Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Bireysel Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

18.06.2021
1.492
ING Bank Bireysel Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

ING Bankası bireysel emeklilik sistemi için başvuru işlemi ING Bankaları aracılığı ile yapılmaktadır. ING Bank bireysel emeklilik başvurusu ile emekliliğim güvende ve emekliliğim güvende VIP planlarından birini seçerek beklentilerinize uygun yatırımlar yapabilir, emeklilik döneminizde ek gelir elde edebilirsiniz.

ING Bank BES Sistemi Özellikleri Nelerdir?

ING Bankası bireysel emeklilik sistemi öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • Özel Emeklilik Planında hesabınıza yapacağınız düzenli katkı payı ödemeleri sayesinde güvenli ve kazançlı bir birikim yapabilirsiniz.
  • Özel Emeklilik Planında giriş aidatının tamamı çıkışa ertelenmiş şekildedir.
  • Sistemden erken çıkış yapılması durumunda teklifin imzalandığı ya da onaylandığı tarihte geçerli aylık brüt asgari ücretin;
  1. Sözleşmenin yürürlük tarihinden itibaren 3 yıl içinde şirketten ayrılanlar için % 75’i,
  2. Sözleşmenin yürürlük tarihinden itibaren 3 yılını dolduran sözleşmelerden altı yıldan önce şirketten ayrılanlar için % 50’si,
  3. Sözleşmenin yürürlük tarihinden itibaren altı yılını dolduran sözleşmelerden on yıldan önce şirketten ayrılanlar için % 25’i kadardır.
  • Emeklilik sözleşmesinin yürürlük tarihinden itibaren onuncu yılını dolduranlardan, ölüm ya da maluliyet nedeni ile veya emeklilik hakkını kullanarak sistemden ayrılanlardan ertelenmiş giriş aidatı alınmaz.
  • Bireysel emeklilik hesabınıza yatırdığınız düzenli katkı payı ödemeleriniz yönetim gideri kesintisi yapılmadan yatırıma yönlendirilir.
  • Bu plana dahil olabilmek için en az 30.000 TL başlangıç kapitali yatırılması gerekmektedir.

ING Bank Online Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

ING Bankası online kredi başvuru işlemi şu şekilde gerçekleştirilmektedir:

  • İlk olarak ING Bank internet sayfasına gidilerek kredi sayfası açılmalıdır ve “Hemen Başvur” seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Daha sonra açılan sayfada T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cep telefon numaranız ve sayfada görülen doğrulama kodu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmelidir.
İlginizi Çekebilir :  İş Bankası Vadeli Mevduat Hesabı Başvurusu Nasıl Yapılır?

ING Bank Mobil Bankacılık Uygulaması Özellikleri Nelerdir?

ING Bankası mobil banka uygulamasının nitelikleri birçok işlemin gerçekleşmesine olanak sağlamasıdır. Hesap ekstresi, hesap detayı, para transferleri işlemleri olan EFT ve havale, kredi kartlarına yönelik olan kart detayı, taksitler ve kart borcu ödeme işlemleri, kredi ödemeleri, kredi bilgileri görüntüleme, doğal gaz – elektrik – su faturalarını ödeme imkânı, otomatik fatura ödeme, yatırım olarak döviz alış – satış ve altın alış – satış gibi birçok işlem şubeye gitmeye gerek kalmadan ING Bank mobil bankacılık uygulama özellikleri sayesinde daha kolay gerçekleştirilir.

ING Bankası Mobil Uygulamasında QR Kod ile Para Çekme Nasıl Olur?

ıng bank mobil uygulamasi qr kod ile para cekme yollari

ING Bank mobil bankacılık üzerinden QR kod ile para çekme işlemi şu şekildedir:

  • ING mobil uygulamasına giriş yapıldıktan sonra dış menüde bulunan ‘Diğer’ kısmından QR kod işlemini seçiniz.
  • Şifre ile giriş yapıldıktan sonra hesaplar menüsünden hesap seçilerek QR ile para çekme seçeneğine tıklayın ya da tekrardan şifre ile giriş yaptıktan sonra para transferleri menüsünden para çekmek istediğiniz hesap seçilerek QR ile para çekme seçeneğine tıklayın.
  • Bu aşamadan sonra uygulamada açılan QR kod okuma ekranı ile ATM’deki kartsız işlemlerden QR kodu okutunuz. Bu adımlar ile QR kod üzerinden para çekmiş olursunuz.

Yapı Kredi bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

ING Bankası Mobil Uygulamasında QR Kod ile Kredi Ödeme Nasıl Olur?

ING Bank mobil bankacılık üzerinden QR kod ile kredi ödeme işlemi şu şekilde gerçekleşir:

  • ING mobil uygulamasına giriş yapıldıktan sonra dış menüde bulunan ‘Diğer’ kısmından QR kod işlemini seçiniz.
  • Şifre ile giriş yapıldıktan sonra krediler menüsünden kredi seçilerek QR ödeme seçeneğini seçin ya da tekrardan şifre ile giriş yapıldıktan sonra ödemeler bölümünden kredi ödemeleri seçilerek yine QR ödeme seçeneği seçilir.
İlginizi Çekebilir :  TEB Kredi Kartı Başvuru Sonucu Ne Zaman Belli Olur?

Aynı zamanda mobil bankacılık üzerinden ING Bank bireysel emeklilik başvurusu gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

ING Bank Esnaf Kredisi Başvurusu ve Şartları Nelerdir?

ING Bankası esnaf kredi başvurusu ve koşulları ile kolay bir şekilde başvurulabilmektedir. ING Bank esnaf kredisi başvurusu ve şartları şu şekilde verilmiştir:

  • Kredi alacak kişinin daha önceki yıllarda KOBİ kredisinden yararlanmamış olması
  • KOSGEB kaydını oluşturmuş olması
  • KOSGEB kaydı kısmında KOSGEB Beyannamesi’nin güncel tutulması önemlidir. Aksi hale ING Bank KOBİ kredisi başvurusu ve şartlarına uymaz ve başvuru kabul edilmez.
  • Başvuru tarihinde işletmenin çalışıyor durumda olması
  • Başvuru tarihinde iş yerinin vergi kaydının bulunması
  • Bankalar ile yapılan anlaşmalarda da belirtildiği gibi daha önceki yıllarda kredi ya da kredi kartı borçları diğer yıla sarkmış olmaması
  • Aynı şekilde bankalar ile yapılan anlaşmalarda da belirtildiği gibi daha önceki yıllarda işletmecinin kredi kartı borçları ya da kredi borçları yüzünden kara listede bulunmaması gerekir.

ING Bank online kredi başvurusu yöntemi ile Kobi kredi başvuru işlemi gerçekleştirilebilir.

ING Bank Mobil Bankacılıkta Bireysel İçin Gerçekleşen İşlemler Nelerdir?

ıng bank mobil bankacilik islevleri

ING Bankası mobil uygulamasında bireyselde yapılabilen işlemler şunlardır:

  • Hesap işlemleri olan; hesap listesi, detayı, ekstresi, hesap hareketleri, hesap açma, hesap kapatma ve hesap paylaşma işlemleri
  • Para transfer işlemleri olan; IBAN’a havale, hesaba havale, kendi hesabına havale, hesaba EFT, IBAN’a EFT ve kayıtlı EFT işlemleri
  • Kredi kartları işlemleri olan; kart detayı, ekstre gösterimi, dönem içi işlemler, taksitler, bekleyen işlemler, nakit / taksitli avans ve kart ayarları işlemleri
  • Ödeme işlemleri olan; doğal gaz fatura ödemeleri, su faturası ödemeleri, elektrik faturası ödemeleri aynı zamanda otomatik ödeme talimatı işlemleri
  • Yatırım işlemleri olan; döviz alı- satım işlemleri, altın alım – satım işlemleri, fon görüntüleme, fon alım – satım işlemleri, bono / tahvil görüntüleme, eurobond görüntüleme, yatırım fonu görüntüleme, mevduat oranları görüntüleme ve kur bilgileri görüntüleme işlemleri
  • Son olarak başvuru işlemleri olan; ihtiyaç kredisi, e-Turuncu başvuru, sigorta başvurusu gibi işlemler ING Bank mobil bankacılık uygulama özellikleri içerisinde gerçekleşen işlemlerdir.
İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Kariyer İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

TEB bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

ING Bank BES Sistemi İptal İşlemi Nasıl Yapılır?

ING Bankası bireysel emeklilik sistemi iptal işlemi için 0 850 210 66 94 numaralı NN Hayat Emeklilik Otobes müşteri hizmetlerini, eğer ki otomatik katılım ile sisteme dahil olduysanız arayabilirsiniz. İsteğe bağlı katılım ile sisteme katıldıysanız 444 1 666 NN Hayat Emeklilik Bireysel müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. Müşteri hizmetlerine iptal talebinizi ileterek başvurunuz oluşturulur. Onaylanmasının ardından 5 gün içerisinde firma sisteminde kayıtlı olan elektronik mail, adresinize ya da varsa faks numaranıza ayrılma bilgi formu ve ayrılma talep formu gönderilir. Bu ayrılma bilgi formunda birikimleriniz, kesintiler, kaybettiğiniz katkı payı ve geri ödemesi yapılacak olan tutar bilgileri gözükmektedir. Size gönderilen formu, bilgileriniz dahilinde doldurduktan sonra aynı şekilde faks ya da e-posta yolu ile geri göndermeniz gerekir. Bu şekilde ayrılma belgeleriniz firmaya ulaşınca işlemler başlatılır. Otomatik katılım ile ING Bank bireysel emeklilik başvurusu yaparak sisteme katılan kişiler için 10 günlük, bireysel katılımcılar için ise 20 günlük yasal iade süresi bulunmaktadır. Bu sürede yasal kesintiler hesaplanarak ana paranız hesabınıza iade edilir ya da diğer bir alternatif olan ING Bankası şubelerine giderek ilgili formları doldurup banka görevlisine iade talebinizi ileterek bireysel emeklilik iptal işlemi yapabilirsiniz. Talebiniz onaylandıktan sonra kesintiler dahilinde ana paranız hesabınıza aktarılmaktadır. 3 yıldan erken ayrıldıysanız eğer devletin sunduğu katıdan pay alamazsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.