Kredi Destekleri ve Bankacılık

Garanti BBVA Cebe Havale Nasıl Çekilir?

Garanti BBVA Cebe Havale Nasıl Çekilir?

Garanti Bankası cebe havale işlemi Garanti BBVA ATM’sine giderek yapılmaktadır. Garanti BBVA cebe havale işlemi şu şekilde yapılmaktadır:

  • ATM ekranında mevcut olan giriş butonunu seçin.
  • Açılan ana menüden “CepBank Para Çekme” adımı seçin.
  • Göndericinin cep telefon numarası, kendi cep telefon numarası, gönderilen tutar ve kısa mesajda bulunan referans kodu girilerek para çekme işlemi tamamlanmış olur.

Gönderilen tutar, alıcı tarafından 7 gün içerisinde çekilmelidir. Alıcıya gönderilen ücretsiz mesajda, gönderilen tutar ve göndericinin cep telefonu güvenlik nedeni ile belirtilmez. Göndericinin alıcıya bu bilgileri ayrı bir şekilde vermesi gerekmektedir.

Garanti BBVA CepBank Tanımlama Nasıl Yapılmaktadır?

Garanti Bankası CepBank tanımlama işlemi için şu adımlar uygulanmalıdır:

  • İlk olarak Garanti Bankası adresine giriş yapılması gerekmektedir.
  • Daha sonrası internet bankacılığı butonuna tıklanıp giriş yapılmalıdır.
  • İnternet bankacılığı menüsünde bulunan Garanti BBVA internet bankacılığı tanımlama seçeneği seçilmelidir.
  • Açılan yeni sayfada cep telefon numarası, hesap numarası ve günlük işlem üst limiti seçilmelidir ve CepBank şifresi oluşturulmalıdır.
  • Günlük işlem üst limitinin en fazla 1.000 TL olarak belirlenmesi mümkündür. CepBank hareket izleme menüsü üzerinden yapılan CepBank işlemlerinin takibi de yapılmaktadır.

Garanti BBVA Mobil Bankacılık ile Cebe Havale Nasıl Yapılmaktadır?

Garanti Bankası mobil bankacılık uygulaması üzerinden cebe havale işlemi şu adımlar izlenerek yapılmaktadır:

  • İlk olarak kullanılan cihazın işletim sistemine göre AppStore ya da Google Play Store üzerinden mobil uygulamanın indirilmesi gerekmektedir.
  • Ardından müşteri numarası ve mobil bankacılık uygulaması şifresi ile uygulamaya giriş yapın.
  • Ana ekranın alt bölümünde bulunan işlemler menüsüne tıklayın.
  • İlk sırada bulunan “Para Transferleri” işlemi seçilmelidir.
  • Cep numarasına transfer seçeneğine tıklayın.
  • Para gönderme, para isteme ve hareketler / işlem iptali olmak üzere 3 seçenek bulunmaktadır. Para gönderme seçeneğini seçmelisiniz.
  • Paranın aktarılacağı hesap, göndericinin cep telefon numarası, alıcının cep telefon numarası ve gönderilecek tutarı girin. Daha sonrasında girilen bilgilerin onaylanması ile bu işlem tamamlanır.
İlginizi Çekebilir :  İsimden Telefon Numarası Nasıl Bulunur?

Denizbank cebe havale nasıl çekilir? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Garanti BBVA CepBank Avantajları Nelerdir?

garanti cepbank faydalari

Garanti Bankası CepBank öne çıkan özellikleri şu şekilde verilmiştir:

  • Kolaylık ve hız sağlayan bir sistemdir çünkü kişinin cep telefonu üzerinden tek bir işlem ile Garanti Bankası hesabı olsa da olmasa da karşıdaki kişiye para gönderebilmesini sağlar. Aynı zamanda yine kartsız bir şekilde paranın ATM’den çekilebilmesi mümkündür.
  • Paracard Bonus ya da Paracard Bonus Trink’e para gönderilebilmektedir.
  • GSM RL yükleme, kredi kartı borcu ödeme, şans oyunları, OGS ve KGS ödemelerini de CepBank üzerinden yapabilmek mümkündür.
  • CepBank’a tanımlı hesabın bakiyesini öğrenmek için telefonun mesaj kısmına “Bakiye” yazılması ve mesajın da “3333” e gönderilmesi yeterli olacaktır.

Denizbank Cebe Havale İşlemi Nasıl Yapılır?

Denizbank Bankası cebe havale işlemi yapmak için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Para gönderilecek kişinin cep telefonu numarasını yazıp bir boşluk bırakın. (Paracard ya da Bonus Kontör karta gönderim yapılacaksa bu kartların numarasını yazın.)
  • 10 TL ve katları olmak üzere gönderilecek tutarı yazın, tekrar boşluk bırakın.
  • CepBank şifresini de ekledikten sonra cep telefonlarından “3333” e kısa mesaj gönderin.
  • Mesaj gönderdikten sonra “3333” ten işlemin gerçekleştiğine dair ve referans numarası içeren bir SMS gelmektedir.
  • Para göndereceğiniz kişiye Garanti BBVA Bankası üzerinden, sizin ad ve soyadınızı, para çekim sırasında kullanacağı şifreyi bildiren ücretsiz bir SMS gönderilir.

CepBank işlemi SMS alma ve gönderme özelliği olan tüm cep telefonları ve tüm GSM operatörleri ile yapılabilir. Garanti Bankası CepBank işleminin farkı, cebe havale işleminin SMS yol ile kolay bir şekilde yapılabilmesidir.

Garanti BBVA Cebe Havale İptal Sonrası Çekilmeyen Paralara Ne Olmaktadır?

Garanti Bankası cebe havale işlemi iptal sonrasında çekilmeyen paralar gönderici hesabına iade edilir. İade işlemi, Garanti BBVA cebe havale işleminin 7 gün içerisinde alıcı tarafından çekilmemesi sonucu gerçekleşir. Aynı zamanda alıcı, parayı henüz çekmediği sürece gönderici internet şubesi üzerinden CepBank menüsüne girerek ya da cep telefonundan “İPTAL” yazıp, SMS ile gelmiş olan referans kodu da eklenerek “3333” e kısa mesaj göndererek iptal işlemini yapar. Alıcı parayı çekmiş ise işlem iptal edilemez.

İlginizi Çekebilir :  Denizbank Müşteri Hizmetlerine Nasıl Bağlanılır?

Garanti BBVA Cebe Havale İşlem Limitleri Ne Kadardır?

Garanti Bankası cebe havale uygulamasında işlem limiti şu şekilde verilmiştir:

  • Günlük toplam 500 TL ve en fazla 2 işlem yapılabilir.
  • Haftalık toplam 1.000 TL ve en fazla 4 işlem yapılabilir.
  • Aylık toplam 1.500 TL ve en fazla 6 işlem yapılmaktadır.

Garanti BBVA Cebe Havale İşlemi Nedir?

Garanti Bankası cebe havale uygulaması, bir kişinin banka hesabına gerek duymadan yapabildiği para transfer işlemidir. Bazı bankalarda ismi CepBank, bazı bankalarda ise cebe havale olarak kullanılır. Garanti BBVA internet bankacılığı ve telefon bankacılığı ile kolay bir şekilde cebe havale işlemleri gerçekleştirilir. Cebe havale yapıldığında alıcı kişi, bilgi içeren bir SMS alır. Bu SMS’te referans kodu ve para çekme şifresi gibi bazı bilgiler vardır. Bu bilgiler alıcı, herhangi bir Garanti BBVA ATM’sinde kartsız işlemler menüsü üzerinden cebe havale kısmını seçerek işlemlerini gerçekleştirebilir.

Garanti BBVA Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

garanti hesap isletim ucreti fiyati ne kadar

Garanti Bankası hesap işletim ücreti miktarı 125 TL’dir. Kart, emekliler ve kurumsal maaş ödemeleri dışında Garanti BBVA hesap işletim ücreti tahsil etmektedir. Kişiler, kartı teslim aldıktan sonra kartı kullanarak her alışverişlerinde Bonus para kazanma imkanına sahiptir.

Garanti BBVA hesabı açmak için ilk olarak gerekli olan koşulların sağlanması ve talep edilen belgeler ile banka şubesine başvuru yapılması gerekir. İkametgâh adresi, telefon numarası, pasaport ya da kimlik belgesi evrakları hazırlandıktan sonra banka hesabı için başvuru, kolay bir şekilde yapılmaktadır. Evraklar hazırlandıktan sonra ise Garanti Bankası şubelerinde gidilmelidir. Bankaya başvuru yapılan zamandan yaklaşık olarak 10 gün içerisinde kart, teslim edilir. Garanti BBVA internet bankacılığı üzerinden Bonus ve Paracard uygulamalarını kullanmak için de başvuru yapılabilir. Bonus uygulaması ile alışveriş yaparken Bonus puanlar kazanılmaktadır. Daha sonra bu puanları alışveriş yaparken kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

Akbank cebe havale nasıl çekilir? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Garanti BBVA Cebe Havale Masrafı Ne Kadardır?

Garanti Bankası cebe havale işleminin ücreti, alıcı kişinin Garanti BBVA ATM’lerinden kartsız işlem seçimi ile para çekebilmesi için belirlenmiştir. Gönderim için belirlenen limit 1.000 TL iken bu işlem için ödenecek ücret ise 2,75 TL olarak belirlenmiştir. Bu masrafı, gönderici ödemek zorundadır. Bu sebeple de para gönderimi esnasında fazladan gönderim ücreti olması gerekmektedir. Olmaz ise parayı karşı tarafa gönderemezsiniz.

Para çekme kısmına girdikten sonra Cepbank “Para Çekme” menüsü ile cep telefon numarası girerek alabileceğiniz para için ayrıca masraf ödemesi yapılmaz. Para gönderim işleminin tamamlanması ardından alıcının parayı son 24 saate çekmesi gerekmektedir. Aksi halde telefona gönderilen para, gönderici kişinin hesabına iade edilir ve Garanti BBVA cebe havale işlemi iptal edilmiş olur. Yanlış hesaba para gönderimi yapılması durumunda ise iade işlemi yapılmaz. Bu paranın iade işlemi için 24 saat sürenin geçmesi gereklidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.