenmiştir. Bankanın faiz oranları vade süresine ve yatırılan ana para miktarına bağlı olarak değişir. Örneğin 1 ila 3 gün arasındaki vade uzunluğu için uygulanan en düşük faiz oranı yüzde 11,50’dir. Aynı vade uzunluğu için belirlenen en yüksek faiz oranı ise yüzde 13’tür.

Denizbank Vadeli Mevduat Hesabı Vade Uzunluğu Nedir?

denizbank vadeli mevduat hesabi vade suresi

Denizbank mevduat hesabı vade süresi 1 günden başlayarak 400 güne kadar yükselir. Denizbank vade uzunluğu arttıkça faiz oranlarında da artış yaşanır. Vade uzunluğu, vadeli mevduat hesabına kaç gün faiz işleneceğini bildirir. Denizbank mevduat hesabını vadeli olarak seçen kişiler 1 günden 400 güne kadar istedikleri uzunluğu seçebilir. Bankaya yatırılması gereken üst ve alt limit belirlenmiştir. Bu limit dahilinde vade uzunluğu, faiz oranlarına bakılarak seçilebilir. En yüksek vade oranı 3 farklı vade grubuna verilir, bu gruplar şunlardır:

  • 25 ila 36 günlük vade için yüzde 16,75
  • 37 ila 53 günlük vade için yüzde 16,75
  • 54 ila 75 günlük vade için yüzde 16,85
  • 76 ila 120 günlük vade için yüzde 16,85
  • 121 ila 180 günlük vade için yüzde 16,85
İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA IBAN ve Hesap No Sorgulama

Denizbank Hoş Geldin Faizi Kaç Ay Geçerlidir?

Denizbank hoş geldin faizi Denizbank’a yeni gelen müşterilere verilir ve hoş geldin kampanyası kapsamında yürütülür. Hoş geldin faizinden 90 gün boyunca yararlanmak mümkün. Vadeli mevduat hesabına ek faiz uygulaması bulunan hoş geldin faizi 90 gün boyunca kullanılabilir. 90 günlük sürenin ardından hoş geldin kampanyası biter ve hesap sahipleri normal mevduat faizlerinden yararlanmaya devam edebilir. Denizbank vadeli mevduat hesabı için geçerli olan hoş geldin faizi 3 ay geçerlidir.

Denizbank Türk Lirası Mevduat Hesabı Nedir?

Denizbank Türk lirası vadeli mevduat hesabı açma için yukarıda belirtilen platformlar kullanılabilir. Bankanın internet bankacılığı, mobil bankacılık ve müşteri hizmetleri üzerinden Türk lirası mevduat hesabı açılabilir. Mevduat hesabı açma işlemi sırasında para biriminin ne olacağını seçmek mümkün. Eğer Türk lirası dışında bir para birimine yönelik vadeli mevduat hesabı açılmak isteniyor ise başvuru esnasında bunun belirtilmesi gerekir. Talep müşteri hizmetlerine iletilebilir veya doğrudan internet ve mobil bankacılık üzerinden diğer döviz çeşitleri seçilebilir.

Denizbank Vadeli Mevduat Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Denizbank mevduat hesaplama yapmak için bazı bilgilerin edinilmesi gerekir. Vade sayısı ve faiz oranı üzerinden ana paranın yüzde kaç artacağını öğrenmek mümkündür. Örneğin 1000 Türk lirası ana para için 30 günlük vade süresi seçiliyor. Bu durumda brüt faiz oranı yüzde 11,93 olur. Türkiye Cumhuriyeti tarafından eklenen vergiler ise faiz oranı, ana para miktarı ve vade süresine göre belirlenir. Yukarıdaki örnek için eklenen vergi miktarı 0,60 Türk lirasıdır. Denizbank vadeli mevduat açmak isteyen ancak yüzde kaç kar elde edeceğini bilmeyen kişiler bankanın resmi internet sitesini tercih edebilir.

Denizbank Vadeli Mevduat Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Denizbank mevduat hesap yönetim ücreti her müşteri için standarttır. Hesap işletim ücreti faiz oranı, vade uzunluğu ve ana para miktarına göre belirlenmez. Standart bir miktar üzerinden müşterilerin Türk lirası hesabından otomatik olarak çekilir. Denizbank vadeli mevduat hesap işletim ücreti aylık olarak alınır. Denizbank tarafından işletim ücreti olarak tahsil edilen miktar ise 13,90 Türk lirasıdır. Hesap işletim ücreti birçok banka tarafından bahsedil edilir ve miktarlar bankalara göre değişiklik gösterir.

İlginizi Çekebilir :  ING Bank Kredi Kartı Başvuru Sonucu Ne Zaman Belli Olur?

Denizbank Vadeli Döviz Hesabı Açılır Mı?

vadeli doviz hesabi acilabilir mi

Denizbank vadeli mevduat döviz hesabı açmak isteyen kişilere hoş geldin faizi veriliyor. Denizbank Türk lirasının yanı sıra dolar ve Euro üzerinden vadeli mevduat hesabı açılmasını sağlıyor. İlk kez döviz cinsinden vadeli mevduat hesabı açacak olan kişiler için hoş geldin faizi hediye edilir. Denizbank, internet kanalları üzerinden gelen başvuruları kabul ediyor. Denizbank müşterisi olan kişiler internet bankacılığını veya Mobil Deniz uygulamasını kullanarak vadeli döviz mevduat hesabı açabilir.

Denizbank kredi kartım nerede Sorgulama Yazısına da göz atabilirsiniz.

Denizbank Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Kapatılır?

Denizbank mevduat hesabı kapatmak için öncelikle vade süresinin bitmesi beklenmelidir. Vade süresi bitmeden yapılacak işlemlerden kar elde edilmesine izin verilmez. Denizbank vadeli mevduat hesabını kapatmak için internet bankacılığı ve müşteri hizmetleri kullanılabilir. Müşteri hizmetlerine ulaşmak ve vadeli mevduat hesabını kapatma emri vermek için 0 850 222 08 0 numaralı telefonun aranması gerekir.

Denizbank Vadeli Gümüş Hesabı Nedir?

Denizbank gümüş mevduat hesabı herkes tarafından açılabilir. Gümüşe yatırım yapmak isteyen kişiler vadeli hesap açarak faiz miktarından kazanç elde edebilir. Denizbank vadeli mevduat hesabı sadece Türk lirası için değil aynı zamanda altın, Euro ve dolar için de açılabilir. Denizbank vadeli gümüş hesabı açmak için bankanın müşteri iletişim merkezi ile irtibat kurulması ve başvuru talebinin iletilmesi gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.