Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

02.06.2021
2.411
ING Bank Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

ING Bank şifresi unutulursa en yakın ING bank şubesi ziyaret edilebilir. Aynı zamanda ING Bank şifre için bankaya kayıtlı cep telefonu ile 0850 222 0 600 numaralı ING Bank müşteri hizmetleri numarası aranabilir.

ING Bank Sms ile Kredi Kartı Şifresi Alma

ING Bank sms ile kredi kartı parolası almak için telefondan yeni bir mesaja giriş yapılarak mesaj bölümüne SIFRE ifadesi yazılır. Sonrasında arkasına aralarında bir boşluk bırakacak şekilde 4 haneli şifre ve banka kartını numarasının son 4 hanesi yazılır. Bu SMS “2205“ numarasına gönderilmelidir. Mesaj ile iletilen şifre artık karta ait şifredir. Aynı gün içinde bu şifre kullanılarak karttan ödeme gerçekleştirmeye ya da alışveriş yapmaya başlamak mümkündür.

Çağrı Merkezi ile Şifre Öğrenme

Çağrı merkezi ile parola öğrenmek için ING Bonus kart şifresi alma SMS şifre özelliğini kullanmak istemeyen kişiler, 0850 222 0 600 numaralı ING Bank çağrı merkezini arayarak şifre alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Çağrı merkezi numarası arandığında ilk olarak sesli yanıt sistemine aktarılır. Sesli yanıt sisteminden “Şifre İşlemleri” seçeneğine giriş yapılarak yapay zekanın yönlendirmeleri takip edilir. Ardından mevcut kart şifresi bankanın sistemine kayıtlı cep telefonu numarasına kısa mesaj olarak gönderilmektedir.

ING Bilginize Servisi Nedir?

ING Bilginize servisi, mevduat hesapları, kart bilgileri ya da türevi hesaba ilişkin bilgi talebinde bulunabilecek çeşitli konularda uygulamaya giriş yapılmasına gerek kalmadan SMS üzerinden bilgi talep edilmesini ve alınmasını mümkün kılan servise ING Bilginize Servisi denilmektedir.

İlginizi Çekebilir :  TEB Kredi Kartı Başvuru Sonucu Ne Zaman Belli Olur?

ING Kart Şifresi Telefonla Nasıl Alınmaktadır?

ing bank mobil sifre alma

ING kart parolasını telefon üzerinden almak için yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Telefondan “0850 222 0 600“ numarası aranmalıdır
  • Aramaya sesli yanıt sistemi ile karşılaşılır
  • TC kimlik numarası talep edildiğinde, müşteri TC kimliği telefondan tuşlamalıdır
  • Ardından arama amacını sorduğunda, kart şifresi belirlemek istendiği dile getirilir
  • Sistem şifrenin girilmesini talep ettiğinde, 4 haneli yeni şifre telefondan tuşlanır
  • Bu işlemler sonunda sistem şifrenin karta başarı ile tanımlandığı belirtir. Bu şifre kullanılarak artık kartla alışveriş yapılabilir.

Yapı Kredi şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısına da göz atabilirsiniz.

ING Bank Müşteri Hizmetleri İle Kurumsal İşlemler

ING Bank müşteri hizmetleri ile kurumsal işler ile, üye iş yerleri ve pos bilgileri görüntülenebilir, kullanıcı koduna hold konulabilir, havale ve EFT yapılabileceği gibi ileri tarihli işlem talimatı da verilebilir. Ayrıca çapraz kur işlemleri yapılabilmekte olup kart no ile borç ödemesi yapılabilmekte ve otorizasyon borç bakiyesi bilgisi verilebilmektedir.

İng Bank Mobil Bankacılığı Nedir?

İng Bank mobil bankacılık hizmeti dijital bankacılık sektörü içerisinde olan bir hizmettir. Akıllı cep telefonu kullanımının artmasıyla işlemlerin mobil üzerinden halledilmesi de artmıştır. Müşteriler daha hızlı ve kolay işlem yapabilme olanaklarını daha fazla tercih etmekte olup bankacılık işlemleri için şubeye gitmek eskide kalmış ve artık internet sitesinden de daha fazla kullanılan mobil bankacılık talep görmektedir. Mobil bankacılık sisteminde akıllı cep telefonlarına yüklenen bir uygulama sayesinde çok daha hızlı ve kolay işlem yapılabilecek bir hizmet sunulmaktadır.

Şifre Bloke Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Parola blokesini kaldırma işlemi için ING Bank’ın internet bankacılığını kullanan kişiler, şifrelerini arka arkaya 3 kez yanlış girilmesi halinde, şifrelerinin bloke olması durumuyla karşılaşmaktadır. Bu durumda yapılacak olan tek şey ise şifre bloke kaldırma işlemi olacaktır. Kişiler yeni bir ING Bank şifre elde edebilmek için, kendilerine en yakın ING Bank şubelerinden birine gidebilir ya da ING Bank Telefon Bankacılığını arayabilir ve şifre alabilir.

İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

ING Bank İnternet Bankacılığı Girişi Nasıl Yapılır?

ING Bank internet bankacılığı girişi için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde olmalıdır. Öncelikle ING Bank web sitesine giriş yapılmalıdır. Ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan internet şubesi bölümünden bireysel müşteriler bireysel butonuna, kurumsal müşteriler ise kurumsal butonuna giriş yapmalıdır. Ayrıca internet bankacılığı şifresi olmayanlar aynı bölümde bulunan şifre al butonuna tıklayarak şifre alabilmektedirler. Anında şifre işlemi 3 aşamalı bir form ile tamamlanabilmekte olup kart numarası, cep telefonu numarası bilgileri yazıldıktan sonra doğrulama işlemi yapılmalıdır. Ardından kullanıcı bilgileri girilerek bir şifre belirlenmeli ve şifre belirlendikten sonra bireysel ya da kurumsal butonuna tıklanması ve istenen bilgilerin girilmesi gereklidir. Bireysel ve kurumsal müşteriler kullanıcı kodu ya da T.C. kimlik numarası ile beraber şifre girmelidir. Ardından giriş butonuna tıklanmalıdır. Aynı zamanda QR kod ile de ING Bank internet bankacılığına hızlı giriş yapabilmek mümkün olmaktadır.

ING Bank İnternet Bankacılığının Özellikleri Nelerdir?

ING Bank internet bankacılık nitelikleri, internet bankacılığına hangi cihaz tipi ile giriş yapılır ise yapılsın işlem menüsü aynı durumdadır. Bu sebeple hem farklı cihazlara uyumlu bir site tasarımı bulunurken hem de işlem yapmak daha kolay olmaktadır. Yapılması gereken işlemleri hatırlatan ve onay verilmesi durumunda anında gerçekleştiren, sonrasında da bilgilendirme yapan ING Asistan hizmeti bulunmaktadır. ING Asistan aracılığı ile belirlenen durumlar oluştuğunda anında haberdar olunabilmekte olup bu durumda döviz kurunun belirli bir tutara geldiğinde bu durumdan haberdar olunmak istenmesi durumunda, ilgili tutara geldiğinde asistan haber vermektedir.

ING Bank İnternet Bankacılığı İşlem Limitleri

ing bank internet bankaciligi islem kotasi

ING Bank internet bankacılığı işlem sınırları şu şekildedir:

  • 10 TL’den 500.000 TL’ye kadar EFT işlemi yapılabilmekte olup geç EFT işlemi için de belirlenen limitler aynıdır
  • 1 TL’den 100.000 TL’ye kadar havale işlemi yapılmasına izin verilmektedir
  • 000 TL’ye kadar fatura ödemesi internet bankacılığı ile yapılabilmektedir
  • Swift işlemleri için belirlenen üst limit 120.000 TL’dir
  • Vadeli hesap açabilmek için alt limit 5.000 TL olmakla beraber eğer dolar cinsinden vadeli hesap açılacak ise alt limit 2.000 dolardır. Aynı zamanda hesap bakiyesi için herhangi bir üst limit ise bulunmamaktadır
  • Kredi kartından nakit avans alınacağı zaman 7.500 TL’ye kadar alınabilmektedir
  • Kredi kartı ödemeleri için bir limit konulmamıştır
İlginizi Çekebilir :  TEB Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

TEB şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısına da göz atabilirsiniz.

ING Kart Yeni Şifre Nasıl Alınır?

ING kart yeni parola için, android telefondan Google Play Store’a ya da cihaz Apple ise Apple Store’a giriş gerçekleştirilmekte olup sanal mağazalar içindeki arama alanı kullanılarak ‘’ING Mobil“ bankacılık uygulaması görüntülenip, uygulama telefona indirilmeli ve indirme işleminin tamamlanması ardından ekrana gelen “aç“ kutucuğuna tıklanmalıdır. ING Mobil giriş sayfasından “şifre al“ komut başlığına tıklandıktan sonra ise açılan tablo üzerine kart numarası, TC kimlik numarası, cep telefonu girilerek, “gönder“ başlıklı kutucuk seçilmeli ve telefona SMS’le iletilen mobil bankacılık şifresi, ekrana yansıyan tabloya girilerek, “bireysel mobil şubeye giriş“ başlıklı kutucuğa tıklanır. Müşteri profil sayfası içinden  “Kartlarım“ ve “ Kart Şifresi Belirle“ sekmelerine sırası ile girildikten sonra son sayfadaki boşluğun üzerinde 4 haneli kart şifresi yazılıp, “kaydet“ komutuna tıklanır. Daha sonra online aşamalar sonunda tanımlanan kart şifresi artık yani şifredir. ING Bank şifre alınması için tanımlanan online komutlar ile kısa sürede unutulan şifrenin yenisi alınabilmekte olup bu yeni şifre üzerinden kartın kullanımına ve alışverişe devam edilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.