Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Cebe Havale Nasıl Çekilir?

02.07.2021
1.636
ING Bank Cebe Havale Nasıl Çekilir?

ING Bankası cebe havale işlemi ile para çekme işlemi için ilk olarak alıcının ING Bank ATM’lerinden giriş tuşuna basması gerekmektedir. Daha sonra ise “Kartsız İşlemler” menüsüne girmelidir. Alıcı, kendi cep telefonuna gelen SMS’teki referans numarası, T.C. kimlik numarası ve gönderenin cep telefon numarasını girdikten sonra kolay bir şekilde parayı çekebilmektedir.

ING Bank cebe havale işlemi yaptığınız kişi, ParaMara uygulamasını kullanıyor ise referans kodunu “gelen parayı al” menüsünden de görebilir. ParaMara uygulamasını indirip cep telefon numarasını bildiğiniz her kişiye para transferi yapabilirsiniz. Aynı zamanda ParaMara uygulaması ile cebe havale yapabileceğiniz gibi bu uygulamayı kullanıyorsanız arkadaşlarınızdan da para isteyebilirsiniz. Yani iki taraf da uygulamayı kullanıyor ise para transfer işlemi kolay bir şekilde ve kısa bir zamanda gerçekleşecektir. Eğer ki para havale işlemi gerçekleştireceğiniz kişi, bu uygulamanın bir kullanıcısı değilse banka üzerinden uygulamayı indirerek hemen kullanabilir. Gerekli aktive etme işlemleri tamamlandıktan sonra istediğiniz gibi para transfer işlemlerini yapabilirsiniz. Alıcı, havale edilen parayı 7 gün içerisinde çekmezse, para gönderen hesabın iade edilmektedir.

ING Bank Cebe Havale İşlemi Nedir?

ING Bankası cebe havale yöntemi para transferi yapılacak kişinin banka hesabı olmasına gerek kalmadan para gönderebileceğiniz bir sistemdir. EFT – havale saatlerinin içerisinde olmasanız bile hafta sonları, geç saatler ve hatta resmî tatil günlerinde cebe havale işlemi ile kolay bir şekilde para gönderebilirsiniz.

ING Bank Cebe Havale İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

ING Bankası cebe havale yöntemini kullanmak için ilk olarak ING Bank’ta bir hesabınızın bulunması gerekmektedir. Hem gönderici hem de alıcı kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. ING Bank cebe havale işlemi, bankanın kendi uygulaması olan ParaMara üzerinden yapılabilir. Bu uygulamayı AppStore, IOS ya da Android telefon işletim sistemine sahip elektronik cihazlarınıza indirerek kullanabilirsiniz. ParaMara uygulamasını indirdikten sonra internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulaması giriş bilgilerinizi kullanarak bu uygulamaya da giriş yapabilirsiniz. Uygulamaya girdikten sonra ise şu adımları uygulamanız gerekmektedir:

  • “Para Gönder” bölümünün altında bulunan “cep numarasına para gönder” seçeneğine basarak para göndermek istediğiniz kişinin cep telefon numarasını yazmanız gerekmektedir.
  • Bu işlem de tamamlandıktan sonra işlemin onaylanıp onaylanmadığını müşteri hizmetleri aracılığı ile sorgulayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir :  TEB Kredi Kartı Başvuru Sonucu Ne Zaman Belli Olur?

ING Bank Cebe Havale İşlem Limitleri Nedir?

ING Bankası CepBank havale işlem limiti şu şekilde verilmiştir:

  • Gönderebileceğiniz miktar günlük olarak 500 TL,
  • Haftalık olarak 1.000 TL,
  • Aylık olarak ise 1.500 TL’yi geçemez.

Aynı zamanda da işlem sayısı günlük 2, haftalık 4 ve aylık 4 işlem ile sınırlandırılmıştır. Alıcılar ise farklı ATM’lerden olmak üzere istedikleri kadar para çekebilir.

ParaMara uygulamasına kaydolmak ve uygulamayı kullanmak tamamıyla ücretsizdir. Aynı zamanda çoğu bankanın aksine ING Bank cebe havale işlemi için ek bir işlem ücreti alınmaz. Uygulamayı indirip giriş yaptıktan sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca 10 TL ve katları şeklinde para gönderimi yapabilirsiniz.

QNB Finansbank cebe havale nasıl çekilir? Yazısını inceleyebilirsiniz.

ING Bank Cebe Havale İşlem Ücreti Nedir?

ing bank cebe havale islem ucreti fiyati

ING Bankası cebe havale uygulamasının işlem masrafı bulunmamaktadır. ParaMara uygulamasına kaydolarak kullanabileceğiniz ING Bank cebe havale yönteminde para transfer işlemleri tamamıyla ücretsiz gerçekleşir.

ING Bank Cebe Havale İptal İşlemi Nasıl Yapılır?

ING Bankası cebe havalenin iptal işlemini anında yapılması mümkündür. Alıcı tarafından en fazla 24 saat içerisinde çekilmeyen cebe havale işlemleri iptal edilir ve iptal sonrası gönderilen tutar, gönderici hesabına iade edilir. Buna ek olarak parayı gönderen kişi, parayı yanlış bir numaraya gönderir ya da buna benzer hatalar gerçekleştirirse ve bu gibi sebeplerden kaynaklı olarak havale işlemini iptal etmek istiyorsa bu gibi durumlarda en kısa sürede ING Bank çağrı merkezi aranmalı ve müşteri temsilcisine durum anlatılıp iptal işlemi talebi belirtilmelidir. Bu talebiniz müşteri hizmetleri tarafından onaylanırsa iptal işlemi gerçekleştirilir. Ancak iptal işleminin yapılabilmesi için paranın gönderildiği alıcının henüz parayı çekmemiş olması gerekmektedir.

ING Bank Havale İşlem Masrafı Ne Kadardır?

ING Bankası havale işleminin ücreti havalenin yapılması için kullanılan bankacılık kanallarına göre değişiklik göstermektedir. ING Bank havale işlem ücretleri şu şekilde verilmiştir:

  • ATM üzerinden para transfer edilecek ise işlem ücreti 8 TL olarak belirlenmiştir.
  • Telefon bankacılığı ile de havale işlemi gerçekleştirilebilir. Bu şekilde yapılan para transferinden kesilecek olan ücret asgari ve azami olarak ikiye ayrılır. Asgari tutar 45 TL iken azami tutar 56 TL’dir. Düzenli olarak ileri tarih içinde gerçekleştirilecek olan işlemler için her işlem karşılığında ise 2,25 TL kesilmektedir.
  • ING Bank şubelerinden yapılacak olan para transferlerinde ise 35 TL işlem ücreti kesilmektedir.
  • Hesaptan aktarılacak para bir isim üzerine yapılacak ise gönderilecek olan para miktarına göre en az 60 TL havale ücreti kesilmektedir.
  • Kasadan hesaba ya da kasadan kişiye havale yapılması durumlarında ise en az 60 TL ücret alınmaktadır.
  • İnternetten yapılacak para transferlerinde ise işlemler yalnıza 2,20 TL’dir. Düzenli yapılacak olan ileri tarihli işlemler için sadece 1,50 TL işlem ücreti kesilir. Bu fiyatlar mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirilecek olan havale işlemleri için de aynı şekilde geçerlidir.
İlginizi Çekebilir :  Enpara Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

ING Bank ile Cebe Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

ing bank cebe havale ile eft yapma yollari

ING Bankası üzerinden cebe havale ve EFT işlemleri gerçekleştirmek için kullanacağınız uygulama ING Bank’ın mobil uygulaması olan ParaMara’dır. İlk olarak bu uygulamayı telefonunuza yükletin. AppStore ya da Google Play’den kolay bir şekilde indirilebilmektedir. İndirildikten sonra kimlik numarası ve telefon numarası yazılıp şifre belirlenir. Bu uygulama ile havale yapabilmek için ise menüdeki “Para Gönder” yazan kısma tıklanmalı ve para transfer etmek istediğiniz kişinin cep telefon numarası yazılmalıdır.

Garanti BBVA Cebe havale nasıl çekilir? Yazısını inceleyebilirsiniz.

ING Bank EFT İşlem Masrafı Ne Kadardır?

ING Bankası EFT işlem ücreti havalenin yapılması için kullanılan bankacılık kanallarına göre değişiklik göstermektedir. ING Bank EFT işlem masrafları şu şekilde verilmiştir:

  • ATM üzerinden yapılacak olan her para transfer işlemi için kesilen işlem ücreti 12 TL olarak belirlenmiştir ancak bu ücret 15 TL de olabilmektedir. Bu, EFT işleminin geç ya da erken saatlere denk gelmesine bağlı olarak değişen bir durumdur.
  • İnternet üzerinden yapılacak olan EFT işlemi için 4,90 TL işlem ücreti kesilmektedir.
  • İnternet üzerinden ileri tarihli işlem için ise 4 TL işlem ücreti kesilmektedir. Bu tutar EFT geç saatte gerçekleşir ise 7,75 TL’ye ulaşabilmektedir.
  • Mobil bankacılık uygulaması üzerinden yapılacak olan EFT işleminde 4,50 TL işlem ücreti kesilmektedir. Geç saatlerde gerçekleşen EFT için ise 7 TL kesilir.
  • Telefondan yapılacak olan EFT işleminde asgari tutar 50 TL ve azami tutar 110 TL’dir. İleri tarihli yapılacak olan işlemlerden kesilecek olan tutar ise 6,25 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda geç EFT işlemlerinde 75 TL – 120 TL arasında bir işlem ücreti kesilir.
  • Son olarak şubeden para transferi ise 55 TL – 450 TL aralığında değişmektedir. Toplu ödeme grubunda olan tüzel müşteriler için ise sabit EFT ücreti 3,50 TL’dir. ING Bank cebe havale ücreti ise bulunmamaktadır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.