Kredi Destekleri ve Bankacılık

Akbank Kredi Kartı Nedir? Özellikleri Neler?

02.06.2021
2.230
Akbank Kredi Kartı Nedir? Özellikleri Neler?

Akbank Kredi kartı ile hem yurt içinde hem de yurt dışında bol taksitli alışverişler yapılabilmektedir. Bu alışverişler esnasında kazanılan puanlar ise diğer alışverişlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Axess kredi kartlarının en belirgin özelliği chip para kullanımıdır. Bu chip paralar TL birimi üzerinden belirlenmekte olup anlaşmalı işyerlerinden kullanılmaktadır. Bazı kampanyalar dahilinde Akbank kredi kartı kullanımına özel ek taksit imkanları bulunmaktadır. İhtiyaç halinde kullanılmak üzere hazır nakit avans ile müşterilere kolaylıklar sunmaktadır. Kazanılan chip paralar biriktirildikten sonra istenen alışverişlerde kullanılabilmektedir.

Axess Klasik Kart Çeşidi

Axess klasik kart türü, kredi kartı yıllık kart aidat ücreti bireysel müşteriler için 95 TL, üye işyerleri için ise 47,5 TL’dir. Ekstrede faiz indirimi ve bol Chip Para özellikleriyle Axess kredi kartı farklı avantajlar sunmaktadır.

Axess Gold Kart Çeşidi

Axess Gold kart türü, klasik kredi kartı özelliklerini taşımakta olup ekstra özelliklere de sahiptir. Kartın yıllık aidatı bireysel kullanıcılar için 107 TL, üye işyerleri için 53,5 TL’dir.

Axess Platinum Kart Çeşidi

Axess Platinum kart türü, alt seviye kredi kartlarının sağladığı tüm özellikleri kullanıcısına sunmanın yanında farklı özelliklere de sahiptir. Yıllık kart aidatı bireysel müşteriler için 119 TL, üye işyerleri için ise 59,5 TL’dir. Platinum kart kullanıcıları için sunulan ücretsiz lastik yol yardım hizmeti ve taksitli borç transferi ile farklı avantajlar sizi bekliyor.

İlginizi Çekebilir :  TEB Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Axess Business Kart Çeşidi

Axess Business kart türü, şirketlere yönelik profesyonel hizmet vermeyi hedefleyen Akbank kredi kartı özellikleri arasında daha fazla seçenek sunduğu Axess Business kredi kartı, aynı zamanda klasik kart özelliklerinin tamamını taşımaktadır.

Carrefour Axess Kart Çeşidi

carrefour axess kart turu

Carrefour Axess kart türü, klasik Axess kartının sağladığı imkânlara sahiptir. Ayrıca Carrefour Mağazaları’nda yüksek indirim oranları, Carrefour kullanıcılarını bekliyor. Carrefour Axess yıllık aidat ücreti bireysel kullanıcılar için 75, üye işyerleri için ise 38 TL’dir.

Yapı Kredi şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Axess Üniversiteli Kart Çeşidi

Axess üniversiteli kart türü, Akbank tarafından üniversite öğrencileri için sunulan kredi kartlarından biri olan Axess Üniversiteli, Chip Para gibi özeliklerin yanında sonradan alışverişleri taksitlendirme ve taksit erteleme gibi özelliklere sahiptir. İlk yıl için kart aidat ücreti olmayan Axess Üniversiteli, sonraki yıllar için ise 31 TL kart aidatı vardır.

Wings Black Kart Çeşidi

Wings black kart türü, Axess kart özelliklerinin yanında kendine has özellikleri Wings Black, Chip-para ile biriken puanları Mil puana çevirerek uçak biletlerinde indirim yapmaktadır.

Axess Free Kart Çeşidi

Axess free kart türü, Akbank’ın yıllık aidat ücreti olmayan tek kartı Axess Free, Chip Para gibi özellikleri bünyesinde barındıran kredi kartı, taksit erteleme ve temassız ödeme özellikleri de sunmaktadır.

Axess Kredi Kartına Nasıl Başvuru Yapılır?

Axess kredi kartı başvuruları hem internet bankacılığı üzerinden hem de şubeler üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için başvuru sahibinin gerekli kişisel bilgilerini bankaya ulaştırması ve sonrasında sonuçlanmasını beklemek gerekmektedir. Akbank kredi kartı başvurusu sorgulama işlemleriyle de yapılan başvuruların olumlu ya da olumsuz sonuçları görüntülenebilmektedir. Bu sayede olumlu sonuçlanan kredi kartları kısa süre içerisinde istenen adrese teslim edilebilmektedir. Akbank bünyesinde sunulmakta olan Anında Başvuru sistemi üzerinden yapılan başvuru sonucunda ise başvuru sahiplerinin bırakmış olduğu telefon numaraları aranarak kişiye özel olarak oluşturulmuş limit sınırlamaları ile kredi kartları kullanıma açılabilmektedir.

İlginizi Çekebilir :  Devlet Destekli Konut Kredisini Hangi Banka Veriyor?

Axess Kredi Kartı Alabilmek İçin Gerekli Belgeler

Axess kredi kartı alabilmek için gerekli evraklar şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Gelir belgesi veya maaş bordrosu
  • Bankanın imzalanması için sunduğu evraklar

18 yaşından küçükleri ebeveyn ile gitmeleri gerekmektedir. Kredi notun ve bankanın sunduğu diğer şartlar dâhilinde kredi kartı almaya uygun görüldüğü takdirde Akbank şubelerine başvuru yapılabilir. Akbank kredi kartı başvuru sonucu 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru yapan kişiye SMS veya arama yolu ile bilgilendirme yapılır. 10 iş günü sonrasında birey kredi kartı onayı aldıktan sonra bankaya uğramalı ve gerekli başvuruları yapmalıdır.

Akbank Direkt Kredi Nedir?

Akbank direkt kredi, müşterilere özel sunulan bu kredi ürününe online olarak başvuruda bulunabilmektedir. Yapılan başvurunun onaylanması durumunda çekilen kredi tutarı hesabına yatırılmaktadır. İnternet üzerinden en fazla 50.000 TL tutara kadar başvuru yapılabilen Direkt Kredi’nin kredi tahsis ücreti çekilen kredi miktarının %0.525’i olarak alınmaktadır. 10.000 TL’lik bir kredi çekilmesi durumunda 52,50 TL masraf ödenmesi gerekmektedir.

İnternetten Akbank Kredi Kartı Başvuru Sonucu

İnternetten Akbank kredi kartı başvuru neticesi için Akbank web sitesine giriş yapılır. Yeni pencere görüntülenen ‘’ başvurum nerede?’’ başlıklı kutucuğa tıklanır. Açılan tablo üzerine TC kimlik numarası, telefon numarası yazılıp ‘’devam ‘’ kutucuğuna tıklanır ve ekran gelen yeni boşluk üzerine, telefona gönderilen SMS şifresi girilip, ‘’sorgula’’ kutucuğuna tıklanır. Tüm bu adımların sonunda Akbank kredi kartı başvuru sonucu ekran üzerinde açıkça görüntülenir. Onay veya ret bilgileri, bakiye hakkında detaylar bu alanda görüntülenir.

Telefon ile Akbank Kredi Kartı Başvuru Sonucu

akbank kredi karti basvuru sonucu

Telefon ile Akbank kredi kartı başvuru neticesi için öncelikle telefon ile ‘’444 2 525’’ numarası aranır ve sesli yanıt sisteminde TC kimlik numarası tuşlandıktan sonra, müşteri temsilcisine bağlanılmak istendiği sözlü olarak belirtilir. İşlem ardından bağlantı sağlanan müşteri temsilcisine isim ve soy isim bilgileri verilip, kredi kartı başvuru sonucunun öğrenilmek istendiği aktarılmakta olup talep üzerine sorgulama sağlayan temsilci, kart onayı, reddi, inceleme süreci ve bakiyesi hakkında bilgileri detaylı şekilde sunar.

İlginizi Çekebilir :  Enpara Birikim Hesabı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Akbank Kredi Kartı Başvuru Sonucu Onaylanmama Nedenleri

Akbank kredi kartı başvuru sonucu onaylanmama sebepleri yeni kredi kartı başvurusu yapılırken, hali hazırda kullanılan kredi kartının asgari tutarları 3 ay süresince ödenmemişse, kredi kartı borçları banka takibine girmişse, herhangi bir bankadan kullanılan kredi borçları banka takibindeyse, kişinin kredi notu riskli değerdeyse, başvuruda verilen bilgiler ile gerçek bilgiler arasında tutarsızlık bulunuyorsa, bireyin gelir bilgisi bulunmuyorsa, kredi kartı başvuru sonuçlarında ret cevapları alınabilir.

TEB şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Akbank Kredi Kartı Başvuru Sonucu Ne Zaman Belli Olmaktadır?

Akbank kredi kartı başvuru sonucu açıklanma süreci, 1 hafta olarak belirlenmiş olup başvuru yapıldıktan sonra en geç 7 iş günü içinde başvuru reddi veya onayı hakkında bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Bu bilgi başvuru sırasında iletilen telefon numarasına SMS şeklinde gönderilmekte olup 7 iş günü içerisinde alınan onay ardından, kredi kartının gönderimi kişinin ileteceği adrese yapılır. Akbank kredi kartı başvuru sonucu hakkında 7 iş günü sonunda hala cevap alamayan müşteriler ise, internet, müşteri hizmetleri veya şubeler yoluyla sorgulama işlemi gerçekleştirebilirler.

Akbank Kredi Kartı İnternet Alışverişi

Akbank kredi kartını internete açmak için bankaya talimat verilmesi gerekmektedir. Bunun için cep telefonu ile İNTERNET yazarak 8885’e sms gönderilmesi yeterli olmaktadır. 31 Ocak 2018’den sonra internet üzerinden alışveriş yapabilmek için, Akbank kredi kartı sahibinin onayı gerekmekte olup kart kişinin eline ulaştıktan sonra bu özelliğin aktif edilmesi gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.