Kredi Destekleri ve Bankacılık

ING Bank Kimin Bankasıdır, Kaç Şubesi Vardır?

28.05.2021
2.125
ING Bank Kimin Bankasıdır, Kaç Şubesi Vardır?

ING Bank, Hollandalı ING Grubun bankasıdır. ING Grup 12 Haziran 2007 tarihinde Oyak Grubu tamamen satın almıştır. Oyak Grup ING Grubun çatısı altına girmiştir. Hollanda merkezli bir bankacılık grubu olan ING Bank 7 Temmuz 2008 yılında Türkiye’de faaliyete girdi.

ING ülkemizde banka satın alma yoluyla kurulmuş olan yabancı sermayeye sahip mevduat bankalarından biridir. Bu sebeple devlet bankası statüsünde değildir. ING Bankın %99,9’luk hissesi ING Bank N.V. şirketi tarafından yönetilmektedir. Geriye kalan çok küçük hisseler ise bazı iş adamları tarafından yönetilmektedir. ING Bank açılımı International Netherlands Group’tur.

250 üzerinde şubeye sahip olan ING Grubun 1500’ e yakın ATM’si vardır. ING Grubun ortakları içinde Türk isimlerde vardır. Bunlar John T. Mc Carthy, A. Canan Ediboğlu, M. Sırrı Erkan, Can Erol, Adrianus J.A. Kas’dır. ING Grubun yönetim kurulu üyeleri ise şu şekildedir. John T. Mc Carthy (yönetim kurulu başkanı), Mehmet Sırrı Erkan (yönetim kurulu başkan vekili), A, Canan Ediboğlu (yönetim kurulu üyesi), Adrianus J.A. Kas (yönetim kurulu üyesi), Can Erol (yönetim kurulu üyesi), Pınar Abay (genel müdür ve yönetim kurulu üyesi).

Daha ING Grup Türkiye’ye girmeden önce 1984 yılında Bank of Boston olarak kuruldu. Kurulan bu banka sadece şube olarak faaliyet gösteriyordu ve 1994 yılında kurulan şube İstanbul şubesiydi. 1990 yılında ise Oyak, Alarko, Cerrahoğlu Grubuyla Bank of Boston arasında dört ortaktan oluşan bir banka oluşturuldu. Dört yıl içinde bankanın tüm hisselerini alan Oyak Grubu İrlanda (Oyak European Finance Plc. 31 Mayıs 1994) ve Almanya’dan da (Oyak Anker Bank GmbH 1 Ocak 1996) bankalar aldı.

10 Mayıs 1996 yılında Türk Boston Anonim Şirketinin adı Oyak Bank A.Ş. olarak değiştirildi. 1996 yılına kadar Oyak bank hep kurumsal bankacılık alanında müşterilerine hizmet vermiştir. 1996 yılında sadece İzmir, Adana, Bursa ve Ankara’da grup firmalarının çalışmalarına hizmet vermek amacıyla şubeler açmıştır. 1998 yılında ise müşteri kitlesini arttırmak ve daha fazla vatandaşa hizmet sunabilmek için bireysel bankacılık alanında faaliyet göstermeye başlamıştır.

İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Cebe Havale Nasıl Çekilir?

10 Ağustos 2001 yılında Sümerbank’ı da alan Oyak Bank müşteri kitlesini daha da arttırdı. 11 Şubat 2002 itibarıyla tamamen Sümerbank Oyak Bank’a geçti. 2002 yılında Oyak Bank Türkiye’de en fazla şubeye sahip banka oldu (359 şube ile).  14 Aralık 2007 yılı itibarıyla ING Grup Oyak Bank Bütün hisseleri satın almıştır. 7 Temmuz 2008 itibarıyla Türkiye’de müşterilerine hizmete başladı.  2019 yılında ise bankanın adı kısaltılarak ING oldu.

Garanti BBVA kimin bankası, kaç şubesi var? Yazısını inceleyebilirsiniz.

ING Bank Yurt Dışı Şubeleri Hangi Ülkelerde Var?

hangi ulkelerde ing bank subeleri bulunur

ING Bank’ın yurt dışı şubeleri dünya üzerinde 40 tan fazla ülkede faaliyet gösterir. Avrupa, Asya, Latin Amerika, Avustralya, Kuzey Amerika kıtalarında faaliyet gösteren ING Grup dünya üzerinde 53 binden fazla çalışana sahiptir. 2021 yılı itibarıyla Türkiye’de 4 binin üzerinde çalışanı vardır.

ING Bank’ın Müşterilerin Verdiği Hizmetler Nelerdir?

ING Bank müşterileri için pek çok hizmet ve avantajlar sunar. Dijital bankacılık, özel bankacılık, mevduat ve yatırım danışmanlığı, gayrimenkul ve diğer taşınmazların satışı, kredi seçenekleri ve kredi kartı seçenekleri ile müşterilerine geniş bir yelpaze sunar. ING Bank aynı zamanda bireysel, ticari bankacılık hizmetlerinde uygun faiz ve vadelerle krediler, emeklilik ve birikim hesapları gibi hizmetler verir.

ING Bank Yönetim Kurulunda Kimler Vardır?

ING Bank’ın yönetim kurulu 6 kişiden, üst yönetim kurulu ise 5 kişiden oluşur. Yönetim kurulunda yer alan isimler şöyledir:

  • John T. McCarty- Yönetim Kurulu Başkanı
  • Canan Ediboğlu- Yönetim Kurulu Başkan Vekili
  • Semra Kuran- Yönetim Kurulu Üyesi- Denetim Komitesi Başkanı
  • Martijn Kamps- Yönetim Kurulu Üyesi- Denetim Komitesi Üyesi
  • Sali Salieski- Yönetim Kurulu Üyesi
  • Alper Gökgöz- Yönetim Kurulu Üyesi- Genel Müdür
İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Üst yönetim kurulundaki isimler ise şunlardır:

  • Bohdan Robert Stepkowski- Finansal Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı
  • Günce Çakır- Hukuk Genel Müdür Yardımcısı
  • İlker Kayseri- Hazine Genel Müdür Yardımcısı
  • Murat Tursun- Teftiş Kurulu Başkanı
  • Umut Pasin- Finansal Risk Yönetim Genel Müdür Yardımcısı

Denizbank kimin bankası, kaç şubesi var? Yazısına da göz atabilirsiniz.

ING Bank’ın Yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projeleri Nelerdir?

ıng bank hangi sosyal sorumluluk projeleriyle on plana cikmaktadir

ING Bank pek çok sosyal sorumluluk projesi yürütmüştür. Bu projeler ve içerikleri şu şekildedir:

  • Birleşmiş Milletler Kadın Güçlendirme Prensipleri: 7 ilkeden oluşan prensipler ile kadınların ayrımcılık görmesinin önüne geçilmesi, refah ve güvenliğin sağlanması, girişimcilik için teşvik edilmesi gelişim olanakları sağlanması ve toplumun bilinçlenmesi amaçlanmıştır.
  • Eğitim alanında cinsiyet eşitliğini destekleyen banka, bu alanda da sosyal sorumluluk projeleri yapmıştır. Aynı zamanda burslar vererek öğrencilere destek olmayı amaçlamıştır. Turuncu okullar ve burs programları, farklı şehirlerdeki kız çocuklarının öncelikli olarak desteklendiği projelerdendir. Dijital öğretmenler ise Habitat Derneği, ODTÜ, İLKSAN desteği ile yapılmış bir projedir. Bu proje ile öğretmenlerin kendilerini geliştirmek ve eğitim etkinliğini arttırması amaçlanmıştır.
  • Kadınlara yönelik yapılan projelerde ise Yeniden İşbaşı Yapan Kadınlar Platformu ile hayata geçirilmiş ve kadınların iş hayatına geri dönmeleri için yapılmış projeler vardır. Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı ile gerçekleştirilmiş bir diğer proje ise kadına yönelik şiddette karşı toplumda bilinç oluşturma ve dayanışma yaratmak amaçlanmıştır.
  • KAGİDER ve Türkiye Vodafone ile birlikte yapılan bir diğer kadına yönelik proje ise Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’dir. Bu projede yer alan 370 kadın girişimciye 30000 Euro destek verilmiştir. Projede yer alan kadınlara dijitalleşme, sosyal medya, pazarlama gibi konularda eğitim de sağlanmıştır.
  • ING Bank’ın desteklediği bir diğer proje, ING Olimpik Kızlar Projesi, kadın sporcuları desteklemek amacıyla hayata geçirilmiştir. Spor hayatında da cinsiyet eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan proje Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile birlikte hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında 2021 Olimpiyatlarında 10 kadın sporcunun sponsorluğu üstlenilmiştir.
İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Bireysel Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.