Kredi Destekleri ve Bankacılık

QNB Finansbank Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

31.05.2021
4.047
QNB Finansbank Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

QNB Finansbank şifresi unutulursa 0850 222 0 900 no’lu QNB Finansbank Telefon Bankacılığını aranmalıdı. QNB Finansbank şifre için iletişime geçilip belirtilen yollar ile yeni şifre belirlenebilir.

FinansŞifre Nedir?

FinansŞifre, Cep Şubeye, İnternet Şubeye giriş yapmak ve Çağrı Merkezinde işleme devam edebilmek için sahip olunması gereken şifredir. FinansŞifre kişiye özel ve gizlidir, banka personeli dahil kimse ile paylaşılmamalıdır. FinansŞifre 6 haneli olmalı ve rakamlardan oluşmalıdır. FinansŞifre; doğum tarihi, nüfus cüzdan numarası, kimlik numarası, telefon numarası, ardışık sıralı sayılar gibi tahmin edilmesi kolay numaralar olmamalıdır. Güvenliğiniz gereği FinansŞifre 180 günde bir değiştirilmesi gerekmektedir.

FinansŞifre Nasıl Alınır?

FİnansŞifre almak için web siteden ve Cep Şubeden FinansŞifresi alırken; kredi kartı veya banka kartı ile işlem yapmak seçilebilir. Bu bilgilere ek olarak işlemi yapan kişinin kart sahibi olduğunu teyit edebilmek ve bu sayede güvenliği sağlayabilmek amacıyla yalnızca kişinin bildiği birtakım ek bilgilerin de girilmesi istenmektedir. Güvenlik için; FinansŞifresi ve FinansŞifresi alırken cep telefonuna gönderilecek tek kullanımlık SMS şifresi banka personeli dahil kimseyle paylaşılmamalıdır.

FinansŞifre Blokesi

FinansŞifre blokesi, bireysel ya da KOBİ İnternet ve Cep Şubeye girişte FinansŞifresi 3 defa art arda yanlış girilmesi durumunda FinansŞifrenisi güvenlik için blokelenecek ve giriş engellenecektir. Yeni bir FinansŞifre alarak bloke kaldırabilir, İnternet/Cep Şube kullanmaya devam edilebilir.

SIM Kart Blokesi

sim kart blokesi nasil kaldirilir

SIM kart blokesi, değişiklik yapılması ya da operatör değiştirilmesi durumunda FinansŞifresi blokelenecektir. SIM kart blokesi ATM’lerden veya şubelerden kaldırılabilir.

Garanti BBVA şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Kredi Kartı ile FinansŞifre Nasıl Alınır?

Kredi kartı ile FinansŞifre almak için birkaç yol izlemek gerekmektedir. Bunlar şu şekildedir:

İlginizi Çekebilir :  ING Bank Müşteri Temsilcisi ile Nasıl Görüşebilirim?

Birinci Yöntem: Kredi kartı bilgileri girilir ve kartın ön yüzünde yer alan 16 haneli numara kart güvenlik numarası yalnızca iki hanesi istenecektir. Kartın ön yüzünde yer alan iki haneli ay ve iki haneli yıl bilgileri son kullanma tarihleridir. Bankada kayıtlı cep telefonu numara ülke kodu + alan kodu + telefon numarası şeklinde girilmelidir. Bu bilgilerin girilmesi ardından “İleri” tuşunu tıklanır.

İkinci Yöntem: SMS ile gelen şifreyi girilir ve girilen cep telefonu numarasına doğrulamak üzere kısa mesaj ile 4 haneli bir SMS şifre gönderilir. Açılan ekrana bu SMS şifresinin girilmesi gerekmektedir.

Üçüncü Yöntem: Ek güvenlik bilgileri girilir ve son olarak da kişinin bilgilerini girilen kredi kartına ait 4 haneli şifresi ve ardından annenin evlenmeden önceki soyadının bazı harflerinin yazılması istenir.

Dördüncü Yöntem: Güvenlik için kişiye yapılan arama kabul edilmeli ve şifre alma işlemi onaylanmalıdır. Bu bilgilerin de girilmesi ardından “FinansŞifre alma işlemini tamamlamak için 0850 222 0 900 numaralı Çağrı Merkezimizden aranacaksınız.” yazan bir ekran görülür ve çok kısa bir süre içerisinde Çağrı Merkezi kişiyi aramakta olup telefonun açılıp anons dinlendikten sonra ve anonsta da söyleneceği gibi bu işlemi kişi yaptıysa “1”e basılması istenecektir. Bu aşamada telefonun tuş takımı üzerinden “1”i tuşlanmalı ve anons dinlenip çağrının bitirilmesi gerekmektedir. Çağrının bitirilmesi ardından 5 gün geçerli FinansŞifresi cep telefonuna SMS ile gönderilir.

Banka Kartı ile FinansŞifre Nasıl Alınır?

Banka kartı ile FinansŞifre almak için birçok yöntem bulunmakta olup bu yöntemler şu şekildedir:

Birinci Yöntem: Banka kartı bilgilerin girilmesi ardından banka kartının ön yüzünde yer alan 16 haneli numara, kart güvenlik numarası kartın arka yüzünde bulunan 3 haneli numara, bu numaranın yalnızca iki hanesi istenecektir, ekranda istenen hanelere bakarak gerekli rakamlar yazılır. Kartın ön yüzünde yer alan iki haneli ay ve iki haneli yıl bilgileri olan son kullanma tarihide girilir. QNB Finansbank şifre almak için bankada kayıtlı cep telefonu numarası ülke kodu + alan kodu + telefon numarası girilmeli ve bu bilgilerin girilmesi ardından “İleri” tuşuna tıklanır.

İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

İkinci Yöntem: SMS ile gelen şifreyi girilir ve girilen cep telefonu numarasına doğrulamak üzere kısa mesaj ile 4 haneli bir SMS şifresi gönderilir. Açılan ekrana bu SMS şifresinin girilmesi gerekir.

Üçüncü Yöntem: Ek güvenlik bilgileri girilir ve son olarak da kişiden bilgilerin girildiği kredi kartına ait 4 haneli şifre ve ardından annenin evlenmeden önceki soyadının bazı harflerinin yazılması istenir.

Dördüncü Yöntem: Güvenlik için kişiye yapılan arama kabul edilmeli ve şifre alma işlemi onaylanmalıdır. Bu bilgilerin de girilmesi ardından “FinansŞifre alma işlemi tamamlamak için 0850 222 0 900 numaralı Çağrı Merkezimizden aranacaksınız.” yazan bir ekran görülür ve çok kısa bir süre içerisinde Çağrı Merkezi kişiyi arayarak telefonun açılır anonsun dinlenmesi ve anonsta da söyleneceği gibi bu işlemi kişi yaptıysa “1”e basması istenecektir. Bu aşamada konuşulan telefonun tuş takımı üzerinden “1”i tuşlamalı ve anonsun dinlenip çağrının bitirilmesi gerekmektedir. Çağrının bitirilmesi ardından 5 gün geçerli FinansŞifresi cep telefonuna SMS ile gönderilmektedir.

İnternet Şubesine Nasıl Giriş Yapılır?

İnternet şubesine giriş yapmak için qnbfinansbank.com’un ana sayfasında sağ üst köşede yer alan “İnternet Şubesi” butonuna tıklanır açılan ekranda T.C. kimlik numarası ve SMS ile kişiye gönderilmiş olan geçici FinansŞifresı girilip “ileri” butonuna basılır. “İleri” butonuna bastıktan sonra cep telefonuna SMS ile iletilen şifre girilir sonraki girişlerde kullanabilmek için Güvenlik Resmi seçimi yapılarak ilerlenir. Açılan ekranda yeni FinansŞifresi belirlenerek bu şifreyi iki kez girerek doğrulama istenir. “İleri” butonu ile devam ederek yeni FinansŞifresi belirlenmiş ve İnternet Şubesi’ne giriş yapmış olunur.

Cep Şubesine Nasıl Giriş Yapılır?

cep subesinden giris yapma islemleri

Cep Şubesine giriş yapmak için ekran açılıp T.C. Kimlik Numarası ve kişiye SMS olarak gönderilen geçici FinansŞifresi girilip “Giriş Yap” butonuna basılır. “Giriş Yap” butonuna bastıktan sonra Cep Şubesi kurulum işleminin kişi tarafından gerçekleştirildiğinin teyidi için Çağrı Merkezi tarafından kişi aranır. Yapılan aramaya cevap verilip, ses kaydı dinlendikten sonra “1”e basıp onaylayarak Cep Şubesi üzerinden kuruluma devam edilebilir. Görüşme sonrasında ekranda yer alan “Kayıtlı cep telefonunuza kısa mesaj olarak alacağınız kod ile Cep Şubesi kurulumunuza devam edebilirsiniz.” mesajı sonrası “Tamam” butonu ile ilerlenir. Gelen ekranda ilgili alana SMS ile gönderilen kod girilerek “Giriş Yap” butonuna tıklanır. Giriş yaptıktan sonra kişide beklenen geçici FinansŞifresinin değiştirilmesidir. 6 Haneli yeni kalıcı şifre belirlenip “İleri” butonuna basılarak Cep Şubesi kullanılmaya başlanır.

İlginizi Çekebilir :  Enpara İhtiyaç Kredisi 2019 Faiz Oranları

Denizbank şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Cep Şubesini Kimler Kullanabilir?

Cep şubesini kullanabilen kişiler, QNB Finansbank Cep Şubesi, tüm bireysel müşteriler ve kurumsal bankacılık müşterileri hariç tüm tüzel müşteriler tarafından kullanıma açıktır. Cep Şubesini ilk defa kullanacak tüm tüzel müşteriler, FinansŞifrelerini almak ve gerekli tanımların yapılması için şubelere başvurabilirler. Ayrıca şahıs firması sahipleri, şubeye gitmeye gerek olmadan web sitesinden veya Cep Şube içerisinden de FinansŞifresi alıp Cep Şubesini kullanmaya başlayabilir. KOBİ Bankacılığı müşterileri ise, şubeye gitmeye gerek olmadan 0850 222 1 900 numaralı Çağrı Merkezini arayarak da gerekli tanımların yapılmasını sağlayarak QNB Finansbank şifre alıp Cep Şubesi kullanmaya başlayabilirler. Cep Şube, şu anda kurumsal bankacılık müşterilerin kullanımına açık değildir. Kurumsal bankacılık müşterileri, KOBİ İnternet Şubelerinden hizmet alabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.