Kredi Destekleri ve Bankacılık

Akbank Vadeli Mevduat Hesabı Başvurusu Nasıl Yapılır?

08.05.2021
2.047
Akbank Vadeli Mevduat Hesabı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Akbank vadeli mevduata başvuru yapmak için kişilerin bankanın dijital kanallarını kullanması gerekir. Akbank vadeli mevduat hesabı açmak için kullanılabilecek kanalların başında internet bankacılığı ve müşteri hizmetleri yer alır. Vadeli mevduat hesabını internet bankacılığı üzerinden açmak isteyen kişilerin banka müşterisi olması gerekir. Banka müşterisi olmayan kişiler müşteri hizmetleri üzerinden işlem yapabilir. Müşteri hizmetlerini aramak için Akbank tarafından belirlenmiş numaranın aranması gerekir. Akbank vadeli mevduat hesabı için 0 850 222 25 25 numaralı müşteri hizmetleri veya 444 25 25 numaralı çağrı merkezi aranmalıdır.

Akbank Vadeli Hesap Nedir?

Akbank vadeli mevduat hesabı, yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir hesap türüdür. Ana paralarını kaybetmeden ve risk almadan para kazanmak isteyen kişiler vadeli mevduat hesabı açarak işlem yapabilir. Vadeli mevduat hesabı ana paranın üzerine belirlenen vade uzunluğu ve faiz oranı gibi denklemler üzerinden kar elde edilmesini sağlar. Vadeli mevduat hesabı açmak isteyen ve zarara uğramadan kar elde edebilir. Akbank vadeli mevduat hesabı faizden kar elde edilmesini sağlar. Akbank’ın belirlediği faiz miktarı üzerinden kişiler ana paralarından kayıp yaşamadan kazanç sağlar. Vade süresi bitmeden yapılan işlemler faizin bozulmasına neden olur ve o ayın faizi sıfırlanır.

Akbank Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Akbank vadeli mevduat hesabı açmak için bankanın tüm kanalları üzerinden işlem yapılabilir. Ancak işlem yapmak için iki farklı kategori bulunur. Akbank müşterisi olanlar ve olmayanlar şeklinde iki gruba ayrılan başvuru kanalları şunlardır:

  • İnternet şubesi (Sadece Akbank müşterileri)
  • Mobil şube uygulaması (Sadece Akbank müşterileri)
  • Müşteri hizmetleri
  • Çağrı merkezi
  • Banka şubesi
  • Akbank internet sitesi
İlginizi Çekebilir :  İş Bankası Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

İnternet ve mobil şube dışındaki kanallar banka müşterisi olmayan kişiler tarafından da kullanılabilir. Banka müşterileri tüm kanallar üzerinden başvuru yapabilir, onlar için herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir.

Akbank Vadeli Mevduat Hesabı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Akbank vadeli mevduat hesaplamak için vade uzunluğu, ana para miktarı ve döviz çeşidinin bilinmesi gerekir. Akbank üzerinden vadeli mevduat hesabı açmak isteyen kişilerin kazançlarını hesaplayabilmeleri için internet sitesinde yer alan aracı kullanabilirler. Türk lirası mevduat hesaplama aracına göre şu şekilde örnek verilebilir:

  • 1000 Türk lirası için 32 günlük vade uygulandığında faiz miktarı 10,83 Türk lirası olur. Faiz oranı yüzde 13’tür.
  • 1000 euro için 32 günlük vadenin faiz oranı yüzde 0,01’dir. Net faiz tutarı ise 0,01 euro olur.
  • 1000 dolar için 32 günlük vadenin faiz oranı yüzde 0,10’dur. Net faiz tutarı 0,07 olarak belirlenmiştir.

İş Bankası borsa hesabı nasıl açılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Akbank Mevduat Hesabı Sadece Türk Lirası İçin Mi Açılır?

akbank vadeli mevduat hangi para birimleri ile acilir

Akbank vadeli mevduat döviz üzerinden de açılabilir. Akbank üzerinden vadeli mevduat hesabı açmak isteyen kişiler birçok para birimi üzerinden işlem yapabilir. Akbank mevduat hesabı açılabilen para birimleri şunlardır:

  • Euro
  • Türk lirası
  • Dolar

Akbank’ın faiz oranı Türk lirası için oldukça yüksektir ve en düşük tutar için yüzde 13’ten açılış yapar. Ancak Euro ve Dolar için uygulanan faiz oranları daha düşüktür. Aradaki kur farkı baz alındığı zaman düşük miktardaki faiz daha kazançlı olabilir. Bu hesap için kişilerin ana para miktarı ve vade uzunluğu ile hesap yapması tavsiye edilir. Akbank vadeli mevduat hesabı açarken faiz oranlarına dikkat etmek gerekir.

Akbank Mevduat Hesabında Yaş Sınırı Var Mı?

Akbank mevduat hesabı yaş sınırlaması getirmemiştir. 18 yaşından küçük kişiler ebeveynleri ile birlikte kendi adlarına işlem yapabilir ve mevduat hesabı açabilir. Ebeveyn izni olmaksızın Akbank üzerinden mevduat hesabı açılmasına ve işlem yapılmasına izin verilmez. Akbank mevduat hesabı reşit olan kişiler tarafından herhangi bir ebeveyn izni gerekmeksizin kullanılabilir. Akbank mevduat hesabı açmak isteyen kişiler 18 yaşından küçük ise onların yerine ebeveynleri hesabı yönetir. Eğer hesap açmak isteyen kişi 18 yaşından büyük ise işlemlerini kendisi yapabilir.

İlginizi Çekebilir :  Enpara Birikim Hesabı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Akbank Mevduat Hesabı Vade Uzunluğu Ne Kadar?

Akbank mevduat vade süresi 1 günden başlar ve 365 güne kadar uzar. Günlük, aylık ve 1 yıllık olmak üzere vade uzunluğu belirlemek mümkün. Akbank tarafından vade süresinin alt ve üst limiti belirlenir. Kullanıcılar ilgili alt ve üst limit arasında ne kadarlık bir vade uzunluğu seçeceklerine kendileri karar verebilir. Dileyen müşteriler 1 günlük dileyen müşteriler 60 günlük vade seçebilir. Vadeli mevduat hesabının vade süresi, kar sağlanacak faiz miktarını belirlemeye yardımcı olur. Vade miktarı ile ana para üzerinden faizden yüzde kaç kazanılacağı hesaplanır.

Akbank Mevduat Hesabı Faiz Oranları Nedir?

Akbank vadeli mevduat faizi vade süresine ve ana para miktarına göre belirlenir. Akbank faiz miktarları için alt ve üst limit belirlemiştir. Yüksek faiz oranı veren Akbank ayrıca stopaj ödemelerinde de düşük oranlar sunar. Akbank vadeli mevduat hesabı açan kişilere sunulan faiz oranı yüzde 17,50’dir. Yüzde 17,50 olan faiz oranından yararlanmak için 1 yıldan daha uzun vade süresinin seçilmesi gerekir. 1 yıldan daha uzun vadelerde hem yüzde 17,50 faiz oranı uygulanır hem de stopaj oranı yüzde 3’e düşer. Yüzde 17,50’den yararlanmak için 366 ila 400 günlük vadenin seçilmesi gerekir. 366 – 400 günlük vade süresinde 500 bin Türk lirasından itibaren yüze 17,50 faiz oranı uygulanır.

Akbank Mevduat Hesabı Nasıl Kapatılır?

Akbank mevduat kapatma işlemi hesap açma işlemlerinin yapıldığı kanallar üzerinden yapılır. Akbank vadeli mevduat hesabı kapatmak isteyen kullanıcılar şu kanallar üzerinden işlem yapabilir:

  • Müşteri hizmetleri / çağrı merkezi
  • İnternet şubesi
  • Banka şubesi
  • Mobil bankacılık uygulaması

Akbank mevduat hesabını kapatmak için hesap sahiplerinin vade süresinin bitmesini beklemesi önerilir. Vade süresi bitmeden hesap kapatılır ise faiz oranlarından yararlanılamaz ve kapatma yapılan ayın faizi de hesaba yansıtılmaz. Vadeli mevduat hesabını kapatmak için müşteri temsilcisi ile görüşmek gerekir.

İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Vadeli Mevduat Hesabı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Akbank Mevduat Birikim Hesabı Nedir?

akbank vadeli mevduat birikim hesabi tanimi

Akbank vadeli birikim mevduat hesabı Türk lirası olarak açılabileceği gibi Euro ve döviz olarak da açılabilir. Akbank mevduat birikim hesabı vadeli mevduat hesabından daha farklı bir yapıya sahiptir. Akbank birikim mevduat hesabı için vade süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir ve minimum yatırım tutarı 100 Türk lirasıdır. 100 euro ve / veya 100 dolar olarak da birikim hesabı açılabilir. Hesap açılışından itibaren 1 yıl boyunca en yüksek faiz oranı birikim hesabına uygulanır. 1 yılın ardından standart faiz oranına geçiş yapılır. Hesap faizi birikim mevduat hesabı için her zaman üst limitten işlem görür.

İş Bankası vadeli mevduat hesabı nasıl açılır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Akbank Mevduat Hesabı Nasıl Yönetilir?

Akbank mevduat yönetimi için öncelikle vadeli mevduat hesabı açılması gerekir. Mevduat hesabını açmak için bankanın tüm kanalları üzerinden işlem yapılabilir. Hesap açma esnasında hangi para birimi üzerinden (Türk lirası, Euro veya dolar) işlem yapılacağının seçilmesi gerekir. Her para birimi için bir mevduat hesabı açılabilir. Akbank vadeli mevduat hesabı açarken vade uzunluğunun da belirlenmesi gerekir. Mevduat hesabını yönetmek için internet şubesi ve mobil bankacılık uygulamasının yanı sıra müşteri iletişim merkezi de 7/24 kullanılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.