Kredi Destekleri ve Bankacılık

TEB Cebe Havale Nasıl Çekilir?

03.07.2021
1.303
TEB Cebe Havale Nasıl Çekilir?

Türkiye Ekonomi Bankası cebe havale ile para çekme işlemi için alıcının gönderilen parayı alabilmesi için ilk olarak herhangi bir TEB ATM’sine gitmesi gerekir. ATM’ye hiçbir kart takma zorunluluğu bulunmadan “giriş” tuşuna basın. “Para Çekme” başlığı altındaki “Cebe Havale” menüsüne tıklayın. Cebe havale kısmında alıcının telefon numarasına ulaşan SMS bilgisinde yer alan referans kodunu, kendi cep telefon numarasını ve T.C. kimlik numarasını girmesi gereklidir. TEB cebe havale işlemi detaylıca şu adımlar izlenerek yapılmaktadır:

  • Herhangi bir TEB ATM’sine gidin.
  • Kartsız işlemler için giriş tuşuna basın.
  • Devamında ise para çekme ve cebe havale seçeneklerine tıklayın.
  • Tüm bilgiler doğru ve eksiksiz girildikten sonra cebe havale işlemi ile kolay bir şekilde para çekilmiş olur. Eğer ki alıcı, 3 kereden fazla hatalı tuşlama yaparsa cebe havale işlemi iptal olur. İptal işleminde sonra aktarılamayan para gönderenin hesabına iade edilir. Aynı zamanda alıcı, kendisine gönderilen parayı en geç 7 gün içerisinde çekmelidir. 7 gün içerisinde çekmez ise cebe havale işlemi yine iptal olur.

TEB Cebe Havale İşlemi Nedir?

Türkiye Ekonomisi cebe havale uygulaması, karşı tarafın banka hesabı olmasa dahi cep telefonuna para transferi yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu işlemi gerçekleştirmek için ise ilk olarak CepteTEB ya da TEB internet şubesine giriş yapın. Daha sonra ise para transferi / cebe para gönderme menüsünü seçin. Para göndermek istediğiniz kişinin cep telefon numarasını ve göndermek istediğiniz tutarı yazın. Onayladıktan sonra alıcı ve göndericiye bir bilgilendirme mesajı gider. Karşı tarafa ayrıca para çekebilmesi için bir şifre olan referans kodu gitmektedir. Bu SMS’teki şifre ile karşı taraf kolay bir şekilde TEB ATM’lerinden para çekme işlemini tamamlayacaktır.

İlginizi Çekebilir :  Evlilik Yardımı Nedir? Başvurusu, Şartları

TEB Cebe Havale İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Türkiye Ekonomi Bankası cebe havale işlemi için TEB internet bankacılığı ya da CepteTEB mobil uygulaması kullanılabilir. İnternet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulaması olan CepteTEB’e giriş yapıldıktan sonra “Para Transferi” menüsüne tıklayın. Bu bölümde “Cebe Para Gönderme” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada para aktarmak istenilen kişinin telefon numarası ve gönderilmek istenilen tutar girilmelidir. İşlemin onaylanmasından sonra size işlem onay mesajı gelir ve alıcı kişiye de para çekebilmesi için gereken bilgiler mesaj olarak iletilir. TEB cebe havale işlemi yapılması için şu adımlar uygulanmalıdır:

  • TEB internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulamasına kullanıcı şifresi ile giriş yapın.
  • Alt kısımdaki menüden para transferlerini seçin.
  • Daha sonra gelen menüden cebe para gönderme / cebe havale seçeneğini seçin.
  • İstenilen bilgiler de girildikten sonra işlem tamamlanmış olur.

Alıcının parayı çekebilmesi için referans kodunun kişiye ulaşması gerekmektedir. Mesajların ulaşmaması durumunda alıcının kendi operatörü ile görüşmesi ve mesajlaşma servisleri ile ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol etmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda yine aynı menüden iptal işlemini gerçekleştirebil ve tekrar deneyebilirsiniz.

ING Bank cebe havale nasıl çekilir? Yazısını inceleyebilirsiniz.

TEB Cebe Havale İşlemi Nasıl İptal Edilmektedir?

Türkiye Ekonomi Bankası cebe havale iptal işlemi alıcı kendisine gönderilen parayı toplamda 7 gün içerisinde çekmediği takdirde, ücret ve işlem ücreti dahil olmak üzere göndericiye iade edilir. Aynı zamanda yanlış bir numara ya da kişiye para gönderimi yapıldığı zaman da hatalı işlemleri, TEB müşteri hizmetleri aranarak iptal edilebilir. Müşteri temsilcisine bu durumu belirtip gerekli açıklamaları yaptıktan sonra paranın çekilmemiş olması halinde iade işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

TEB Cebe Havale İşlem Limitleri Nedir?

teb cebe havale islemi siniri nedir

Türkiye Ekonomi Bankası cebe havale işleminin sınırları şu şekilde verilmiştir:

  • TEB’de diğer bankalardan farklı olarak EUR, USD ve GBP bazında da cebe havale yapılabilmektedir. Banka tarafından belirlenen işlem ücretleri ise işlem başına 5 TL, USD, EUR, GBP’dir.
  • Aylık olarak toplamda 6 işlemden fazla para gönderim yapılamaz.
  • 1 ayda toplam para gönderim tutarı 1.500 TL’yi geçemez. Bu tutar haftalık olarak 1.000 TL ve 4 işlem limiti ile yer değiştirir.
  • Günlük gönderilebilen en fazla para tutarı ise 500 TL ve toplamda 2 işlemdir.
İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Kredi Kartı Nedir? Özellikleri Neler?

TEB EFT İşlemi Ücreti Ne Kadardır?

Türkiye Ekonomi Bankası EFT işlemi ücreti gönderilen para miktarı ve kullanılan bankacılık işlem kanalına göre değişiklik göstermektedir. Ücretlendirme olarak en yüksek işlem kesintileri, TEB şubelerinden yapılan EFT işlemlerine uygulanmaktadır. TEB şubeleri yanında ise TEB telefon şubesi, TEB yıldız hattı ve TEB özel hattı EFT işlem ücretleri benzerlik göstermektedir. TEB EFT işlem ücretleri Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi tutarı hariç tutularak şu şekilde verilmiştir:

  • 000 TL’ye kadar 5 TL,
  • 001 TL – 50.000 TL aralığında 10 TL,
  • 000 TL ve üzerinden ise 100 TL olarak ücretlendirilir.

TEB Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Türkiye Ekonomi Bankası hesap yönetim ücreti miktarı hesap türüne göre değişiklik göstermektedir ancak TEB hesap işletim ücreti miktarı minimum düzeyde 8,57 TL olarak belirlenmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu yatırım ekstre masrafı olarak değerlendirilen hesap yönetim ücretlerine ilave olarak % 5 tutarında Banka ve Sermaye Muameleleri Vergileri kesintisi uygulanmaktadır ve Türkiye Ekonomi Bankası hesapları üzerinden düzenli bir şekilde tahsis edilmektedir. Mevduat hesap türlerinin tamamı için uygulanan hesap işletim ücreti, vadeli ya da vadesiz hesaplarda düzenli olarak tahsis edilmektedir.

TEB EFT İptal Etme İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

teb eft islemi nasil iptal edilir

Türkiye Ekonomi Bankası EFT iptal işlemi eğer karşı bankaya transfer işlemi onaylanmadıysa iptal edilebilir. Verilen EFT emrini iptal etmek için ilk olarak TEB internet bankacılığı kullanıyor iseniz giriş yaparak EFT işlemini kontrol edin. Eğer EFT ulaşmamış ise aynı sayfa üzerinden iptal et butonu ile bu emri kolay bir şekilde iptal edebilirsiniz. Bunun haricinde telefon bankacılığı ile de iptal işlemi gerçekleşebilir. Ancak müşteri temsilcisine ulaşmak ve kimlik doğrulama aşamaları uzun süreceğinden dolayı bu yöntem gecikmesine ve EFT işlemini iptal etme imkanının ortadan kalmasına sebep olabilir.

İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Bireysel Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

QNB Finansbank cebe havale nasıl çekilir? Yazısına da göz atabilrisiniz.

TEB Cebe Havale İşlemi Hangi Uygulamalar Üzerinden Yapılabilir?

Türkiye Ekonomi Bankası cebe havale işleminin yapılması şunlar üzerinden gerçekleşebilmektedir:

  • İnternet bankacılığı ile cebe havale işlemini yapmak için TEB internet sayfası üzerinden,
  • Mobil bankacılık ile cebe havale işlemini yapmak için CepteTEB uygulaması üzerinden sisteme giriş yapın. Bu uygulama telefonunuza yok ise Google Play Store ya da AppStore üzerinden uygulamayı indirebilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için ise T.C. kimlik numarası / kullanıcı kodunu ve şifrenizi girin. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise menüden para transferleri – cebe para gönderme adımlarını uygulamanız gerekmektedir. Açılan sayfada cebe havale yapmak istediğiniz kişinin telefon numarasını ve havale edilecek olan para tutarını girdikten sonra işleminizi onaylayın. Gönderilen havale tutarının 20 TL ve katları olması gerektiğini unutmayın. TEB cebe havale yöntemini uyguladıktan sonra alıcı telefon numarasına bir bilgilendirme mesajı gönderilir.

Gerçekleştirilen havale işlemi iptal edilmek istenir ise 0 850 222 09 29 numaralı müşteri hizmetleri üzerinden iletişim kurularak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda TEB internet bankacılığı üzerinden de iptal işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.