Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

27.03.2021
1.267
ING Bank Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

ING Bank mevduat hesabı oluşturmak için bireylerin ING Bank şubelerine gitmeleri veya ING Bank internet bankacılığı aracılığı ile talepte bulunmaları gerekir. ING Bank günümüzde müşterileri için en iyi hizmeti vermek için çalışan yeni nesil bankalardan biridir. Müşterileri için sağlamış olduğu kolaylıklarına her gün bir yenisini ekleyen banka, vadeli ya da vadesiz mevduat hesabı açmak için de tercih edilen bir bankadır. ING Bank mevduat hesabı açmak isteyen kişiler detaylı bilgiler alabilmek için ING Bank müşterisi olsun veya olmasın ING Bank müşteri hizmetlerini arayabilirler.

ING Bank Hesap Açma İşlemleri

ING Bank ile hesap oluşturma işlemleri birçok yoldan olabilmektedir. Hesap açma işlemleri için müşterilerin herhangi bir belge hazırlanmasına gerek yoktur. ING Bank yeni nesil teknolojiye üst düzeyde kullanmayı hedefleyen ve bu konuda her geçen gün kendini geliştiren bankalardan biridir. Bu yeni nesil teknolojiyi kullanmak ING Bank müşterileri için işlemlerini gerçekleştirirken büyük kolaylıklar sağlamaktadır. ING Bank ile vadeli ya da vadesiz mevduat hesabı açabilmek için 5 yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde müşteriler ister ING Bank şubelerine giderek ister de gitmeden hesaplarını kolayca açabilirler.

ING Bank Hesap Açma Yöntemleri

ing bank hesap acma yontemleri

ING Bank ile hesap açma seçenekleri aşağıdaki gibidir:

  • Bireyler ING Bank müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alma ya da ING Bank müşteri hizmetleri aracılığı ile vadeli veya isteğe bağlı olarak vadesiz mevduat hesabı açma başvurusunda bulunabilir.
  • ING Bank ile hesap açmak isteyen müşteriler ING Bank mobil uygulamasını cep telefonlarına App Store ya da Google Play Store üzerinden indirerek hesap açma talebinde bulunabilirler.
  • ING Bank internet bankacılığı sayesinde bireyler, ING Bank internet sitesini kullanarak vadeli ya da vadesiz mevduat hesabı açma taleplerini bankaya bildirebilirler.
  • Bu işlemlerin yanı sıra müşteri hizmetleri, internet bankacılığı ya da ING Bank mobil uygulamasını kullanmak istemeyen bireyler ING Bank ATM’leri sayesinde hesap açma başvurusu yapabilirler.
  • Son olarak işlemlerini yüz yüze halletmek isteyen müşteriler ING Bank şubelerine giderek kolaylıkla vadeli ya da vadesiz mevduat hesabı açabilirler.
İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Satılık Gayrimenkul Nasıl görüntülenir ve Başvurulur?

Ayrıca ING Bank bireysel emeklilik nasıl iptal edilir? Bilgilerine bakabilirsiniz.

ING Bank Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

ING Bank çağrı merkezi telefon numarası 0850 222 0 600 şeklindedir. ING Bank müşterisi olan ya da olmayan bütün bireyler ING Bank ile hesap açabilmek için müşteri hizmetlerini arayabilirler. ING Bank müşteri hizmetlerine hesap açma talebinde bulunan müşterilerin vadeli ya da vadesiz kartları en kısa süre içerisinde kart sahibine ulaştırılacaktır. Ancak müşterilerin bankanın belirlemiş olduğu süre içerisinde şubelere giderek imza vermesi gerekmektedir.

ING Bank İnternet Bankacılığı ile Hesap Açma

ING Bank internet bankacılığı sayesinde hesap oluşturma işlemleri oldukça kolaydır. ING Bank bünyesinde kredi kartı, banka kartı Ya da maaş kartı bulunan müşteriler yani halihazırda ING Bank müşterisi olan kişiler internet bankacılığı kullanarak kendilerine yeni hesap oluşturabilirler. ING Bank müşterisi olan ve daha önce internet bankacılığı kullanmamış olan kişiler ING Bank kart numaraları ve şifre al butonundan almış oldukları şifre ile internet bankacılığına giriş yapabilirler. Bu işlemlerin ardından müşteriler vadeli yada vadesiz mevduat hesabı açma talebinde bulunabilirler.

ING Bank müşterisi olmayan bireyler ise ING Bank mevduat hesabı açabilmek için internet bankacılığı üzerinden T.C. kimlik numarasını ve cep telefon numarasını girerek talepte bulunurlar.

ING Bank Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

ING Bank vadeli mevduat hesabı oluşturmak için bireylerin bankanın koymuş olduğu hesap alt limit sınırını sağlamaları gerekmektedir. ING Bank ile vadeli mevduat hesabı açmak için alt limit sınırı 5000 Türk lirasıdır. 5000 Türk lirasının altında kalan müşteriler vadeli mevduat hesabı açamazlar. Hesabı açabilmek için yerine getirilmesi gereken başka şartlar yoktur. Yukarıda anlatılan yöntemleri kullanarak vadeli mevduat hesabı açmak isteyen müşteriler ING Banka istedikleri yoldan başvuruda bulunabilirler.

İlginizi Çekebilir :  Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

ING Bank Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranları Nelerdir?

ING Bank vadeli mevduat hesabı için faiz oranları genel olarak her yıl değişiklik göstermektedir. ING Bank vadeli hesapları için belirlemiş olduğu 2020 yılına ait faiz oranları aşağıda verilmiştir:

  • Ana para miktarı 10 bin Türk lirası için 32 gün vade süresi sonunda 158 Türk Lirası net kazanç sağlamaktadır.
  • Ana para miktarı 15 bin Türk Lirası için 32 gün vade süresi sonunda 237 Türk Lirası net kazanç sağlamaktadır.
  • Ana para miktarı 20 bin Türk Lirası için 32 gün vade süresi sonunda 316 Türk Lirası net kazanç sağlamaktadır.
  • Ana para miktarı 50 bin Türk Lirası için 32 gün vade süresi sonunda 791 Türk Lirası net kazanç sağlamaktadır.

ING Bank Turuncu Hesap Açma

ing bank turuncu hesap acma

ING Bank turuncu hesap oluşturmak vadeli mevduat hesabı açmaktan çok daha karlı ve avantajlı bir durumdur. ING Turuncu Hesap, ING Bank’ın müşterileri için sunmuş olduğu, yüksek faiz ve vade bekleme olmayan avantajlarını içeren bir birikim hesabı türüdür. Turuncu hesabı kullanan ya da kullanmak isteyen ING Bank müşterileri, %17 Hoş Geldin faiz oranı sayesinde tüm yıl boyunca vade sonunu beklemek zorunda kalmadan, hem paralarını kullanıp, hem de kalan mevduatları üzerinden yüksek faiz oranı kazanabilme şansına sahiptirler. ING turuncu hesap açma işlemi de yukarıda verilmiş olan yöntemler sayesinde kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

ING Bank kredi kartı başvuru sonucu ne zaman belli olur? Detaylarını da inceleyebilirsiniz.

ING Bank Turuncu Hesap Özellikleri Nelerdir?

ING Bank turuncu hesabın nitelikleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Turuncu Hesap açtıran ING Bank’lı müşteriler, 1 yıl boyunca güncel olan Hoş Geldin faizi kazanma hakkına sahiptir.
  • Turuncu Hesap kullanan müşteriler, bu hesabı kullandıkları süre boyunca yapacakları EFT ya da havale işlemleri için herhangi bir ücret ödemezler. Aynı zamanda kullandıkları Turuncu Hesap için hesap işletim ücreti de müşterilerden tahsil edilmeyecektir.
  • Müşteriler Turuncu Hesap açtıkları ve bu hesabı kullandıkları esnada, vadelerini beklerken paraya ihtiyaç duyarlar ise Turuncu Hesaplarından para çektiklerinde ya da ellerindeki ilave mevduatı da bu hesaba yatırmak istediklerinde, vadeli mevduatları kendini korur. Yani hesap bozulmaz.
  • Turuncu Hesap, günlük olarak işletecek olduğu faiz oranını, günlük olarak müşterinin hesabına aktarır.
  • Müşterilerin sadece Türk Lirası üzerinden değil, aynı zamanda USD / EUR / GBP para cinslerinden de vadeli mevduat hesabı oluşturma özgürlükleri bulunmaktadır.
  • 12 ay yani 1 yıllık süre zarfı içerisinde, Hoş Geldin Faiz oranı piyasanın değişen koşullarına göre artış ya da azalış gösterebilmektedir. Bu artış ve azalış karşısında müşterinin birikimleri güncellenir ve piyasa koşullarında tekrar değerlenmiş olur.
İlginizi Çekebilir :  Denizbank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

ING Bank Vadesiz Hesap Açma Özellikleri

ING Bank vadesiz mevduat hesabı nitelikleri aşağıdaki gibidir:

  • EFT ve havale işlemleri, açılan vadesiz hesap üzerinden şubelerden, internet şubesinden veya mobil uygulamadan sağlanabilir.
  • Her türlü fatura için otomatik ödeme talimatı verilebilmektedir.
  • Para yatırma ve çekme işlemleri için herhangi bir vade sınırlaması bulunmaz. Bu nedenle müşteriler istedikleri an paralarını çekebilirler.
  • Vadesiz hesap üzerinden otomatik ödeme talimatı verilmeden de aboneliği olan faturalar, hesap üzerinden ödenebilmektedir.
  • ING Bank hesap açma başvurusunun başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından banka kartı müşterinin adresine gönderilir ve kişi kart şifresini oluşturduktan sonra kartı dilediği gibi kullanabilir.

ING Bank mevduat hesabı açma işlemleri her koşulda yukarıdaki yöntemler ile aynıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.