Kredi Destekleri ve Bankacılık

2019 Ziraat Bankası EFT Saatleri ve Ücretleri

23.11.2019
1.630
2019 Ziraat Bankası EFT Saatleri ve Ücretleri

Ziraat Bankası EFT işlemi saatleri, hafta içi 09.00- 16.00 saatleri olarak belirlenmiştir. EFT işlemi bankalar arasında yapılan bir para transferi işlemidir. Bu işlemin manuel olarak onaylanması gerekmektedir. Bu sebeple diğer bankacılık hizmetlerinde olduğu gibi 7 gün 24 saat olarak sunulmamaktadır. Ziraat Bankası EFT işlemini bankanın yarım gün tatil verdiği bir günde gerçekleştirecekseniz, bu işlemi 09.00- 11.00 saatleri arasında gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bankadan bu saatler dışında EFT işlemi talep ettiğiniz takdirde, banka bu işlemi bir sonraki gün için sıraya koymaktadır. Bu sayede işleminiz sonraki gün doğrudan gerçekleştirilmektedir.

Ziraat Bankası EFT İşlemi Nasıl Yapılır

Ziraat Bankası EFT için farklı iletişim kanalları öngörmüştür. Bankadan EFT işlemi yapmak için şubelere gitmeye gerek bulunmamaktadır. Bankanın tüm iletişim kanalları üzerinden EFT işlemi yapılabilmektedir. Bu kanallar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Telefon Bankacılığı: Ziraat Bankası’nın telefon bankacılığı hizmeti için oluşturmuş olduğu iki farklı iletişim numarası bulunmaktadır. Bu numaralar şu şekildedir: 444 00 00 – 0 850 220 00 00 Bankanın müşteri hizmetleri 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Bununla birlikte bu hizmet kanalı üzerinden yapılan EFT işlemlerinde de mesai saati sınırlaması bulunmaktadır. Mesai saatlerinden sonraki EFT işlemleri, Geç EFT olarak sonraki günler için sıraya alınmaktadır.
  • Ziraat Bankası İnternet Şubesi: Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden EFT işlemi gerçekleştirebilmek için internet bankacılığı kullanıcısı olmanız gerekmektedir. Sisteme kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra mesai saatleri içerisinde EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilmektesiniz.
  • Ziraat Bankası Mobil Şubesi: Ziraat Bankası mobil şube de kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmanız gereken bir hizmet kanalıdır. Kanala giriş yaptıktan sonra havale/EFT sekmesi üzerinden EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ziraat Bankası ATM’leri: Ziraat Bankası ATM’leri üzerinden de yine mesai saatleri içerisinde bu işlem gerçekleştirilebilmektedir.
  • Son olarak bankanın şubeleri üzerinden de bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Bununla birlikte banka şubelerinden bu işlemin gişeden sıra alınarak yapılması gerekmektedir. Ayrıca banka şubelerinden EFT işlemi çok daha maliyetli olarak yapılmaktadır. Bu sebeple çok tercih edilen bir seçenek değildir.
İlginizi Çekebilir :  QNB Finansbank Kredi Kartı Başvuru Sonucu Ne Zaman Belli Olur?

Ziraat Bankası EFT Ücretleri

Ziraat Bankası EFT işlemi ücretleri, işleminizi bankanın hangi kanalı üzerinden yapacağınıza göre değişiklik göstermektedir. Banka her EFT işlemi için ücret tahsil etmektedir. Ayrıca bankanın EFT işlemi ücreti adı altında aldığı bir ücret daha bulunmaktadır. Bu ücret “Geç EFT” adı altında tahsil edilmektedir. Bankanın EFT işlem saatleri dışında EFT talebinde bulunulduğu takdirde, banka bu işlemi sonraki gün gerçekleştirirken ekstra ücret almaktadır. Ziraat Bankası EFT işlemi için belirlenen ücretler şu şekildedir:

  • Telefon Bankacılığı : 5 TL ücret alınmaktadır.
  • Ziraat Bankası İnternet Şubesi: 3.5 TL ücret alınmaktadır.
  • Ziraat Bankası Mobil Şube: 2.5 TL ücret alınmaktadır.
  • Ziraat Bankası ATM: 7 TL ücret alınmaktadır.
  • Ziraat Bankası Şubesi: Asgari 55 TL ücret alınmaktadır.

Ziraat Bankası EFT İşlemi Sorgulama

Ziraat Bankası EFT sorgulaması yapma işlemi, bankanın kanalları üzerinden yapılabilmektedir. Ziraat Bankası ile yapılan EFT işlemleri en geç 30 dakika içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bu süre içerisinde işleminiz gerçekleşmediyse, sorgulama işlemi yapmanız faydanıza olacaktır. Bankadan sorgulama işlemi yapabileceğiniz kanallar şu şekildedir:

  • İnternet bankacılığı
  • Telefon bankacılığı
  • Ziraat Bankası şubeleri

Bununla birlikte internet bankacılığı, sorgulama işlemi için çok tercih edilen bir seçenek değildir. Çünkü bu kanaldan yapacağınız sorgulama işlemi sonunda EFT işleminizde bir sıkıntı olduğunu fark etmeniz halinde tekrardan banka ile iletişime geçmeniz gerekecektir.

Ziraat Bankası EFT İptal Etme İşlemi

Ziraat Bankası EFT işlemi iptali için bankanın henüz EFT işlemini tamamlamamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde para transferiniz diğer bankaya ulaşmış olacağı için banka tarafından iptal işlemi yapmanız mümkün değildir. Ziraat Bankası EFT iptal işlemini gerçekleştirebileceğiniz kanallar şu şekildedir:

  • Müşteri Hizmetleri: Bankanın müşteri hizmetleri üzerinden henüz onaylanmamış EFT işlemi iptal edilebilmektedir. Fakat öncesinde kimlik doğrulaması yapmanız ve bankanın müşteri hizmetlerine ulaşmanızı beklemeniz gerektiği için bu seçeneği tercih etmemenizde yarar bulunmaktadır. Bu süreçte EFT işleminiz gerçekleştirilirse iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.
  • İnternet Bankacılığı: İnternet bankacılığı üzerinden EFT işleminizin durumunu sorgulayabilir ve iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ziraat Bankası Şubeleri
İlginizi Çekebilir :  İş Bankası Kredi Kartım Nerede? Sorgulama

Ayrıca bankaya geç EFT talimatı verdiyseniz, sonraki gün 08.00’a kadar iptal işleminizi gerçekleştirebilmektesiniz.

Ziraat Bankası Havale İşlemi Nasıl Yapılır

Ziraat Bankası havale işlemi, bankanın tüm iletişim kanalları üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bankanın havale işlemi için kullanılan iletişim kanalları şu şekildedir:

  • Telefon Bankacılığı
  • İnternet Bankacılığı: İnternet bankacılığından havale hizmeti almak için öncelikle giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Mobil Bankacılık: Mobil bankacılıktan havale hizmeti alabilmek için şifreniz ve kimlik numaranızla giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Ziraat Bankası ATM’leri
  • Ziraat Bankası Şubeleri: Banka şubelerinden havale işlemi yapmak diğer işlem kanallarına göre çok daha fazla maliyetlidir. Ayrıca sıra beklemeniz gerektiği için yalnızca para kaybına değil, zaman kaybına da sebep olmaktadır. Bu sebeple çok tercih edilen bir seçenek değildir.

Bankadan en uygun havale hizmeti alabileceğiniz işlem kanalı mobil bankacılıktır.

Ziraat Bankası Havale Saatleri ve Ücretleri

Ziraat Bankası havale işlemi saatleri, 7 gün 24 saat olarak belirlenmiştir. Havale işlemi EFT işleminin aksine bankalar arasında değil, bankanın kendi hesapları arasında yapılan bir para transferi işlemidir. Bu sebeple herhangi bir saat sınırlaması bulunmaksızın yapılabilmektedir. Bankanın havale işlemi ücretleri ise şu şekilde belirlenmiştir:

  • İnternet Bankacılığı: İnternet bankacılığı üzerinden yapılacak EFT işlemlerinde 2 TL ücret bulunmaktadır.
  • Ziraat Bankası ATM’leri: ATM üzerinden yapılacak EFT işlemlerinde 7 TL ücret alınmaktadır.
  • Ziraat Bankası Şubeleri: Şubeden yapılan havale ücretleri asgari 30 TL olarak belirlenmiştir.
  • Mobil Bankacılık: Mobil bankacılık üzerinden yapılan EFT işlemleri için 1,75 TL ücret alınmaktadır.

Bununla birlikte havale ücretleri bankadan yapacağınız havale işleminin tutarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Ziraat Bankası Havale İşlemi Sorgulama

Ziraat Bankası havale sorgulama işlemi için bankanın internet bankacılığı ve müşteri hizmetlerini kullanabilmektesiniz. Ayrıca banka şubelerinden de havale sorgulama işlemi her zaman için yapılabilmektedir. Havale işlemi bankanın kendi hesapları arasında yapıldığı için oldukça hızlı gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu sebeple havale işleminizde gecikme olması halinde muhakkak havale işleminizi sorgulamanızda yarar bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir :  TEB Müşteri Hizmetlerine Nasıl Bağlanılır?

Ziraat Bankası Havale İptal Etme

Ziraat Bankası havale iptali işlemi için bankayla görüşmeniz gerekmektedir. Ziraat Bankası EFT iptali hizmetinde olduğu gibi bu işlem için müşteri hizmetleriyle irtibat kurmanız veya bankanın şubelerini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bankanın müşteri hizmetleri kanalıyla havale işlemi yapabilmek için müşteri temsilcileriyle irtibat kurulması gerekmektedir. Bunun sonucunda banka iptal talebinizin sebebini sorgulamaktadır. Havale iptali özellikle yanlış isme yapılan gönderilerde büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple bankaya sebeplerinizi anlatıp vakit kaybetmeden iptal talebinde bulunmanız gerekmektedir. Banka iptal talebinizi aldıktan sonra sisteme kaydedip işlemlerinizi başlatmaktadır. Kısa süre içerisinde iptal işlemleriniz gerçekleşmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.