Kredi Destekleri ve Bankacılık

Garanti BBVA Altın Alış Satış İşlemi

24.11.2019
2.313
Garanti BBVA Altın Alış Satış İşlemi

Garanti BBVA altın alım ve satım hizmeti ile yatırımlar altın üzerinden yapılabilmektedir. Türkiye’de yatırım yapmak isteyenlerin en büyük tercihi her zaman altın olmuştur. Tüketiciler altınları hem güvende tutmak hem de üzerinden kâr elde etmek için alış ve satış işlemlerini bankalardan yapmaktadır. Garanti BBVA altın alış satış yapılan bankalar arasındadır. Bu bankada altınları hem yatırım hem de birikim için değerlendirebilirsiniz.

Garanti BBVA’da Altın Yatırımı Yapmak

Garanti BBVA altın yatırımı yapılabilecek bankalardan biridir. Bu bankada altın alımı ve satımı yaparak kâr elde edilmektedir. Var olan altınlarınız için de açabileceğiniz hesaplar sayesinde hem altınınız güvende olur hem de bu altınlar üzerinden kâr elde edilir. Başlangıç tutarını yatırdıktan sonra bankaya her ay yatıracağınız belli miktarlarda altınlar ile birikiminizi arttırabilirsiniz. Ayrıca altın oranlarını buradan takip edebilir, Garanti BBVA aracılığıyla altın satın alabilir ya da altın satabilirsiniz.

Garanti BBVA’nın Bireysel Bankacılık İşlemleri bölümünde ‘Yatırım ve Mevduat’ sekmesine giderek Altın türünü seçebilir, yapabileceğiniz tüm Altın ile ilgili işlemleri görebilirsiniz. Altın yatırımı yapmak isteyen kişiler için bu bankada 3 farklı hesap bulunmaktadır. Bunlar:

  • Vadesiz Altın Hesabı
  • Vadeli Altın Hesabı
  • Birikimli Altın Hesabı

Vadesiz Altın Hesabı

Garanti BBVA Vadesiz Altın Hesabı, gram bazında altın satın alarak hem birikim yapmanızı hem de güvenli bir şekilde altınları banka bünyesinde muhafaza etmenizi sağlayan bir hesaptır. Altın alım ve satım işlemlerini Vadesiz Altın Hesabında, Türk Lirası ya da Dolar hesaplarıyla kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca altın birikimi yapmak isterseniz de bu hesap oldukça güvenilir bir hesaptır. Garanti BBVA’nın Vadesiz Altın Hesabı’na 7 gün 24 saat İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, ATM ve Müşteri Hizmetleri kanallarından ulaşabilirsiniz.

  • Vadesiz Altın Hesabı için en düşük işlem limiti 1 gram altın, en yüksek işlem limiti ise 3.000 gram altındır.
  • Bu hesap ile bankanın başka tüm altın hesaplarına altın transferi yapılabilmektedir.
  • Vadesiz Altın Hesabı’nda herhangi bir faiz işletimi bulunmamaktadır ve bu hesaptan herhangi bir hesap işletim ücreti alınmamaktadır.
İlginizi Çekebilir :  Akbank Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğer Garanti BBVA’da herhangi bir hesabınız varsa Vadesiz Altın Hesabı’nı direkt olarak İnternet Şubesi üzerinden açabilirsiniz. Garanti BBVA müşterisi değilseniz en yakın banka şubesinden hesap işlemlerini yapabilirsiniz.

Vadeli Altın Hesabı

Garanti BBVA Vadeli Altın Hesabı, altın birikimi yaparken avantajlı faiz oranlarıyla da altın üzerinden kâr elde edeceğiniz hesaplardır. Birikim, yatırım ve faizle değerlendirme istiyorsanız bu hesabı tercih edebilirsiniz. Garanti BBVA Vadeli Altın Hesabı’na her türlü altın ve bileklik, kolye gibi her türlü altın cinsi takı yatırılabilmektedir. Ayrıca bu hesapla altın alış ve satış işlemleri de kârlı olarak yapılmaktadır. Kendi elinizdeki altınları Garanti BBVA’ya getirip faize yatırmak isterseniz altınlar eksper ile birlikte değerlendirilir ve değerine göre de hesabınıza yatırılır ve %2,50’ye varan faiz oranlarıyla değerlendirilir.

  • Garanti BBVA şubelerinde ya da bankanın anlaşmalı olduğu kuyumcularda yatırılan 100 gramdan fazla altınlar için 1 yıl mevduatlı hesaplarda %2,50’ye varan faiz imkânı veriliyor.
  • Mevduat süresinde altın fiyatında artış olursa, müşteri hem altının yükselmesinden hem de faizden kâr elde eder.
  • Vadeli Altın Hesabı için %15 Stopaj Oranı uygulanır.
  • Bu hesap Garanti BBVA şubelerinde açılmaktadır.
  • Hesaptaki tutarın 150.000 TL’sine kadar olan kısmı Tasarruf Mevduatı Sigortası kapsamına alınır.
  • Vadeli Altın Hesabı en az 50 gram altın ile açılabilmektedir ve herhangi bir üst limit yoktur.

Birikimli Altın Hesabı

Garanti BBVA Birikimli Altın Hesabı, altınlarınızla düzenli ödemeler yaparak birikim sağlayabileceğiniz bir hesaptır. Bu hesap sayesinde hem altınlarınız evinizden daha güvenli bir yerde muhafaza edilir hem de düzenli ödemeler sayesinde size kâr kazandırır. Garanti BBVA altın alış satış işlemleri de bu hesap sayesinde yapılabilmektedir. Birikimli Altın Hesabında altın alıp satabilmek için herhangi bir Garanti kredi kartından ya da Vadesiz Türk Lirası, Dolar hesaplarından ödeme yapabilir, düzenli altın biriktirebilirsiniz.

  • Altın alıp satabilmek için aylık ödeme yöntemini Türk Lirası, Dolar ve gram Altın olarak seçebilirsiniz.
  • Düzenli ödemeler en az 1 gram altın olarak yapılabilmektedir.
  • Birikimli Altın Hesabından diğer altın hesaplarına altın havalesi yapılabilmektedir.
  • Bu hesapta herhangi bir faiz işletimi bulunmamaktadır ve hesap işleyim ücreti alınmamaktadır.
  • Yatıracağınız altınlar için herhangi bir işçilik maliyeti ödemesi yapmazsınız.
  • Bu hesaba düzgün altın ödemeleri yapılmaktadır ve hiçbir komisyon ve faizle karşılaşılmaz.
İlginizi Çekebilir :  İş Bankası Mobil Bankacılık Uygulaması Özellikleri 2021

Garanti BBVA’nın Anlaşmalı Olduğu Kuyumcular

Garanti BBVA altın yatırımı, satılı ve alışı için birçok kuyumcuyla anlaşmalıdır. Bu kuyumcular aracılığıyla Garanti BBVA’daki Altın hesaplarınıza altın yatırımı yapabilirsiniz. Altınlarınızı evde bırakmak istemiyorsanız size en yakın anlaşmalı kuyumcuya götürebilir, orada kaç gram ettiğini öğrenebilir ve gram olarak kolayca hesabınıza yatırım yapabilirsiniz. Altının tüm değerleme işlemleri kuyumcu tarafından yapılmaktadır ve direkt olarak sizin Garanti BBVA’daki Altın hesabınıza cep telefonu numaranız ile yatırılmaktadır. Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerinde yüzlerce Garanti BBVA ile anlaşmalı kuyumcu bulunmaktadır. Tüm kuyumcuları, adreslerini ve iletişim bilgilerini bankanın internet sitesinde bulabilirsiniz.

Altın Alış ve Satış Takibi

Garanti BBVA altın alım satım yapacaksanız ve Altının son durumunu merak ediyorsanız hemen www.paragaranti.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu site Garanti BBVA’nın döviz takibi, kıymetli maden takibi gibi para ve borsa konularında veriler paylaştığı sayfasıdır. Sitede direkt kategorilerden Altın seçeneğini seçtiğiniz zaman en güncel Altın alış ve satış tutarını görebilirsiniz. Aktif olarak oranlar sitede güncellenmektedir. Ayrıca bu siteden altın alabilir ve satabilirsiniz. Sağ bölümde bulunan kutucuğa alış ya da satış seçeneğini seçerek miktar, tip, tutar ve para cinsini seçerek altın alımı, satımı yapabilirsiniz.

Para Garanti sitesinde ayrıca altının aktif olarak düşüşünü ya da yükselişini gösteren bir çizelge de bulunmaktadır. Altın takibi için aradığınız her şey sitede mevcuttur. Ayrıca tüm dünyadan altınla ilgili haberler ve altın piyasasının son durumu da bu sayfada verilmektedir.

Garanti BBVA’nın Altın Şubeleri

Garanti BBVA Altın şubeleri, bu bankanın altın konusunda hizmet veren şubeleridir. Bu şubeler salı ve cumartesi günleri özellikle altın konusunda hizmet vermektedir. Haftanın her günü Altın ile ilgili hizmet almak isterseniz bankanın anlaşmalı olduğu kuyumcuları ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir :  Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi 2019

Garanti BBVA’nın salı günü ve cumartesi günü hizmet veren Türkiye’deki tüm şehirlerdeki altın şubeleri bankanın internet sitesinde verilmektedir. Bu şubelere altınlarınızı getirebilir ve eksper eşliğinde değerlemesini yaptırabilirsiniz. Daha sonra bankada altın hesabı açabilir, altınlarınızı güvenli ve ücretsiz bir şekilde hesaplarınıza yatırabilirsiniz. Hesaba yatırılan altınlar, ihtiyaç duyulduğu zaman nakit para olarak çekilebilmektedir.

Garanti BBVA’da Altın Transferi

Altın Transferi, Garanti BBVA altın alış satış için açtığınız hesaplardan, başka altın hesaplarına yapacağınız altın havalesi işlemleridir. Yalnızca Garanti BBVA’nın değil, Altın Transfer Sistemi’ne kayıtlı olan tüm bankaların altın hesaplarına transfer yapılabilmektedir.

  • Eğer altın transferi yapılacaksa en az 1 gram ya da katları şeklinde transfer yapılmalıdır.
  • Transfer işlemleri yalnızca şubelerden yapılmaktadır.
  • Transfer işlemleri aynı gün ya da ileri tarihli valörlerde yapılabilmektedir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.