Kredi Destekleri ve Bankacılık

Garanti BBVA Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

31.05.2021
1.896
Garanti BBVA Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Garanti BBCA şifresi unutulduğunda, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi aranarak yeni şifre alma işlemleri gerçekleştirilebilir. Garanti BBVA İnternet Bankacılığı kullanıcıları Kart > Şifre İşlemleri > Şifre Belirleme-Değiştirme adımından yeni şifre alabilirler. BonusFlaş’tan Ayarlar > Kart Ayarları > Kart Şifre İşlemleri adımından yeni Garanti BBVA şifre belirlenebilir.

Garanti BBVA Şifresi Nasıl Alınır?

Garanti BBVA şifresi almak için, SIFRE yazıp, kartın son 6 hanesi, kartın arkasındaki güvenlik kodunun ilk 2 hanesini aralarında boşluk bırakıp 3340’a göndererek alınabilir. 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi aranarak, kart şifresi almak istenildiği belirtilirse ilgili adıma yönlendirildiğinde güvenlik sorgulamasından geçtikten sonra kart şifresi alınabilir. Garanti BBVA İnternet Bankacılığı kullanıcıları Kart > Şifre İşlemleri > Şifre Belirleme-Değiştirme adımından kart şifresi alabilir ya da Şifre Eşitleme adımından daha önce şifresi alınmış olan kartın şifresi ile eşitlenebilir. BonusFlaş’tan ise Yeni Kart Şifre Belirleme butonuna basarak alınabilir. Belirlenen şifre ilk alışveriş işleminde karta yüklenmektedir.

Garanti BBVA Şifresi Bloke Olursa Ne Yapılmalı?

Garanti BBVA şifresinin bloke olması halinde SIFRE yazıp, kartın son 6 hanesi, kartın arkasındaki güvenlik kodunun ilk 2 hanesini aralarında boşluk bırakıp 3340’a göndererek alınabilir. 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi aranarak, kart şifresi almak isteği belirtildikten sonra ilgili adıma yönlendirilmede güvenlik sorgulamasından geçtikten sonra kart şifrenizi alınabilir. Garanti BBVA İnternet kullanıcıları Kart > Şifre İşlemleri > Şifre Belirleme-Değiştirme adımından kart şifre alabilir ya da Şifre Eşitleme adımından daha önce şifresini alınmış olan bir kartın şifresi ile eşitlenebilir. BonusFlaş’tan ” Yeni Kart Şifre Belirleme” butonuna basarak alınabilir. Garanti BBVA Mobil’den Hesap ve Kart>Kartlar adımından kartı seçtikten sonra Kart Ayarları>Kart Şifre İşlemleri adımlarını izleyerek şifre belirleyebilir ya da değiştirilebilir.

Şifreyle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

sifre ialiminda nelere dikkat edilmelidir

Şifre ile alakalı önem verilmesi gerekenler şifre bilgileri doğum tarihi, TC kimlik numarası,  1234 gibi ardışık sayılar, desteklenen takımın kuruluş yılı gibi kolay tahmin edilebilir bilgiler kullanılmamalıdır. Şifre, kişiye özel bir bilgidir. Banka çalışanları dahil hiç kimseyle paylaşılmamalıdır. Şifre kartın üzerinde veya cüzdanda yazılı olarak bulundurulmamalı ya da cep telefonuna kaydedilmemelidir. Şifre unutulması halinde Garanti BBVA Mobil’den, Garanti BBVA İnternet’ten, Bonusflaş’tan ve 444 0 333 Müşteri İletişim Merkezi’nden yeni şifre alınabilir. POS ya da ATM’lerden şifre girişi yaparken şifreyi kimsenin görmemesi gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir :  Denizbank Kredi Kartım Nerede? Sorgulama

Denizbank şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Garanti BBVA Anında Bilgi Servisi Nedir?

Garanti BBVA anında bilgi uygulaması, ihtiyaç duyulan her an Anında Bilgi Servisi kullanılabilir. 3340 Anında Bilgi Servisi ile son ödeme tarihi, güncel ve ekstre borç bilgisi, kullanılabilir limit gibi Bonus Card, Flexi Card, Money Card, Miles&Smiles ve American Express Card  ile ilgili bilgilere en kısa sürede ulaşma imkanı sağlar. 3340 Anında Bilgi Servisi’nden yararlanmak tercih edildiğinde, SMS ile talep edilen bilgiler, en güncel durumlarıyla cep telefonuna ulaştırılır. Bunun için belirtilen şekilde 3340 numaraya SMS gönderilmesi yeterlidir. Cep telefonundan mesaj bölümüne bilgi yazıp kredi kartının son 4 rakamı eklenerek; mevcut kullanılabilir limit, mevcut birikmiş bonus, dönem içi harcama tutarı, gelecek ekstre kesim tarihi bilgileri cep telefonuna gönderilmektedir. Garanti BBVA şifre bilgisi için Garanti bankasıyla iletişime geçerek bilgi alınmalıdır. Cep telefonu mesaj bölümüne ekstre yazıp boşluk bırakıp kredi kartının son 4 rakamını eklendiğinde; ekstre borç bilgisi, minimum ödeme tutarı, son ödeme tarihi, kalan borç bilgileri cep telefonuna gönderilmektedir. 3340 numaraya SMS gönderildiği telefonun mutlaka sistemde kişi adına kayıtlı olması gerekmektedir. Kayıtlı olmayan farklı bir cep telefonundan gönderilen mesajlara bilgi gönderilmemektedir. Garanti BBVA Şube ve Garanti BBVA ATM’lerinden cep telefonu bilgisi kontrol edebilir veya güncellenebilir.

Garanti Seyahat Hattı Nedir?

Garanti seyahat hattı, Garanti BBVA kredi kartlarının sunduğu ayrıcalıklardan biri olmakla beraber tatil planlamalarında 0 212 310 23 36 Garanti Seyahat Hattı aranarak uçak ve otel bedellerini 6 aya varan taksitlerle tek telefonla alınabilir. Seyahat ile ilgili bilgiler e-posta veya SMS ile cep telefonuna gönderilmektedir.

GarantiPay Nedir?

GarantiPay, BonusFlaş kullanıcıları için internet alışverişlerini GarantiPay ile kart bilgilerini paylaşmadan hızlı ve güvenli şekilde yapma işlemleridir. Alışveriş yapılan internet sitesinde sepet oluşturulduktan sonra ödeme sayfasına gelindiğinde ödeme seçenekleri içerisinden GarantiPay’i seçilmelidir. Açılan ekranda telefon numarası veya TC Kimlik numarası girilmelidir. BonusFlaş’tan gelecek bildirime tıklanarak ödeme yapmak istenen kart seçilir. Parola girerek işlem onaylayıp saniyeler içerisinde kart bilgileri girmeden alışveriş tamamlanır. Bildirim alınmadığı durumda telefondan BonusFlaş’a giriş yaparak Ödemeler bölümünde bulunan “GarantiPay ile Ödeme” alanından işlem tamamlanabilir.

İlginizi Çekebilir :  Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri Telefon No Bağlanma 0850

3D Güvenlik Sistemi Nedir?

3D güvenlik, 3 boyutlu güvenlik sistemi internetten güvenli alışveriş yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Alışveriş sırasında banka, işlem yapılan yer ve kişi arasında bilgi alıp verilir. 3D Secure sistemi ile internet alışverişiniz sırasında söz konusu bilgi akışı özel şifrelemeler ile sağlanır. Böylece kötü niyetli kişi ya da kişilerin bilgilere erişmesi engellenmiş olur. Kart bilgileri, internetten ödeme yaparken açılan sayfada cep telefonuna gönderilecek tek kullanımlık SMS şifresi veya BonusFlaş onayı ile doğrulayabilir, alışverişi güvenle tamamlanır. SMS ile gelen şifreyi kimseyle paylaşılmamalı, sadece işlem anında ekranda açılan 3D Secure işlem penceresine yazılmalıdır. Gönderilen 3D Secure işlem doğrulama mesajında şu bilgiler bulunur: Yapılan işleme ait iş yeri bilgisi, tutar bilgisi ve işlemin kişiye ait olduğunu doğrulamak için şifre olarak çıkmaktadır. Gelen şifreyi 3D Secure penceresine yazmadan önce bu bilgiler kontrol edilmelidir.

Garanti BBVA İletişim Bilgilerini Güncellemek

garanti bbva sifre guncelleme

Garanti BBVA iletişim bilgilerini yenilemek için e-posta adresi kontrol ve güncellemek için Garanti BBVA Mobil Bankacılığına giriş yaptıktan sonra açılış sayfasındaki profil işaretine tıklayarak Tanımlamalar > E-posta Bilgileri, İnternet Bankacılığına giriş yaptıktan sonra ana sayfada kişinin ismi üstüne tıklanarak Profilim > E-posta / Web Bilgilerim, ATM’ye giriş yaptıktan sonra Tüm İşlemler > Diğer İşlemler > E-posta Güncelleme adımından güncellenebilir. Cep telefonu numarası kontrol ve güncellemek için; şubeler kullanabilir veya ATM’lerden Tüm İşlemler>Diğer İşlemler>Telefon Numarası Güncelleme >Cep Telefonu adımlarını izleyerek güncellenebilir. Cep telefonu numarası değiştirilmediyse ve sadece operatör değişikliği yapıldıysa yine Garanti BBVA İnternet Bankacılığına giriş yaptıktan sonra ana sayfada kişi ismi üstüne tıklayarak Profilim> Cep Telefonu Bilgilerim > Operatör değişikliği adımından güncelleme yapılır. Sabit telefon numarası kontrol ve güncellemek için; Garanti BBVA Mobil Bankacılığına giriş yaptıktan sonra açılış sayfasında profil işaretine tıklayarak Tanımlamalar> Telefon Numarası Bilgileri adımından güncellenmektedir.

İlginizi Çekebilir :  TEB Esnaf Kredisi Başvurusu ve Şartları 2021

Akbank şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Yazısına da göz atabilrisiniz.

Garanti BBVA Yurt Dışı Kullanımı

Garanti BBVA yurt dışında kullanmak, iletişim bilgilerinin güncel olması herhangi bir problemde hızlıca işlem alınmasını sağlamak için önemlidir. Yurt dışında dikkat edilmesi gerekenler yurt dışında herhangi bir restoranda ya da mağazada, ödeme işleminin göz önünde yapılmasına dikkat edilmeli, Garanti BBVA şifre unutulduğunda yurt dışında bankaya ulaşmak istendiğinde +90 444 0 333 numaralı telefondan Müşteri İletişim Merkezine ulaşılabilir. Yurt dışında kart kaybedildiği veya çalındığı durumlarda +90 444 0 333 Müşteri İletişim Merkezini aranarak kart kayıbı veya çaldırma durumu bölümlerindeki yönlendirmeler takip edilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.