Kredi Destekleri ve Bankacılık

QNB Finansbank Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

28.06.2021
1.446
QNB Finansbank Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Finansbank hesap yönetim ücreti miktarı 3 ve 6 aylık, 12 aylık dönemlerde tahsil edilir. QNB Finansbank hesap işletim ücreti, havale ve EFT işlemleri ya da kredi kartı ödemeleri gibi işlemleri için tahsil edilir. Aynı zamanda para çekme işlemleri de hesap işletim ücretleri kapsamında değerlendirilir. Finansbank hesap işletim ücreti yıllık olarak 153 TL olarak belirlenmiştir ve müşteri hesaplarından 3 ayda 1 kereye mahsus olmak üzere 38,25 TL çekilmektedir.

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMW), hesap işletim ücretlerine dahil edilmiştir. Ek hesapları, döviz hesapları ya da kredi kartı hesapları fazla olduğunda da sadece tek hesap ücreti alınmaktadır. Finansbank hesap yönetim ücretleri dışında bir de hizmet bedeli talep eden bankalar arasında yer almaktadır. Yıllık hizmet bedeli alınan Finansbank müşterileri, vadeli – vadesiz tüm hesaplarda hizmet bedeli ödemektedir. Bu ödemeler ise 3 ayda 1 alınmaktadır.

QNB Finansbank Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Finansbank banka hesabı açma işlemi için QNB Finansbank şubesine gidilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda QNB Finansbank bankacılık uygulaması Enpara ile online hesap açılabilmektedir. Hesap açma işlemi için istenen evraklar ise T.C. kimlik belgesi, ikametgâh adres belgesi ya da adınıza düzenlenen son 3 aya ait faturadır. (Su, doğal gaz, elektrik) QNB Finansbank Enpara üzerinden banka hesabı açmak için şu adımlar uygulanmalıdır:

  • com sitesine gidin.
  • Üst menüdeki kısımda yer alan “Enparalı Ol” butonuna tıklayın.
  • C. kimlik numarası, cep telefonu numarası ve kişisel bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girin.
  • SMS doğrulaması yaptıktan sonra QNB Finansbank Enpara hesap açılışı başvurusu tamamlanmış olacaktır.
İlginizi Çekebilir :  Denizbank Adres Güncelleme Nasıl Yapılır?

QNB Finansbank Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Finansbank mevduat hesabı açma işlemi için QNB Finansbank internet bankacılığına giriş yapın. Hesap açma sayfasından “Vadeli Mevduat Hesabı Açma” sayfasına gidin. Hesabı açarak paranızı ister günlük ister aylık ya da kendi belirleyeceğiniz vadeye göre değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

QNB Finansbank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Finansbank döviz hesabı açma işlemi için QNB Finansbank internet bankacılığına giriş yapın. Sırasıyla hesaplar – hesap açma – dolar / Euro seçeneklerini takip ederek hemen döviz hesabınızı açabilirsiniz. Bu şekilde dolar ya da Euro hesabınızda yatırımlarınızı yapmaya devam edebilirsiniz.

Garanti BBVA hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısını inceleyebilirsiniz.

QNB Finansbank Altın Hesabı Nasıl Açılır?

qn finansbank altin hesabi nedir

Finansbank altın hesabı açma işlemi için internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerine giriş yapın. Daha sonra sırasıyla hesaplar – hesap açma – altın hesabı işlemlerini takip ederek altın hesabınızı açmış olursunuz. QNB Finansbank’ta birikimlerinizi değerlendirmeyi altın hesabınızdan devam ettirebilirsiniz.

QNB Finansbank Havale Ücreti Nedir?

Finansbank havale işlemi ücreti havale işleminin nereden gerçekleştirildiğine göre değişiklik göstermektedir. QNB Finansbank şubeleri üzerinden havale işlemi, 55 TL – 500 TL aralığında değişir. İnternet şubesi üzerinden havale işlemi, 2,75 TL’dir. ATM’den havale işlemi ise 9 TL’dir. Enpara kullanıcıları ise havale işlemlerinde ücret ödememektedir. Aynı zamanda Enpara kullanıcıları Finansbank hesap işletim ücreti ödemez.

QNB Finansbank Vadesiz Mevduat Hesabı Özellikleri Nelerdir?

Finansbank vadesiz mevduat hesabı öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • Vadesiz mevduat hesabının size sağlayacağı banka kartı ile her türlü ödeme yapılabilir.
  • QNB Finansbank CardFinans nakit ile ATM’leri ve tek nokta ATM’leri aracılığı ile 7 gün 24 saat tüm bireysel bankacılık işlemi gerçekleştirilebilir.
  • QNB Finansbank şubeleri arasında gerçekleştireceğiniz havale işlemleri ücretsizdir.
  • Hesabınızı TL ya da herhangi bir döviz kuru cinsinden açtırabilirsiniz.
  • Telefon şubesi, internet şubesi ve mobil bankacılık uygulaması hesabı hakkında 7 / 24 bilgi alabilir ve bireysel bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Vadesiz mevduat hesabı ile EFT / havale işlemleri gerçekleştirilebilir.
  • Vadesiz mevduat hesabı ile otomatik ödeme talimatı verilebilir ve faturaları kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir :  Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği Nedir? Başvurusu, Şartları

QNB Döviz Hesabı Açma İşlemi Hangi Bankacılık Kanallarından Gerçekleştirilir?

Finansbank döviz hesabı açmak için kullanılabilecek bankacılık kanalları şu şekilde verilmiştir:

  • QNB Finansbank şubeleri
  • 0 850 222 09 00 numaralı QNB Finansbank çağrı merkezi
  • QNB Finansbank internet bankacılığı
  • QNB Finansbank internet sitesi

QNB Finansbank Hesap İşletim Ücreti Tahsilat Dönemi Nasıldır?

Finansbank hesap yönetim ücreti tahsilat süreci her 3 ayda bir alınacak şekilde düzenlenmiştir. Tahsilat dönemlerinde kontrol edilen hesaplarda para olmama durumunda, daha sonraki dönemlerde tamamen ya da bakiye yeterince kesinti yapılır. Döviz tevdiat hesaplarında da QNB Finansbank hesap yönetim ücreti tahsilat zamanı aynıdır.

QNB Finansbank hesap işletim ücreti ile ilgili muafiyet sağlanan bazı imkanlar sunulur. Özellikle de hesap işletim ücreti almayan banka hesabı olan Enpara uygulaması, bankanın müşterilerine sunduğu önemli imkanlar arasındadır. Finansbank Enpara internet şubesi ile açılan mevduat hesabından hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Enpara uygulamasında TL, Euro ve USD cinsinden birer adet banka hesabı açabilir ve bu hesaplar üzerinden işletim ücreti ödememe ayrıcalığına sahip olursunuz.

QNB Finansbank ile İletişim Adresleri Nedir?

Finansbank iletişim için şu seçenekler kullanılabilir:

  • QNB Finansbank internet sayfasında bankacılık ürün ve hizmetleri ile alakalı tüm bilgiler verilmektedir. Hesap işletim ücretleri ve tahsilat dönemleri, banka ürünleri ile ilgili detaylar yer almaktadır.
  • Finansbank müşteri hizmetleri ile iletişim için ise 0 850 222 0 900 numarası, 7 / 24 aranabilmektedir.

Denizbank hesap işletim ücreti ne kadar? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Hangi Bankalar Hesap İşletim Ücreti Almaz?

hesap isletim ucreti almayan bankalar hangileridir

Hesap yönetim ücreti almayan bankalar şu şekilde verilmiştir:

  • Enpara: QNB Finansbank tarafından oluşturulan Enpara uygulaması, tüm hizmetlerini yalnızca dijital kanallar üzerinden kullanılır. Türkiye’nin ilk şubesiz olarak gerçekleştirilen bankası Enpara’da, bankaya tanımlı tüm hesaplar için herhangi bir Finansbank hesap işletim ücreti ödenmez.
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası – Senin Bankan: Masrafsız bankacılık anlayışına sahip olan ve şubesiz bankacılık hizmeti veren Senin Bankan sistemi ile dijital olarak hesap açılabilir. Aynı zamanda kredi başvurusu yapılabilir, bireysel emeklilik ve hayat sigortası yapılabilir. Senin Bankan ve Kuveyt Türk Bankası bünyesinde açılan hesaplar için ise hiçbir hesap işletim ücreti ödenmez.
  • TEB – CEPTETEB: Türkiye Ekonomi Bankası tarafından kurulan dijital bankacılık hizmeti CEPTETEB uygulamasının müşterilerinden hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Fakat Türkiye Ekonomi Bankası’nda oluşturulan vadesiz hesaplar için ise 3 ayda 1 bu ücret kesilmektedir.
  • Albaraka Türk Katılım Bankası: Kârlı hesap adı verilen katılma hesaplarından, hesap işletim ücreti alınmamaktadır.
  • Türkiye Finans Katılım Bankası: Katılma hesapları ile avantajlı ürün ve hizmetlerden faydalanılabilir. Ayrıca açılan hesaplar için ise aylık ya da yıllık olarak hesap işletim ücreti ödenmez.
  • Burgan Dijital: Burgan Bank tarafından oluşturulan Burgan Dijital uygulaması üzerinden açılan banka hesapları için hesap işletim ücreti ödenmez.
  • Ziraat Katılım: Açılan katılım ve cari hesaplardan hesap işletim ücreti kesilmez.
  • Vakıf Katılım: Açılan katılım hesaplarından herhangi bir hesap işletim ücreti alınmadığı gibi dijital kanallardan yapılan bankacılık işlemleri de ücretsiz olarak gerçekleştirilebilir.
İlginizi Çekebilir :  Malulen Emeklilik Maaşı Ne Kadar? Başvurusu, Şartları

Hesap işletim ücretleri için zaman ve uygulanan politikalar, var olan bankalar arasında değişiklik göstermektedir. Hesap işletim ücreti almayan bankalar, daha çok dijital bankacılık sistemini tercih etmektedir. Aynı zamanda katılım bankaları da hesap işletim ücreti tahsis etmez.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.