Kredi Destekleri ve Bankacılık

İş Bankası Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

25.06.2021
1.327
İş Bankası Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye İş Bankası kariyer iş başvurusu işlemi için İş Bankası kariyer internet sayfası üzerinden iletişim bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz gereklidir. Başvurmadan önce ise kariyer bölümüne kaydolmanız gereklidir. İş Bankası kariyer iş başvurusu yaptıktan sonra personel alımları için ilk olarak genel yetenek sınavı yapılmaktadır. Sayısal ve sözel sorulardan oluşan bu sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir. Başarılı olan adaylar mülakata alınırlar. Mülakat sırasında daha önceden yaptığınız işler, edindiğiniz sorumluluklar ve benzeri bilgiler sorulmaktadır. İşe alım süreci genel olarak başarılı olan adaylar İş Bankası’nda çalışabilmektedir. İş Bankası personelleri, yılsa 4 maaş ikramiye almaktadır. Aynı zamanda İş Bankası’nın sunduğu sosyal haklar da mevcuttur.

İş Bankası Personellerinin Maaşları Nasıldır?

Türkiye İş Bankası çalışanlarının maaşları aylık olarak tahsis edilmektedir. Bunun yanı sıra yılda 4 maaş ikramiye de verilmektedir. Genel Kurul tarafından İş Bankası’nın bir önceki yıl performansı ölçüsünde belirlenen oranda, yılda 1 kez kâr payı ödemesi yapılmaktadır.

İş Bankası’nda eğitim ve sürekli gelişim çalışma hayatının vazgeçilemeyecek bir parçası olarak kabul edilen değerler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda da banka tarafından belirlenen sınavlarda başarı sağlayan adaylara İngilizce, Almanca ve Fransızca için yabancı dil tazminatı da ödenmektedir.

Uzmanlık kadrosunda görevlendirilen kişilere uzmanlık tazminatı, tam gün çalışan avukat, mimar mühendis ve bilgi teknolojileri bölümlerinde görev yapan çalışanlara görev tazminatı ödenmektedir. Aynı zamanda bankada çalışan müfettiş yardımcılarına yapılan ödemelerin yanı sıra ikamet adresinde ya da ikamet adresi dışında bulunma durumlarına göre ayrıca gündelik verilmektedir.

İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Kurumsal İnternet Şubesi 2019

Verilen ödemelere ek olarak çalışanlara bulundukları görevin gerektirdiği kasa tazminatı, ortak servis merkezi tazminatı ve çağrı merkezi tazminatı gibi tazminatlar da ödenir.

İş Bankası Performans Ödenekleri Nasıldır?

Türkiye İş Bankası çalışanlar için performans ödemeleri büyük önem arz eder. İş Bankası, çalışanların bireysel performansı doğrultusunda yüksek verimlilik ödeneği, ürün satış primleri ve yönetici primi gibi uygulamalar ile ödeme yapmaktadır.

İş Bankası Yurt Dışı Görevlendirmesi Nedir?

Türkiye İş Bankası yurt dışı görevlendirme uygulaması ile bankanın ihtiyaçları dahilinde yurt dışı şubelerinde görevlendirilirler. Yurt dışı şubelerinde görevlendirilen personellerin bulundukları ülke koşullarına uygun ücret verilmektedir.

ING Bank kariyer iş başvurusu nasıl yapılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

İş Bankası Sunduğu Sosyal Yardımlar Nelerdir?

is bankasi hangi sosyal yardimlarda bulunur

Türkiye İş Bankası sosyal yardımlar uygulaması banka çalışanları için tasarlanmıştır. Banka çalışanları, sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya ve kendilerine daha yüksek bir iş ve yaşam standardı sağlamaya yönelik sosyal haklardan yararlanmaktadırlar. Bu kapsamda da çalışanlara sağlık yardımı, öğle yemeği, evlilik ve doğum gibi yardımlar yapılır.

İş Bankası İzin Süreleri Nedir?

Türkiye İş Bankası izin süreleri şu şekilde verilmiştir:

  • 1 – 5 yıl çalışanlar için 15 iş günüdür.
  • 6 – 10 yıl çalışanlar için 18 iş günüdür.
  • 10 yıldan fazla çalışanlar için 23 iş günüdür.
  • Hastalık, evlilik, ölüm ve doğum gibi izin hakları da İş Bankası personellerine tanınır.

İş Bankası Kariyer Fırsatları Nelerdir?

Türkiye İş Bankası kariyer fırsatı tüm çalışanlar için geçerlidir. Tüm personeller, başarılı bir performans sergilemesi, bu fırsatlardan yararlanmak için yeterli olacaktır. Memurluktan müdürlük pozisyonuna gelebilmek için personeller, 2 aşamalı gerçekleşecek sınava girerler. Bu sınavlar, uzman yardımcısı ve müfettiş yardımcısı unvanında olanlar için kıdem ve yeterlilik sınavlarıdır. Diğer pozisyonlarda istihdam eden ya da edecek olan adaylar için ise İş Bankası kariyer kulvarı çerçevesinde yükselme imkânı vardır. Bu imkanlardan yararlanabilmek için ise İş Bankası kariyer iş başvurusu yaptıktan sonra banka tarafından gerçekleştirilen mülakat ve sınavlardan başarılı bir şekilde geçmeniz gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir :  Akbank Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İş Bankası Personel Alımları Nasıl Gerçekleşir?

Türkiye İş Bankası personel alım işlemleri İş Bankası’nın belirlediği şartlara ve pozisyonlara göre değişiklik göstermektedir. İş Bankası, göreve başlayacak olan adaylar için pozisyona göre gerekli olan incelemeleri detaylı bir şekilde gerçekleştirir. Uluslararası kriterlere göre belirlenen bu değerlendirme ölçekleri şu şekilde verilmiştir:

  • Mesleki yeterlilik ve bilgi sınavı
  • Genel yetenek sınavı
  • Türkçe dil bilgisi
  • Değerlendirme merkezi testleri
  • Panel ve yetkinlik mülakatları
  • Yabancı dil yeterliliği
  • Mesleki kişilik envanterleridir.

Türkiye İş Bankası personel istihdam etmeden önce başvuru yapan kişilerin yeterliliğini bu uygulamalar ile ölçebilmektedir. Gereken özellikleri taşıyan her aday, bankanın ilanlarına başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Yabancı dil yeterliliği isteyen pozisyonlar için ise İngilizce TOEFL sınavından 85 puan alma şartı konmuştur.

İş Bankası İş Başvurusu Şartları Nelerdir?

Türkiye İş Bankası personel alımı başvuru koşulları şu şekilde verilmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 05.2021 itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak (03.05.1991 ve sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilmektedir.)
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da en az 2 yıl tecile sahip olmak
  • Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak
  • Sağlık durumu Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya olanak sağlaması
  • Herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü taşımamak ve kamu haklarından yoksun bulunamamak
  • Affa uğranmış olunsa dahi herhangi bir suç yüzünden hapis cezasına hüküm giymemiş olmak
  • Daha önce Türkiye İş Bankası’nın yapmış olduğu sınavların herhangi birinin değerlendirme merkezi aktiviteleri ya da mülakat aşamasında başarısız sayılmamak
  • Uzman yardımcılığı sınavlarına bir defadan fazla katılmamış olmak
  • İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden birini çok iyi derecede bilmek ve gereken sertifikalara sahip olmak aranan şartlar arasında yer almaktadır.
İlginizi Çekebilir :  Ziraat Bankası Ekspertiz Raporu Sorgulama ve Öğrenme

İş Bankası İş Teklif Süreci Nasıl İşlemektedir?

is bankasi is teklif asamalari

Türkiye İş Bankası iş teklif dönemi içerisinde bankanın ihtiyaçları doğrultusunda görev teklifi yapılarak işe alım aşamasının bir parçası olan belge hazırlama süreci başlatılır. Bu belgeler ile yapılacak olan değerlendirme sonucunda uygun bulunan adaylar uygun pozisyonlara alınacaklardır.

TEB kariyer iş başvurusu nasıl yapılır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

İş Bankası Uzman Yardımcısı Pozisyonu için Aranan Şartlar Nelerdir?

Türkiye İş Bankası uzman yardımcı pozisyonunda aranan özellikler şu şekilde verilmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Üniversitelerin 4 yıllık eğitim verilen ilgili bölümlerinden mezun olmak
  • İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden birini çok iyi derecede bilmek ve gereken sertifikalara sahip olmak
  • 30 yaşını doldurmamış olmak
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da en az 2 yıl tecile sahip olmak
  • Daha önce Türkiye İş Bankası’nın yapmış olduğu sınavların herhangi birinin değerlendirme merkezi aktiviteleri ya da mülakat aşamasında başarısız sayılmamak
  • Uzman yardımcılığı sınavlarına bir defadan fazla katılmamış olmak da Türkiye İş Bankası uzman yardımcısı pozisyonu için aranan önemli nitelikler arasında yer almaktadır.

İş Bankası İşe Alım Süreci Nasıl İşlemektedir?

Türkiye İş Bankası işe alma süreci iş ilanlarına başvuru yapan adayların bekleme dönemi denebilir. İş Bankası kariyer iş başvurusu ardından bazı kadro ve açık olan pozisyonlar için başvuru yapan adayların mesleki bilgi birikimlerin ölçülebilmesi için yazılı sınavlar uygulanmaktadır. Daha sonrasında ise adaylar çeşitli mülakat uygulamalarına tabi tutulur. Bu uygulamalarda adayların geçmiş iş hayatlarında çalıştıkları işleri ve aldıkları sorumlulukların araştırılmasına ön ayak olmaktadır. Tüm bu aşamalardan başarılı bir şekilde geçen adaylar, Türkiye’nin en prestijli bankalarından birinde kariyer basamaklarını tırmanabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.