Kredi Destekleri ve Bankacılık

QNB Finansbank Cebe Havale Nasıl Çekilir?

02.07.2021
1.808
QNB Finansbank Cebe Havale Nasıl Çekilir?

Finansbank cebe havale çekme işlemi için alıcı, cep telefonuna gelen bilgiler ile günün herhangi bir saatinde Finansbank ATM’lerine giderek kendisine gönderilen parayı kolay bir şekilde çekebilir. Parayı çekmek için ATM’den giriş butonuna bastıktan sonra “Para Çekme” işlemlerine tıklayın. Bu kısımdaki “Cebe Gelen Parayı Çekme” seçeneğine basın. Alıcı, cep telefonuna gelen SMS bilgilerinde referans kodu da dahil olmak üzere kendi T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası ve gönderilen tutarı doğru bir şekilde girin. Eğer ki 3 kez hatalı tuşlama yapılırsa işlem iptal edilir ve ödeme, göndericinin hesabına iade edilir. QNB Finansbank cebe havale işlemi için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Herhangi bir Finansbank ATM’sine gidin.
  • Kartsız işlemler bölümüne gitmek için giriş tuşuna basın.
  • Menüden “Para Transferleri” adımını seçin.
  • Cebe gelen havale menüsüne girin ve istenilen bilgileri tuşlayın.
  • Alıcı, para çekme işlemi için hiçbir ücret ödemez. Parayı çekerken yollanmış miktar ise tek seferde çekilmelidir.

QNB Finansbank Cebe Havale İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Finansbank cebe havale işlemi yapmak için mobil bankacılık uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra internet bankacılığı bilgilerinizi kullanarak uygulamaya giriş yapın. Bu işlemden sonra ise “Para Transferleri” menüsü başlığı altında bulunan “Cebe Havale” seçeneğine tıklayın. Bu kısımda alıcının cep telefonu ve gönderilen tutar doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmelidir. Aksi halde yanlış bir kişiye para gönderebilirsiniz. Bu işlem için sırasıyla uygulanması gereken adımlar şu şekilde verilmiştir:

  • Finansbank internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulamasına giriş yapın.
  • Menüden “Para Transferleri” seçeneğine tıklayın.
  • “Cebe Para Gönderme” menüsüne giriş yapın ve istenilen bilgileri girin. Bu şekilde de para gönderme işlemi tamamlanmış olur.
İlginizi Çekebilir :  Emekli Olurken Hangi Evraklar Gereklidir? İstenen Belgeler

QNB Finansbank Cebe Havale İşlemi Nedir?

Finansbank cebe havale işlemi para göndermek istenilen kişiye iban numarası ya da QNB Finansbank hesabı olmasına gerek kalmadan para transferi yapabilme imkânı sunan bir sistemdir. Bu işlem için alıcının Türkiye kapsamında bir cep telefon numarası olması gerekir. Alıcı, telefon numarasına gelen şifre ile Finansbank ATM’lerinden kolay bir şekilde nakit para çekebilmektedir. İstenilen zaman diliminde bankanın EFT / havale saati olmasın gerek kalmadan, cebe transfer işlemini gerçekleştirebilir.

Garanti BBVA  cebe havale nasıl çekilir? Yazısını inceleyebilirsiniz.

QNB Finansbank Cebe Havale İşlemi İptali Nasıl Gerçekleştirilir?

Finansbank cebe havale iptal işlemi için gönderici cebe havale işlemini yaptıktan sonra, alıcının gönderilen parayı ilk 24 saat içerisinde çekmemesi gereklidir. Bu süre içerisinde çekilmeyen para, işlem ücreti ile beraber gönderici hesabına iade edilir. İade işlemi yalnızca birkaç saat sürmektedir. Aynı zamanda alıcı, para çekmeye çalışırken herhangi bir bilgiyi 3 kere üst üste yanlış girmesi durumunda da iptal gerçekleşir. Bu durumda da göndericinin para gönderme işlemini yeniden yapması gerekir. Ancak bilgiler doğru bir şekilde girildiği zaman hiçbir sorun yaşanmadan alıcı kişi, parayı çekebilir.

QNB Finansbank Cebe Havale İşlem Limiti Ne Kadardır?

qnb finansbank cebe havale siniri nedir

Finansbank cebe havale işlemi için belirlenmiş olan limitler ile QNB Finansbank cebe havale kapsamında gönderebileceğiniz para miktarı ve yapabileceğiniz işlem sayısı kısıtlanmıştır. Bu kısıtlamaya göre günde en fazla 2 işlem dahilinde 500 TL, haftada 4 işlemi geçmemek koşulu ile 1.000 TL ve ayda ise toplam 6 işlem ile 1.500 TL para gönderme işlemi yapılabilmektedir.

QNB Finansbank Mobil Bankacılık ile Cebe Havale İşlemi Nasıl Yapılır?

Finansbank mobil bankacılık uygulaması ile cebe havale işlemi için şu adımlar uygulanmalıdır:

  • Menüden “Para Transferleri” ve açılan alt kısımlardan da “Cep Telefonuna” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada alıcının cep telefon numarası ve gönderilecek olan tutarı girip onaylayın.
İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Kredi Kartım Nerede? Sorgulama

Finansbank Enpara Mobil Uygulaması ile Cebe Havale İşlemi Nasıl Yapılır?

Finansbank Enpara ile cebe havale yapmak için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Menüden “Transferler” seçeneğini seçin ve paranın gönderileceği hesaba tıklayın.
  • Başka bir alıcı – cep telefonu adımlarını uygulayın.
  • Alıcı T.C. kimlik numarası ve cep telefon numarası ile gönderilecek olan tutarı girerek işlemi onaylayın. Bu işlemler doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılır ise alıcı kişiye referans kodu içeren bir mesaj gidecektir.

QNB Finansbank Enpara Cebe Havale Para Çekme Nasıl Yapılır?

Finansbank Enpara uygulaması üzerinden cebe havale işlemi para çekme için QNB Finansbank ATM’leri kullanılmalıdır. Bu işlem için:

  • Giriş – Para Çekme – Cebe Gelen Parayı Çekme adımları sırasıyla uygulanmalıdır.
  • Daha sonra alıcının T.C. kimlik numarası, gönderilen tutar ve mesajdaki referans kodu girilerek işlem tamamlanmaktadır.

Enpara ile Cebe Havale İşlemi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Enpara.com cebe havale işlemi, herkes tarafından kullanılabilen bir para transfer sistemidir. Bu sistemde, vadesiz hesapta bulunan para bir cep telefonu numarasına havale edilir. Paranın gönderildiği kişi ise bunu QNB Finansbank ATM’lerinden kolay bir şekilde çekebilir. Herhangi bir zaman sınırlaması bulunmamasından dolayı her durumda para göndermek mümkün hale gelir. Bu bakımdan son derece önemli bir işlemdir. Enpara.com havale işleminin gerçekleşmesi için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Öncelikle Enpara uygulamasına ya da Finansbank internet bankacılığına giriş yapın.
  • Buradan vadesiz hesap kısmına girin ve para transferleri bölümüne geçiş yapın.
  • Alıcı olarak cep telefon numarası kısmına tıklayın.
  • Alıcının cep telefon numarası ve gönderilecek tutarı yazın. İşleme onay verin ve bu şekilde para gönderme işlemi tamamlanmış olur.
  • Bu işlem tamamlandıktan sonra alıcıya SMS ile bir referans kodu gönderilir. Bu kod, para çekerken kullanılır. Aynı zamanda ilgili kişi, kendisine para geldiğini bu şekilde anlar.
İlginizi Çekebilir :  Devlet Destekli Konut Kredisini Hangi Banka Veriyor?

QNB Finansbank Müşteri Hizmetleri ile Cebe Havale İşlemi Nasıl İptal Edilir?

nasil iptal edilir qnb finansbank cebe havale

Finansbank müşteri hizmetleri cebe havale iptal işlemi için bankaya kayıtlı olan cep telefon numaranız ile 0 850 222 09 00 numarasını arayıp operatöre bağlanın. Operatöre bağlandıktan sonra güvenlik teyidini gerçekleştirin. Bağlandığınız müşteri temsilcisine Finansbank’a kayıtlı cep telefon numaranızı ve cebe havale işlemi yaptığınız kişinin cep telefonunu bildirin. Cebe havale işlemi iptali yapmak istediğiniz belirttikten sonra banka görevlisi size hızlı bir şekilde yardımcı olacaktır.

Denizbank cebe havale nasıl çekilir? Yazısına da göz atabilirsiniz.

QNB Finansbank Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Finansbank hesap yönetim ücreti miktarı 3 ve 6 aylık, 12 aylık dönemlerde tahsil edilir. QNB Finansbank hesap işletim ücreti, havale ve EFT işlemleri ya da kredi kartı ödemeleri gibi işlemleri için tahsil edilir. Aynı zamanda para çekme işlemleri de hesap işletim ücretleri kapsamında değerlendirilir. Finansbank hesap işletim ücreti yıllık olarak 153 TL olarak belirlenmiştir ve müşteri hesaplarından 3 ayda 1 kereye mahsus olmak üzere 38,25 TL çekilmektedir. Finansbank hesap yönetim ücretleri dışında bir de hizmet bedeli talep eden bankalar arasında yer almaktadır. Bu ödemeler ise 3 ayda 1 alınmaktadır.

QNB Finansbank Cebe Havale İşlemi Ücreti Ne Kadardır?

Finansbank cebe havale masrafı 2 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, gönderen kişi tarafından işlem yapılırken otomatik olarak kesilmektedir. Alıcı kişiye ise QNB Finansbank cebe havale işlemi sırasında ve sonrasında herhangi bir ücretlendirme işlemi uygulanmaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.