Kredi Destekleri ve Bankacılık

QNB Finansbank Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

24.06.2021
1.645
QNB Finansbank Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

QNB Finansbank kariyer iş başvuru işlemi için şu adımlar izlenmelidir:

  • QNB Finansbank internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Ardından ana sayfadan insan kaynakları butonuna tıklanmalı ve “Ailemize Katılın” menüsüne giriş yapılmalıdır.
  • Açılan sayfada 5 tane buton vardır. İş ilanları ve başvuru butonuna tıklanması yeterli olacaktır. QNB Finansbank kariyer iş başvurusu için mevcut alım ilanlarına buradan ulaşılmaktadır. Aynı zamanda Facebook ve Linkedin’de bulunan QNB Finansbank kariyer sayfası üzerinden de iş başvuruları alınır ve kabul edilir.
  • Herhangi bir pozisyonun özellikle tercih edilmemesi durumunda genel başvuru da kabul görmez.

QNB Finansbank Yeni Mezunlar için İş Olanakları Nelerdir?

Finansbank yeni mezun öğrenciler için iş imkanları ile birçok pozisyonda personel alımı yapmaktadır. Yeni mezun öğrenciler için uygun kadrolar şu şekilde verilmiştir:

  • Çağrı merkezi kadroları: çağrı merkezi çalışanları aktif hizmetlerini İstanbul ve Erzurum’da bulunan merkezlerde sunmaktadır. Bu pozisyona uygun olarak iyi diksiyonlu, 28 yaşını doldurmamış, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen, müşteri odaklı çalışabilen ve en az ön lisans ya da lisans öğrencisi veya mezunlar tercih edilmektedir. İşe alım için sınav, mülakat ve eğitim aşamalarının başarılı bir şekilde geçilmesi gerekmektedir.
  • Management Trainee: Bu pozisyonda amaç, genel müdürlük birimlerine yönetici yönetmektir. Bu pozisyon için başvurular, üniversite etkinlikleri üzerinden alınmaktadır. Pozisyon için sahip olunması gereken en önemli özellikler ise analitik düşünme yetisinin oldukça gelişmiş olması ve 2 dil bilmektir.
  • Müfettiş yardımcısı: Toplu olarak senede bir kere alım yapılan bu pozisyonda, hassas konularda inceleme ve soruşturma yapacak olan çalışanların banka içerisinde kontrol ve idare sistemlerine hâkim olması gerekmektedir ve beklenir.
  • Şube satış ve operasyon kadroları: Tercihen İngilizce bilen, ikna kabiliyeti oldukça gelişmiş, iletişimi iyi, 4 yıllık örgün eğitim görüp mezun olmuş ve 28 yaşını aşmamış olan bireyler bu pozisyon için öne çıkmaktadır. Sınav, mülakat ve eğitim aşamalarından başarılı bir şekilde geçilmesi gerekmektedir.
İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Satılık Gayrimenkuller Nasıl Görüntülenir ve Başvurulur?

QNB Finansbank İş Başvurusu Sürecindeki Sınavlar Nasıldır?

Finansbank tarafından iş başvurusunda tabi tutulan banka sınavları işe alım tarihleri ile doğru orantılıdır çünkü sınavların amacı, adayların arasından tercihte bulunmaktır. QNB Finansbank işe alım tarihleri, yıl içerisinde farklı dönemlerde gerçekleşebilir. Adayların ilk olarak il ilanlarını takip etmesi gerekir. Ardından ise başvuru gerçekleştirilir ve sınav / mülakat bilgileri, e-posta aracılığıyla iletilir. Sınavlar, giriş pozisyonuna göre değişen genel yetenek sınavları, yabancı dil sınavları ve kişilik envanterine sahiptir.

Başvuru aşamasının mülakat kısmına geçebilmek için yazılı sınavlardan başarılı bir şekilde geçilmesi gerekmektedir. Tecrübeli pozisyonlarda kişilik envanteri durumu söz konusu olabilir. Sonrasında QNB Finansbank İnsan Kaynakları ve alakalı iş kolu ile panel ya da birebir mülakatlar yapılır.

QNB Finansbank Hangi Pozisyonlarda İş İlanı Vermektedir?

qnb finansbank hangi pozisyonlarda eleman arar

Finansbank tarafından verilen iş ilanlarının pozisyonları ve pozisyonların iş tanımları şu şekilde verilmiştir:

  • Gişe yetkilisi: Ödeme, para çekme ve diğer banka işlemleri için QNB Finansbank müşterilerine gişe hizmeti sunan bir pozisyondur.
  • com çözüm merkezi müşteri danışmanı: Telefonda iletişi güçlü, düzgün diksiyonu düzgün ve ekip çalışmasına yatkın, QNB iş başvurusunda bulunup mülakatta elenmemiş adaylar bu pozisyon için uygundur.
  • com saha müşteri danışmanı: Saha danışmanı / saha satış pozisyonudur. Adayların sahip olması gereken genel nitelikler ise; pozitif ve güler yüzlü olması, müşteri memnuniyeti ve çözüm odaklı davranması, ehliyeti olan ve araç kullanabilen, seyahat engeli bulunmayan adaylardır.
  • İstanbul telefon bankacılığı müşteri danışmanı: Çağrı merkezi müşteri temsilcisi / müşteri danışmanı pozisyonudur. Bu pozisyon için adayların bulundurması gereken özellikler ise müşteri odaklı, düzgün diksiyonlu, ikna kabiliyeti gelişmiş ve iletişimi kuvvetli olmasıdır.
  • Güvenlik görevlisi
  • Bireysel saha satış temsilcisi: Yetenek ve uzmanlık bakımından takım çalışmasına uyumlu, müşteri odaklı, iletişimi kuvvetli ve ikna kabiliyeti yüksek olması gibi özellikler aranmaktadır.
  • Müşteri geri kazanım ve tutma görevlisi: İlgili müşterilere geri kazanım ve aktive etme işlemlerini gerçekleştirmek, müşterilerin şikâyet ve taleplerin neticeleri üzerine onları bilgilendirme gibi görevler bu pozisyonda yapılacaklardır.
  • Tele satış temsilcisi: Potansiyel ya da mevcut müşterileri arayarak ürün satış ve tanıtımı yapmak bu pozisyonda yapılacak olan görevlerdir. Tele satış birimi kısmında görev alınmaktadır.
  • Özel bankacılık portföy yöneticisi: Banka stratejileri kapsamında potansiyel ve mevcut olan özel bankacılık müşterilerine hizmet verir ve ürün tanıtımı yapar.
  • Nakit yönetim uzmanı / uzman yardımcısı: Nakit yönetimi ve dış ticaret bünyesinde meydana getirilen pazarlama stratejisi ile ürün geliştirme proseslerine katkı sağlamak gibi geniş bir iş tanımı bulunmaktadır.
  • Stajyer
İlginizi Çekebilir :  Denizbank Borsa Hesabı Nasıl Açılır?

Garanti BBVA  kariyer iş başvurusu nasıl yapılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

QNB Finansbank İş Başvurusu için Gereken Şartlar Nelerdir?

Finansbank iş ilanlarına başvuru için aranan özellikler şu şekilde verilmiştir:

  • İşletme, iktisat, bankacılık ve finans, maliye, siyaset bilimi, kamu yönetimi ve endüstri mühendisliği gibi bölümlerden mezun olan adaylar müfettiş yardımcılığı gibi pozisyonlara başvuru yapabilmektedir.
  • Çağrı merkezlerinde çalışmak için başvuracak adayların ön lisans, lise ya da üniversite mezunu olması fark etmemektedir.
  • C. vatandaşı olunması gerekmektedir.
  • 26 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
  • Askerlik yapmış olan adaylar tercih edilmektedir fakat askerliğini yapmayan adaylar için ise 2 yıl tecil şartı bulunmaktadır.
  • Pozisyonlara göre İngilizce bilinmesi şartı vardır. Üst düzey pozisyonlar için ise ileri derecede İngilizce bilmek gereklidir.
  • Daha önce mülakata girip başarısız sonuçlanan adayların QNB Finansbank kariyer iş başvurusu kabul edilmemektedir.
  • Müfettiş yardımcılığı gibi pozisyonlar için yurt için / yurt dışında seyahat engeli bulunmayan ve yurt dışında da çalışabilecek adaylar aranmaktadır.
  • Diksiyonu düzgün ve iletişim kabiliyeti yüksek adaylar, daha çok öne çıkmaktadır ve şans verilmektedir.

QNB Finansbank Engelli Adayların İş Başvuruları Değerlendirilir Mi?

Finansbank engelli iş başvuruları değerlendirilmesi İŞKUR üzerinden direkt banka kanalı ile de kabul edilmektedir. İŞKUR kapsamında kabul edilen engelli adayların iş başvuruları, engelli adayların istihdamının arttırılmasın yönelik olan projeleri kapsar.

Banka kanalı ile başvuru yapan engelli adaylar ise uzmanlık alanına bakıldıktan sonra değerlendirmeye alınır. İşe alım süreci ile QNB Bankası İnsan Kaynakları birimi ilgilenir fakat QNB Finansbank bünyesinde engelli personeli kapsamında bir işe alım olacağı zaman, adayda aranan kriter İŞKUR’a kayıtlı olmasıdır.

QNB Finansbank’a Girebilmek için KPSS’den Kaç Puan Gereklidir?

qnb finasnbank ise alim icin gereken kpss puani

Bankacı olmak isteyen adayların KPSS sınavına girmesi, QNB Finansbank tarafından zorunlu olarak belirlenmiştir. Özel ve devlet bankalarında KPSS şartı en önemli kriter olarak bilinir. Bankaların kendi içlerinde düzenledikleri sınavda en az 70 puan ve üzeri alınması gerekmektedir. KPSS sınavında ise en az 75 puan alarak giriş hattı kazanılır.

İlginizi Çekebilir :  Enpara Kartsız Para Çekme Nasıl Yapılır?

Denizbank kariyer iş başvurusu nasıl yapılır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

QNB Finansbank Gişe Görevlisi Alımı için Aranan Şartlar Nelerdir?

Finansbank gişe görevlisi iş ilanı için adayların bulundurması gereken özellikler şu şekilde verilmiştir:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • En az ön lisans mezunu olmak,
  • Kişilik envanteri uygulaması,
  • Genel yetenek sınavından başarılı olmak,
  • Erkek adaylar için ise askerliğini yapan ya da en az 2 yıl tecile sahip olan adaylar gişe görevlisi pozisyonuna QNB Finansbank kariyer iş başvurusu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.