Kredi Destekleri ve Bankacılık

QNB Finansbank Kimin Bankasıdır, Kaç Şubesi Vardır?

26.05.2021
2.282
QNB Finansbank Kimin Bankasıdır, Kaç Şubesi Vardır?

Finansbank, Katar merkezli QNB tarafından %99,81’lik hissesi alınarak Katar’ın olmuştur. QNB Finansbank üçten fazla kıtada ve 31’den fazla ülkede hizmet vermektedir. QNB Finansbank 2021 yılı ilk çeyrek itibarı (yani 31 Mart 2021) 467 şubeye sahiptir ve 10 binin üzerinde çalışan ile müşterilerine hizmet vermektedir. QNB açılımı ise Qatar National Bank’tır.

QNB Finansbank Anonim Şirketi 26 Ekim 1987 yılında Hüseyin Özyeğin tarafından 4 milyon dolar sermaye ile kurulmuştur. Hüseyin Özyeğin daha öncesinde çalışmış olduğu Pamukbank ve Yapı Kredi bankalarında müdürlük yapmıştır. Hüseyin Özyeğin bu bankalardan kazandığı parayı ve iki evini sattığı parayı birleştirerek Finansbank’ı kurmak için sermaye yapmıştır. Özyeğin evlerini sattığı için bir süre kirada oturmuştur.

Özyeğin sektördeki profesyonelliği, başarıları sayesinde Finansbank’ı kısa sürede Türkiye’nin sayılı bankaları arasına soktu. Finansbank’ın ilk şubesi İstanbul’un Gümüşsuyu semtinde açılmıştır. Finansbank Türkiye’de halka açılan ilk özel sektör bankası olarak anılmaktadır. Hisselerini 3 Şubat 1990 yılında İMKB (Şimdiki adı Borsa İstanbul BİST) işlem görmeye başlamıştır.

Bu hareket sektördeki diğer bankalar için de örnek olmuştur. QNB Finansbank bireysel bankacılık alanında ilklere imza atmaya devam etmiştir. QNB Finansbank Ekim 2012 yılında bütün hizmetlerini dijital olarak sunarak Türkiye’nin şubesiz ilk dijital bankası olmuştur. Bu proje doğrultusunda Enpara.com kurulmuştur. QNB Finansbank Enpara.com sayesinde 1,5 milyondan fazla müşteri dijital bankacılık ile tanıştı.

1999 yılında Galaxy Card ilk taksitli kredi kartı olarak piyasaya sürüldü. Bu kart ile müşteriler Fiba Holding bünyesinde bulunan alışveriş yerleri ve diğer pek çok mağazada indirim ve kampanyalardan yaralanabildi. 2000 yılında Galxy Card Cardfinans olarak değiştirildi. Bu kart dört yıl içinde en çok visa karta sahip marka oldu. Kart aidatı ödemesi bulunmayan ilk kredi kartı 2010 yılında FIX Card adı ile piyasaya sürüldü. FIX Cart normal kredi kartı özelliklerine sahiptir.

İlginizi Çekebilir :  Yapı Kredi Kredi Kartı Nedir? Özellikleri Neler?

2006 ve 2007 yıllarında şube çalışmalarına hız veren QNB Finansbank bu iki yıl içerisinde yeni 203 tane şube açıp bireysel bankacılık sistemine vermiş olduğu önemi gösterdi. Bu anlamda banka sektörde ağ anlamında en hızlı büyüyen banka unvanına sahip oldu.

QNB Finansbank’ın Hangi Ülkelerde Yurt Dışı Şubeleri Vardır?

qnb finansbank hangi ulkelerde yer alir

Finansbank’ın yurt dışında da şubeleri vardır. 1994 yılında Finansbank Holland, 1997 yılında Finansbank Russia açıldı. 200 yılında da Finansbank Romania açıldı.2001 yılında Fiba Holding Finansbank’ın Fransızlara ait olan BNP Paribas ile hisselerini (%51’lik hisse) satmak için görüştü ancak 2002 yılında anlaşma iptal oldu. 2002 yılında Finansbank STFA Holding’in sahip olduğu ROKETSAN’da bulunan hisselerini 3,6 milyon dolara alıp şirkete ortak oldu.

Bu hisseleri Ocak 2004 tarihinde 2,9 milyon dolara HAVELSAN’a sattı. 2006 yılında Yunanistan bankası olan National Bank of Greece (NBG) Finansbank’ı satın aldı. Haziran 2016 yılında ise Katar’ın büyük bankası olan Qatar National Bank S.A.Q (QNB Grup) tarafından alındı. Katar merkezli QNB, National Bank of Greece’in QNB Finansbank’taki %99,81’lik payını 2,7 milyar euroya satın aldı. Ekim 2016 tarihinde bankanın adı QNB Finansbank olarak değiştirildi.  1 Şubat 2018 tarihinde de Finansbank hisse kodu da QNBFB olarak değiştirildi.

Garanti BBVA kimin bankası, kaç şubesi var? Yazısını inceleyebilirsiniz.

QNB Finansbank’ın Aldığı Ödüller Nelerdir?

QNB Finansbank birçok ödül ve unvan almıştır. QNB Finansbank ticaret, finans, ekonomi haberleri veren kuruluşlardan olan Bloomberg Markets tarafından “Dünyanın En Güçlü Bankaları” arasına girmiştir (2013 yılından beri). Global Finance Magazine tarafından QNB Finansbank’ı “Dünyanın En Güvenli 50 Bankasından Biri” olarak ilan edilmiştir (2013 yılında). 2014 ve 2015 yıllarında ise üst üste iki defa Euromoney Magazine tarafından “Orta Doğu’nun En İyi Bankası” ilan edilmiştir.

İlginizi Çekebilir :   TEB Mobil Bankacılık Uygulaması Özellikleri 2021

QNB Finansbank’ın İştirakleri, Bağlı Ortakları Kimlerdir?

qnb finansbankin ortaklari

QNB Finansbank’ın ortaklıkları şunlardır:

  • QNB Finans invest (1996 yılından beri faaliyette)
  • QNB Finans faktöring (5 Ekim 2009 tarihinden beri faaliyette)
  • QNB Finans portföy (8 Eylül 2000 tarihinden beri faaliyette)
  • QNB Finans leasing (1990 yılından beri faaliyette)
  • E-finans (10 Eylül tarihinden beri faaliyette)
  • Hemenal
  • Cigna Sağlık Hayat, cigna finans emeklilik
  • IBTeck (2005 yılından beri faaliyette)

QNB Finansbank’ın Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Sponsorlukları Nelerdir?

QNB Finansbank birçok iş birliği ile sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiş ve bu projelere devam eder. Bu projelerden bazıları şunlardır:

  • QNB Finansbank ÇEV Sanat ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) ile “Genç Yetenekler” projesi kapsamında ünlü müzisyenlerin yetiştirildiği okullarda eğitim almalarına ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası kültür-sanat etkinliklerinde temsil etmelerine destek olmuştur. 42 genç müzisyenin müzik için ihtiyaçlarını karşılamak için destek olmuştur.
  • Spor faaliyetlerine de sponsor olan QNB Finansbank Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ve Trabzon Futbol takımına sponsor olmuştur.
  • QNB Finansbank aynı zamanda Fenerbahçe Basketbol Spor Kulubü için 2016’dan itibaren 3 sezonluk forma sponsorluğu yapmıştır.
  • Spor alanındaki sponsorlukların yanı sıra QNB Finansbank aynı zamanda Minik Eller Büyük Hayaller projesi ile çocuklara destek olmayı amaçlar. Bu proje kapsamında çocuklar için pek çok burs imkânı sağlanır.
  • Bu proje kapsamındaki ilk etkinlik ise QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR’ıdır. 42 modül ve 5 atölye ile çocuklara matematik, mimari ve doğa hakkında eğitici bilgiler verilmeye çalışılmıştır.
  • Bir diğer proje ise Minik Eller Kod Yazıyor projesidir. Bu projede 1800 küçük çocuk, 8-14 yaş arası, 2-3 kişilik takımlar haline gelerek projeler üretmişlerdir.
  • Minik Eller Kod Yazıyor kapsamında Scratch Cup 2021 final etabı 2 Mart Salı online olarak gerçekleştirilmiştir.
  • Toplum Gönüllüleri Vakfı ile yapılan bir diğer proje ise Hayallerin Gücü Adına projesidir. Bu projede hikaye anlatıcılığı tekniği ile farklı şehirlerdeki 1500 çocuğa kişisel gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek eğitimler verilmiştir.
  • TEF ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan Başarı Her Yerde ve Tam Eğitim bursu ile pek çok öğrenciye eğitim bursu verilmesi amaçlanmıştır.
İlginizi Çekebilir :  Garanti BBVA Bireysel Emeklilik Sistemi

Denizbank kimin bankası, kaç şubesi var? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.