Kredi Destekleri ve Bankacılık

TEB Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

28.06.2021
1.490
TEB Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Türkiye Ekonomi Bankası hesap yönetim ücreti miktarı hesap türüne göre değişiklik göstermektedir ancak TEB hesap işletim ücreti miktarı minimum düzeyde 8,57 TL olarak belirlenmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu yatırım ekstre masrafı olarak değerlendirilen hesap yönetim ücretlerine ilave olarak % 5 tutarında Banka ve Sermaye Muameleleri Vergileri kesintisi uygulanmaktadır ve Türkiye Ekonomi Bankası hesapları üzerinden düzenli bir şekilde tahsis edilmektedir. Mevduat hesap türlerinin tamamı için uygulanan hesap işletim ücreti, vadeli ya da vadesiz hesaplarda düzenli olarak tahsis edilmektedir.

TEB Hesap İşletim Ücreti Nasıl Tahsis Edilmektedir?

Türkiye Ekonomi bankası hesap yönetim ücreti alınması vadesiz hesaplarda yıllık olarak gerçekleştirilir. Yıllık hesap yönetim ücretleri ocak, nisan, temmuz ve ekim ayı olarak 4 taksite bölünmüştür. Hesap işletim ücretinin kesileceği tarihlerde, müşterilerin hesabında yeterli bakiye mevcut değil ise hesap içerisine yeterli bakiye aktarılması beklenir. Hesaba müşteri tarafından para aktarıldığında, hesap işletim ücreti kısmi şekilde kesilmektedir. Hesap kullanımı için yıllık olarak alınan masraf giderleri, son 6 ay içerisinde hiç hareket gerçekleşmeyen hesaplardan silmez. Yalnızca kurumsal hesaplardan kesilen ücretler, bireysel müşteri hesaplarından alınmaz.

TEB Hangi Hesaplardan Hesap İşletim Ücreti Alınmaz?

Türkiye Ekonomi Bankası hesap yönetim ücreti kesilmeyen hesap türleri şu şekilde verilmiştir:

  • Etkin paketi bulunan yıldız TEB bankacılık müşterilerin hesaplarından
  • İlgili dönemler arasında en az 2 fatura için otomatik ödeme talimatı oluşturan müşterilerin hesaplarından
  • Okul ödemeleri için otomatik ödeme talimatı oluşturan velilerin açtığı hesaplardan
  • İlgili dönemde olmak kaydıyla müşterilerin ilk kez TEB bankası müşterisi olma durumunda, müşterilerin hesaplarından
  • Üniversite bankacılığı kapsamında öğrenci kredi kartı ya da öğrenci hesabı açan öğrencilerin hesaplarından
  • Taksitli kredi çekmiş müşterilerin kredi borcunu ödemek için sahip olduğu hesaplardan
  • Kredi taksiti ve sigorta taksiti haricinde TEB üzerinden yapılacak bankacılık işlemlerinin gerçekleştirildiği hesaplardan da TEB hesap işletim ücreti alınmaz.
İlginizi Çekebilir :  Solucan Gübresi Üretimi Devlet Desteği Nedir? Başvurusu, Şartları

QNB Finansbank hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısını inceleyebilrisiniz.

TEB Etkin Paket Müşterisi Özellikleri Nelerdir?

teb etkin paket musterisi nitelikleri

Türkiye Ekonomi Bankası etkin paket müşterisi sisteminin öne çıkan yönü, bankacılık kapsamında sunulan 14 farklı ürünün en az 5 tanesini kullanan müşteriler için kullanılır. Bankacılık işlemlerinin en az 5 tanesini aktif bir şekilde kullanan banka müşterileri, hesap işletim ücreti de ödemez. Türkiye Ekonomi Bankası, etkin müşterilerin hesabında yer alan varlıklar ya da kredileri dikkate almadan etkin müşteri paketinde bu hizmetlerin aktif olup olmamasına da ayrıca bir dikkat gösterir. Türkiye Ekonomi Bankası tarafından kullanılmaya sunulan 14 farklı ürün şu şekilde verilmiştir:

  • TEB Bankası konut kredisi
  • TEB Bankası ihtiyaç kredisi
  • TEB Bankası taşıt kredisi
  • TEB Bankası paran hazır hesapları
  • TEB Bankası vadeli mevduat hesapları (TL ya da yabancı para birimi ile oluşturulan mevduat hesabı / altın hesabı / vadeli altın hesabı)
  • Vadesiz TL mevduat hesabı
  • TEB yatırım hesapları (Yatırım fonu – B tipi likit yatırım fonu – hazine ve devlet bonosu – devlet tahvili – hisse senedi)
  • Otomatik ödeme talimatı
  • TEB bireysel bankacılık sistemi
  • TEB Bankası kredi kartı
  • TEB Bankası sigorta hesapları
  • Kredili mevduat hesabı (KMH)
  • TEB Bankası bireysel emeklilik sistemi

Bu TEB Bankası hizmetlerinden en az 5 tanesini aktif bir şekilde kullanan müşteriler, etkin paket müşterisi olarak adlandırılırlar. Etkin müşteri statüsünü elde eden müşteriler ise TEB’in sunduğu ayrıcalıklardan faydalanma imkanına sahip olurlar.

TEB Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Türkiye Ekonomi Bankası banka hesabı açma işlemi için TEB şubeleri haricinde internet bankacılığı, Cepteteb mobil uygulaması ve TEB telefon şubesi ile de gerçekleşebilir. Telefon şubesi ile banka hesabı açma işlemini yalnızca bankanın var olan müşterileri kullanabilmektedir. İlk defa TEB Bankası’ndan hesap açacak olan bireyler ise Cepteteb mobil uygulamasını kullanabilir ya da internet bankacılığı yardımı ile hesap açabilir.

İlginizi Çekebilir :  Denizbank Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

TEB Şube Üzerinden Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Türkiye Ekonomi Bankası şube ile banka hesabı açma işlemi için bazı belgeleri temin etmek gerekir. Bu belgeler arasında nüfus cüzdanı bulunmaktadır ve bankaya ilk defa başvuruda istenen bir belgedir. Nüfus cüzdanı ile herhangi bir TEB şubesine gidilerek banka açma talebinizi bildirin ve müşteri temsilcisi ile bu süreci tamamlayın. Daha sonrasında ise banka hesabı kartı çıkartılıp müşteriye verilir. Bu kart ile birçok bankacılık işlemi TEB ATM’leri üzerinden gerçekleştirilebilir.

TEB Hesap İşletim Ücreti Ne Zaman Tahsis Edilir?

teb hesap isletim ucreti vadesi

Türkiye Ekonomi Bankası hesap yönetim ücreti kesildiği aralık vadesiz mevduat hesaplarından 3 ayda 1 kesinti yapılmaktadır. TEB müşterisi olan kişinin TL hesabı yok ise döviz hesaplarından TL karşılığı kadar hesap işletim ücreti kesintisi yapılır. TEB Bankası’nın hesap işletim ücretleri uygulamasın göre her bir müşteri için 1 ücret kesintisi yapılır. Aynı zamanda Türkiye Ekonomi Bankası hesap işletim ücreti tahsil edilme dönemi ocak, nisan, temmuz ve ekim ayları olarak belirlenmiş ve uygulanmaktadır. Bir yıl içinde 4 kere alınan bu ücret, müşterilerin hesap bakiyesi uygun ise herhangi bir vadesiz mevduat üzerinden kesilir.

Bankanın tüzel kişi müşterileri için ise hesap işletim ücreti durumu farklılık gösterir. Tüzel kişi müşterileri için TEB müşteri hizmetleri numarası olan 0 850 200 06 66 numarası ile iletişime geçilmektedir.

Aynı zamanda hesap işletim ücreti Türkiye Ekonomi Bankası kapsamında % 5 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) de, hesap işletim ücretine eklenmektedir. Türkiye Ekonomi Bankası hesap işletim ücreti alım döneminde müşteri baz alındığı için her bir hesaptan ayrı şekilde ücret talep edilmez. Bu uygulama yalnızca TL ve yabancı para birimi ile açılan hesaplarda geçerli olan bir durumdur.

İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Yatırım Hesapları Nelerdir?

Garanti BBVA hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısına da göz atabilirsiniz.

TEB Hangi Durumlarda Hesap İşletim Ücreti Alınmaz?

Türkiye Ekonomi Bankası hesap yönetim ücreti alınmaması durumu, CEPTETEB uygulaması ile mümkündür. Hesap ücreti almayan bankalar arasında TEB de mevcuttur. 2014 yılından itibaren Türkiye Ekonomi Bankası tarafından oluşturulan mobil uygulama olan CEPTETEB uygulamasını kullanan müşterilerden hiçbir şekilde hesap işletim ücreti alınmaz. CEPTETEB hesap işletim ücreti bünyesinde ücretsiz hizmet verilmesi dışında bir de Yıldız Bankacılık müşterilerinden de TEB hesap işletim ücreti kesilmez. Yıldız Bankacılık müşterisi olabilmek için ise, bankanın 14 ana ürünü arasından en az 5 tanesine sahip olmak gereklidir.

Bankaların hesap işletim ücretleri uygulamasında otomatik ödeme talimatı da yer alır. Genel olarak otomatik ödeme talimatı tanımlanan hesaplardan bu ücret alınmaz. Bu sistem TEB’de de geçerlidir. TEB mevduat hesabına otomatik fatura ödeme talimatı vererek hesap işletim ücreti ödememe imkanına sahip olursunuz.

Hesap işletim ücreti tahsilatının yapılmaması için kullanılabilecek banka hesapları da vardır. Bu hesaplar; okul ödemesi için kullanılan veli hesapları, üniversite bankacılığından yararlanabilen TEB müşterilerinin ilk vadesiz TL hesapları, bankanın belirlediği zaman aralıklarında yeni hesap açtıran müşteriler, sigorta ödemesi ve kredi kartı ödemesi için kullanılan hesaplardır. TEB, bireysel müşterilerinin kredili mevduat hesaplarından kredi kartı ödemesi ve sigorta ödemesi haricinde herhangi bir bankacılık işlemi yapılması durumunda hesap işletim ücreti tahsil edilmeye devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.